1 Ιουν 2022

Ρωσικές απόψεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία

 

Ρωσικές απόψεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Μετάφραση: Ευάγγελος Αργυρόπουλος

Ο  πρωθιερέας  Σέργιος Φιλιμόνωφ,  στις  9 Μαΐου 2022, ημερομηνία που οι Ρώσοι γιορτάζουν την «Ημέρα της Νίκης» κατά του φασισμού εκφώνησε το κάτωθι κήρυγμα.

«Διέβη τον Ρουβίκωνα»

Ήρθε ο καιρός για έντονες προσευχές.

Σήμερα, προς  βαθύτατη λύπη μας, πρέπει να δηλώσουμε το γεγονός ότι ξεκίνησε ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος. Και αυτό συνέβη την εβδομάδα που η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είπε ότι δεν θα επιτρέψουν να νικήσουν τα ρωσικά όπλα στην Ουκρανία. Γίνεται ήδη λόγος για χρήση πυρηνικών όπλων και από τις δύο πλευρές.

Αγαπητοί, πρέπει να καταλάβουμε τι θα επακολουθήσει στην περίπτωση  νίκης  των ευρωπαϊκών και των αμερικανικών χωρών. Πρώτον, η καταστροφή του κράτους μας. Δεύτερον, η απαγόρευση της Ορθόδοξης πίστης. Τώρα ετοιμάζεται ένα άλλο πακέτο κυρώσεων, ακόμα και κατά  του Πατριάρχη Κυρίλλου.

Ακόμα και στην ενορία μας υπάρχουν ψευτοφιλελεύθεροι δημοκράτες. Δείτε πιο προσεκτικά τον ναζισμό και τον φασισμό, δεν διαφέρουν από το 1941-1945. Σήμερα στην ουκρανική τηλεόραση λένε ανοιχτά: «Θα έρθουμε να σφάξουμε εσάς και τα παιδιά σας». Μην κάνετε λάθος, δεν θα ξεχωρίσουν αν ήσουν υπέρ ή κατά του πολέμου, θα έρθουν και θα σας φυλακίσουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, και θα σφάξουν τα παιδιά σου.

Γιατί λέω ότι ξεκίνησε ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος; Θα σας ενδιέφερε να μάθετε πόσα κράτη πολεμούν εναντίον μας στο έδαφος της Ουκρανίας; Εκπρόσωποι 64 κρατών. Δεν είναι παγκόσμιος πόλεμος αυτός; Αν και ονομάζεται ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Αλλά μόνο που δεν ξεκίνησε όπως ο πρώτος ή ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος. Αυτό το φυτίλι κάηκε σιγά και αθόρυβα και μετά όλα εξερράγησαν.

Και ποιος τους στηρίζει; Όλες οι μονάδες των Ναζί σε διάφορες χώρες ενώθηκαν και ξεχύθηκαν στην Ουκρανία για να υποστηρίξουν τα συντρόφια τους τούς Ναζί. Αυτός είναι ναζισμός, μόνο που έχει αμερικάνικο ή ευρωπαϊκό περιτύλιγμα. Η σημερινή  Ευρώπη είναι τα εγγόνια εκείνων που πολέμησαν εναντίον της Ρωσίας. Διψάνε να πάρουν την ρεβάνς  γιατί τους βάλαμε στη θέση τους το 1945, καθαρίσαμε όλη την Ευρώπη από τον φασισμό.

Γίνεται ένας πνευματικός πόλεμος. Λαϊκός πόλεμος, ιερός πόλεμος. Νομιμοποιήθηκε η αμαρτία, διεμφυλικοί, γκέι, λεσβίες τοποθετούνται  σε κυβερνητικές θέσεις. Ποιος μας πολεμάει λοιπόν; Αυτός με τα κέρατα που προεξέχουν και με την ουρά. Όταν καταφέρουν να καταστρέψουν  τη χώρα μας, θα έρθουν εδώ άνθρωποι που θα εξαφανίσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία μας και θα μας οδηγήσουν όλους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και σε κοινόβια. Μας χρειάζεται να το πάθουμε  αυτό; Πίσω τους είναι ο Αντίχριστος. Που πρέπει να έρθει σε αυτόν τον κόσμο με τη φωτιά του πολέμου και της καταστροφής.

Αγαπητοί μου, είναι καιρός να αλλάξουμε τα μυαλά μας και να προσευχηθούμε. Να προσευχηθούμε ώστε ο Κύριος να καταστρέψει τα σχέδια όλων εκείνων που πολεμούν ενάντια στην αγία Ρωσία. Για τη νίκη του ρωσικού λαού ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό. Εκείνων των ανθρώπων  με τα τατουάζ της  σβάστικας. Δεν πολεμάμε εναντίον των Ουκρανών, αλλά εναντίον των Ναζί. Πρέπει να προσευχόμαστε ώστε  ο Κύριος να βάλει την Αμερική και την Ευρώπη στη θέση τους. Να τους καταστρέψει όλα τα σχέδια. Πρέπει να προσευχόμαστε για την ενίσχυση της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Έχουμε μπει σε μια δύσκολη περίοδο πολέμου. Ξεκίνησαν τα γεγονότα και πρέπει να πούμε: τα πάντα για το μέτωπο, τα πάντα για τη νίκη!

Πριν από περίπου δύο μήνες η διοίκηση της πόλης της Αγίας Πετρούπολης έκανε δημοσκόπηση και το 64% απάντησε ότι θέλει να ζήσει στο εξωτερικό! Αυτό  στην πολιορκημένη πόλη μας. Τι μας λέει αυτό;

Τώρα η οικονομία μας πρέπει να οικοδομηθεί σε πολεμικές βάσεις. Πρέπει να προσευχόμαστε ώστε  ο Κύριος να εμποδίσει όλους τους αξιωματούχους που δεν έχουν καρδιά για τη Ρωσία, αλλά κοιτάζουν προς το εξωτερικό. Για να εμποδίσει ο Κύριος τους καταχραστές, τους κλέφτες, αυτούς που παίρνουν φακελάκια, να το τολμήσει αυτό, για να έχουμε μια νέα Ρωσία.

Προσευχόμαστε εδώ στον ναό, και αυτό έχει μεγάλη σημασία. Είναι σημαντικό τα επερχόμενα να είναι ελπιδοφόρα για να ανοικοδομήσουμε το κράτος, την οικονομία, την  ιδεολογία, την ανατροφή των παιδιών. Προσευχηθείτε να φωτιστεί η νεολαία μας.

Είμαστε σε αυτή τη γη για περισσότερα από 1000 χρόνια. Αυτή είναι η γη μας, αυτή είναι η πίστη μας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι τώρα γίνεται πόλεμος για τον Θεό, την Εκκλησία και την Πατρίδα. Η 9η Μαΐου φέτος είναι πολύ δύσκολη. Πρέπει να προσευχόμαστε για τους τραυματίες, για τους πολίτες, για τους στρατιώτες μας. Για να φωτίσει ο Κύριος τους άρχοντες και τους στρατιωτικούς  μας. Σας είπα πριν από ένα μήνα, όταν φέρνετε χαρτιά «υπέρ υγείας» να μνημονεύετε  και  για την υγεία του προέδρου, του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Και τι βλέπω; Στα 100 χαρτιά μόνο ένας γράφει. 

Προσπάθησα να κοιτάξω όσο το δυνατόν περισσότερα χαρτιά «υπέρ υγείας» και  μετά δυσκολίας  βρήκα τα ονόματα του Προέδρου Βλαδιμίρου και των βοηθών του. Δεν είναι σωστό. Στους ηγέτες μας έχει πέσει τεράστια ευθύνη για την Πατρίδα και τον λαό. Χρειάζονται δυνατές προσευχές και την πνευματική μας υποστήριξη για να πάρουν τις σωστές αποφάσεις. Θα ήθελα τα πνευματικά παιδιά μου να σκέφτονται ευρύτερα  και όχι μόνο για την υγεία τους και για τη λύση  των προβλημάτων  τους. Στα χαρτιά «υπέρ υγείας» να μνημονεύετε στην αρχή  τα ονόματα Βλαδιμίρου, Σεργίου Shoigu, Σεργίου Lavrov, Μιχαήλ  Mishustin. Το έργο  της χώρας εξαρτάται από αυτούς τους ανθρώπους. Τα επώνυμα δεν χρειάζεται να γράφονται. Πρέπει να καταλαβαίνουμε  για ποιον προσευχόμαστε. Παρακαλούμε να τα συμπεριλάβετε στα χαρτιά «υπέρ υγείας».

Βλέπω μόνο τις προσωπικές σας ανάγκες. "Δεν αισθάνομαι καλά, αισθάνομαι άσχημα, έχω ένα τέτοιο πρόβλημα ..." Τώρα υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα, το ερώτημα είναι αν θα υπάρξει ο ρωσικός λαός ή όχι, επειδή έχουν έναν στόχο να μας εξαφανίσουν  από προσώπου γης για να μην μείνει τίποτα από το ρωσικό πνεύμα. Τι πιστεύετε; Έτσι απλά απαγόρευσαν τον Τσαϊκόφσκι και τον Ντοστογιέφσκι στο εξωτερικό; Αν καταφέρουν να μας καταστρέψουν, θα απαγορέψουν  τον Ντοστογιέφσκι, τον Τσέχοφ και τον Τολστόι, τον Τσαϊκόφσκι και τον Πούσκιν και ό,τι μας δίνει την αυτοσυνειδησία, τη δύναμη και την κατανόηση ότι είμαστε Ρώσοι ανεξαρτήτως εθνικότητας και ότι ζούμε στη γη μας.

Τώρα είναι η ώρα για θερμές  προσευχές. Σας έδωσα μια συμβουλή για προσευχή, πώς να προσευχόμαστε τώρα και πώς η εκκλησία μας μπορεί να υποστηρίξει με προσευχή το κράτος μας, τον στρατό μας. Εάν δεν προσευχηθείτε τώρα, «θα δαγκώσετε τους αγκώνες σας»  πικρά αργότερα. Θα είναι πολύ αργά όταν τα παιδιά και τα εγγόνια σας θα βρίσκονται σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Προσευχή για τη νίκη των ρωσικών όπλων, αφού ο πόλεμος δεν είναι με την Ουκρανία, αλλά με τους Ναζί και το ΝΑΤΟ:

- Βοήθησε, Κύριε, τον στρατό μας και δώσε του τη νίκη επί των αντιπάλων.

Για την Πατρίδα:

- Σώσον, Κύριε, και ελέησον, την Πατρίδα μας, τη Ρωσική Εκκλησία και την αγία Ορθόδοξη πίστη μας. Σώσον και ενδυνάμωσον.

. Επίσης:

- Κύριε, συγχώρεσέ μας τους αμαρτωλούς και ελέησέ μας, και λύτρωσε τη χώρα μας τη Ρωσία από εσωτερικές διαμάχες,  πείνα, επιδημία, καταστροφή, πολέμους με ξένους εισβολείς διά του απέραντου ελέους Σου. Δώσε ειρήνη και ευημερία στον τόπο μας. Αμήν.

Για την παύση του πολέμου, την αδελφοκτονία και τη σωτηρία των πολιτών:

- Κύριε, σταμάτα την τρέλα των ανθρώπων και την αδελφοκτονία.

Για την επιστροφή του ρωσικού λαού στην πίστη και τη φώτιση του  λαού της Ουκρανίας:

- Κύριε, ξύπνησε τον λαό Σου στην πίστη και φώτισε τους λαούς Σου με το Άγιο Πνεύμα Σου.

Η 9η Μαΐου έχει μεγάλη σημασία. Όταν ξέρουμε πως  νικήσαμε τον φασισμό, υπερασπιστήκαμε την Πατρίδα μας και  αυτό μπορούμε να το ξανακάνουμε. Τώρα το ερώτημα είναι αν το κράτος μας  θα υπάρχει ή όχι. Θα υπάρχουν Ρώσοι ή τρανς. Σας εύχομαι να βάλετε  το μυαλό σας να λειτουργήσει και να ανακαινισθείτε εσωτερικά και να προσευχηθείτε για την πατρίδα, τον στρατό, το κράτος και για την αναβίωση μιας νέας Ρωσίας. Ή θα χαθούμε, ή θα αναστηθούμε.  Έχουμε μόνο μία ευκαιρία, βγάλτε τα συμπεράσματά σας και προσευχηθείτε.

Χριστός Ανέστη! Ζήτω Ημέρα της Νίκης.

Αρχιερέας Sergiy Filimonov, κήρυγμα 9 Μαΐου 2022

Πρωτ. Sergiy Filimonov - Προϊστάμενος του ναού  της Κραταιάς  Εικόνας της Μητέρας του Θεού στην Αγία Πετρούπολη.

Με την ευλογία του ηγουμένου της Μονής Τριάδας Σελενγκίνσκι, Αλεξίου (Γερμολάεφ).

Μετάφραση: Ευάγγελος Αργυρόπουλος

4 σχόλια:

Ἰ. Ἀ. Ἠ. είπε...

Αν σκέπτονται και μιλάνε έτσι οι ιερείς, δεν πάμε καθόλου καλά.

Ανώνυμος είπε...

Ἔχουν τρελαθεῖ οἱ ἄνθρωποι...

'ΕλληνΟρθόδοξο Μέτωπο είπε...

"Θα υπάρχουν Ρώσοι ή τρανς"
Αυτή είναι μία ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ένος ορθόδοξου Ιερέα γιά τήν πατρίδα του καί τό ευλογημένο έθνος του!!
Στήν Ελλάδα πάντως έχουμε νένα θεότητα τήν..."Demoκρατία"....

Ανώνυμος είπε...

Ότι το κείμενο είναι ελαφρώς παραληρηματικό, ισχύει. Ότι στην Δύση κάνει κουμάντο το "λόμπυ"... ε το βλέπουμε, δεν το βλέπουμε; Ότι η Ρωσία έχει αντιταχθεί στο "λόμπι", τουλάχιστον από πρώτη ματιά, κι αυτό ενοχλεί, ισχύουν κι αυτά. Στις κυρώσεις του '14 περιλαμβανόταν η Βαλεντίνα Ματβιένκο, παρότι δεν είχε καμία σχέση με τα γεγονότα στην Κριμαία τότε, με το αιτιολογικό ότι καταπατά τα "δικαιώματα" που προωθεί το "λόμπυ" εξαιτίας ενός νομοσχεδίου που εισήγαγε, το οποίο απαγόρευε την προπαγάνδα του "λόμπυ" στα σχολεία (αυτή την ίδια προπαγάνδα που τρώνε στη μάπα τα δικά μας παιδιά, και νομίζουμε ότι θα την ανατρέψουμε με κείμενα και σχόλια στα ιστολόγιά μας).

"Προσευχηθείτε για τον πρόεδρο και τους υπουργούς μας", γιατί ενοχλεί; Αυτό δεν κάνουμε κι εμείς; Κι αν βρεθούμε σε πόλεμο, δε θα καλούμαστε να το κάνουμε με περισσότερη ένταση; Ότι σηκωθείτε από τον καναπέ, ξυπνήστε και πιάστε τα κομποσκοίνια, κακώς μιλάει έτσι ο ιερέας, λέτε; Προτιμούσατε να πει αλλάξτε πλευρό, βάλτε και ωραία, καινούρια, καθαρά τσαρούχια, να δείτε τι ωραία όνειρα που θα βλέπετε μετά;

Ότι τον Ντοστογιέφσκι θα τον σβήσουν αργά ή γρήγορα είναι δεδομένο. Έχει βάθος και ποιότητα και η μετανεωτερικότητα δεν τα ανέχεται αυτά. Απορώ πού ζει όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό.

Και το Χριστός Ανέστη με το οποίο έκλεισε ο λόγος, ε δεν πάμε καθόλου καλά άμα μιλάνε έτσι οι ιερείς, έχουν τρελαθεί οι άνθρωποι, όντως δηλαδή...

Δυστυχώς η μετανεωτερικότητα ειρηνικά δεν θα μας αδειάσει τη γωνιά. Λυπηρό αλλά αληθές. Και είναι τέτοια η φύση της, που είτε αυτή θα μας αδειάσει τη γωνιά (με αίμα, γιατί δε γίνεται αλλοιώς), είτε εμείς θα πρέπει να της αδειάσουμε τη γωνιά αν θέλουμε να ζήσουμε σαν κατά φύσιν άνθρωποι.

Πάντως, από γνωστό μου στη Ρωσία. Η ζωή των κοινών ανθρώπων δεν έχει επηρρεαστεί πολύ. Ούτε καν την ακρίβεια που έχουμε εδώ έχουν. Ούτε και συζητάνε πολύ το θέμα του πολέμου μεταξύ τους. Το καθεστώς έχει κάνει προσπάθεια να μην διαταχθεί η κανονική ζωή όσο γίνεται και προς το παρόν τα έχει καταφέρει. Η δική μας έχει διαταραχθεί πολύ περισσότερο. Προφανώς κρατάνε μέτρα όπως οικονομία πολέμου, επιστράτευση, στρατιωτικό νόμο κλπ για επόμενες φάσεις.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com