21 Μαΐ 2022

π. Θεόδωρος Ζήσης: Ουσιαστικά επαναλαμβάνεται από πλευράς εκκλησιαστικής, η συμφωνία των Πρεσπών.

 

«Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, θα έπρεπε να οδηγηθεί σε συνοδικό δικαστήριο, για τις απόψεις του περί ομοφυλοφιλίας».

«Υπάρχει ένας εθνομηδενισμός. Προχωρά και στα σχολικά βιβλία, αλλοιώνεται η εθνική μας ιστορία» τόνισε ο πατέρας Θεόδωρος Ζήσης στο Focus Fm και το δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη.

Ο ιερέας και ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. αναφερόμενος στην απουσία αναφοράς της γενοκτονίας των Ποντίων από τα σχολικά βιβλία, υπογράμμισε: «Θα έπρεπε η σημερινή να χαρακτηριστεί ως “αποφράδα ημέρα” και να την γιορτάζουμε, ‘όπως την 29η Μαΐου του 1453 και την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Ο Πόντος προσέφερε πάρα πολλά στο έθνος και στην εκκλησία».

Ο πατέρας Θεόδωρος Ζήσης αναφέρθηκε και στην αναγνώριση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων. «Αρχικά στενοχωρηθήκαμε όλοι διότι θεωρήσαμε ότι πρόκειται για μία επανάληψη της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών. Ουσιαστικά αναγνωρίζει το Πατριαρχείο ότι υπάρχει εκεί ένα έθνος, ανεξάρτητα από τη διευκρίνηση της μη χρήσης του όρου Μακεδονική Ορθόδοξη εκκλησία, αλλά του όρου Αρχιεπισκοπή Αχρίδας. Διότι όπως έγινε με το Βόρεια Μακεδονία που εγκαταλείφθηκε το Βόρεια και όπου βρεθούν οι Σκοπιανοί λένε ότι είναι Μακεδόνες, το ίδιο θα γίνει και τώρα. Θα ισχυρίζονται ότι είναι η Μακεδονική Ορθόδοξη εκκλησία. Ουσιαστικά επαναλαμβάνεται από πλευράς εκκλησιαστικής, η συμφωνία των Πρεσπών».

«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει μία συγκεκριμένη δικαιοδοσία. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι πρώτος μεταξύ ίσων. Τώρα όμως θέλει να είναι πρώτος άνευ ίσων και ακολουθεί τον Πάπα, παραβαίνοντας τους κανόνες της εκκλησίας. Βρισκόμαστε ήδη σε πολύ δύσκολη κατάσταση, δημιουργούμε σχίσματα».

Ο πατήρ Θεόδωρος Ζήσης υποστήριξε ότι ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ θα έπρεπε να οδηγηθεί άμεσα σε συνοδικό δικαστήριο μετά τις πρόσφατες δηλώσεις ότι ο Θεός επιτρέπει σε μερικούς ανθρώπους να αισθάνονται την έλξη προς το ίδιο φύλο.

“Αυτά τα οποία είπε ξεθεμελιώνουν και την Αγιογραφική διδασκαλία και την κανονική παράδοση. Είναι αδιανόητο να υπάρχει επίσκοπος που να λέει ότι δεν έχει αποφανθεί ακόμα η εκκλησία επί του θέματος της ομοφυλοφιλίας. Δηλαδή περιμέναμε τον Νέας Ιωνίας και τους δικούς του επισκόπους να ανατρέψουν την Θεόπνευστη Αγία Γραφή και τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων και να γίνουν υποστηρικτές αυτής της σχέσεως ανθρώπων του ίδιου φύλου; Αυτά είναι απαράδεκτά, εξοργιστικά. Δε θα έπρεπε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ να κληθεί για ανακρίσεις; Ο οποίος, για να φανεί η κατάπτωσή μας, θεωρείται στην ομάδα των νεότερών αρχιερέων, ως υποψήφιος για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο. Δηλαδή είναι από τις σπουδαίες μορφές της ιεραρχίας μας. Τι άλλο να περιμένουμε για να φανεί αυτή η διάβρωση των επισκόπων και της ιεραρχίας;”.

Focusfm

Focusfm, 19/05/2022

…………

Δείτε σχετικά και

-Συλλείτουργο αποκατάστασης της ενότητας στο Βελιγράδι

 



Focusfm, 19/05/2022

…………

Δείτε σχετικά και

-Συλλείτουργο αποκατάστασης της ενότητας στο Βελιγράδι

-Αυτοκεφαλία ζητά ο Πρόεδρος των Σκοπίων από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

-Συνάντηση Πατριάρχη Σερβίας – Βούτσιτς με επίκεντρο Σκόπια και Ουκρανία

-Ρουά ματ έκαναν στους Μητροπολίτες της Ελλάδος ο πατρ. Βαρθολομαίος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

-Ο Πατριάρχης Σερβίας θα συλλειτουργήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος στις 19 Μαΐου

-Το Πατριαρχείο Σερβίας για το ζήτημα της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος

-Τό Φανάρι ἦλθεν εἰς κοινωνίαν μέ τούς ἀκοινωνήτους τῶν Σκοπίων! Δέν ἠρωτήθησαν οὔτε οἱ Προκαθήμενοι!

-«Φανάρι και….ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο»

-Άραγε έχουμε μία νέα «εκκλησιαστική» συμφωνία των Πρεσπών; Οφείλει ο λαός μας, να γνωρίζει την αλήθεια! Μην του την κρύβεται άλλο!

-Έντονες αντιδράσεις από τα Σερβικά ΜΜΕ για την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

--Ποιοι αποφάσισαν να δεχθούν σε εκκλησιαστική κοινωνία τη σχισματική Αρχιεπισκοπή Σκοπίων

-Μόλις το Πάσχα ο Σκοπιανός Αρχιεπίσκοπος στο μήνυμά του προχώρησε σε ανθελληνική προπαγάνδα, μιλώντας για τα δίκαια των «Μακεδόνων»!

-Το Οικουμενικό Πατριαρχείο δέχθηκε σε εκκλησιαστική κοινωνία την σχισματική Αρχιεπισκοπή Σκοπίων

-Τὸ ἐπίσημον περιοδικὸν τῆς Ἐκκλησίας ὑπὲρ τῆς Αὐτοκεφαλίας τῶν Σκοπίων;

-Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει αποφασίσει να δώσει άμεσα Αυτοκεφαλία στην σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων ακολουθώντας την διαιρετική για την Ορθοδοξία πρακτική που εφάρμοσε στην Ουκρανία.

-Γιατί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θέλει να παρουσιάζεται ως αναξιόπιστος εκκλησιαστικός ηγέτης; Τι έλεγε το 2016 για τον Αρχιεπ. Αχρίδος;

-Πάει γιά ἀναγνὠρισι κι᾿ἄλλης Αὐτοκεφάλου Ἐκκλησίας ὁ Βαρθολομαῖος ;

-Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποδέχθηκε Επίσκοπο της λεγόμενης ''Μακεδονικής Εκκλησίας''

-Δημήτριος Τσελεγγίδης: Γιατί ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναγνωρίζει ένα μόρφωμα το οποίο ο ίδιος είχε καταδικάσει;

-Δεμένα τα χέρια του Ιερώνυμου μπροστά στην «ανεξάρτητη Μακεδονική Εκκλησία»

-Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «την στιγμήν αυτήν δεν τίθεται θέμα αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας των Σκοπίων….». Νέα πρόσκληση στην Εκκλησία της Σερβίας

-Ο Ζάεφ ζητάει αυτοκεφαλία για την σχισματική Σκοπιανή Εκκλησία

-Βολοκολάμσκ: Η Ρωσική Εκκλησία γνωρίζει καλώς ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα συνεχίσει τη διαδικασία αναγνώρισης της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – Αρχιεπισκοπής Αχρίδος MOC-OA»

-Σκοπιανός Μητροπολίτης Αγαθάγγελος: "Αυτοκεφαλία στην "Μακεδονική Εκκλησία" και ένωση των Μακεδόνων για την εθνική τους ταυτότητα"

-Δράμας Παύλος: «Σύνοδος Ιεραρχίας στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας Θεσσαλονίκη και να συζητηθεί εκτάκτως και προ ημερησίας διατάξεως το Αυτοκέφαλο των Σκοπίων»

-ΥΠΕΞ Σερβίας Ντάτσιτς: Ο Πατριάρχης να απορρίψει την Αυτοκεφαλία της πΓΔΜ όπως έχει αρνηθεί και για Μαυροβούνιο

Ο Σκοπιανός Πρόεδρος ζητά ''Αυτοκεφαλία'' από τον Οικουμενικό Πατριάρχη


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λίαν ορθώς και ευλόγως,ο σεβαστός πρωτοπρεσβύτερος ,ομολογητής και αγωνιστής κληρικός, έθεσε το θέμα της παραπομπής του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας στο αρμόδιο συνοδικό δικαστήριο με αιτία τις ανήκουστες, περί της επαράτου ομοφυλοφιλίας, δηλώσεις του, τις βλαπτικές και ζημιογόνες για την πνευματική ζωή των μελών του εκκλησιαστικού σώματος.
H συγκεκριμένη πρακτική, που συνιστά μονόδρομο επί τη βάσει των ιερών κανόνων και της μακραίωνος εκκλησιαστικής πράξεως, αλλά και αυτονόητη και αδήριτη αναγκαιότητα, θα έπρεπε ήδη να έχει τεθεί σε εφαρμογή.
Το αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί και με τις κραυγαλέες περιπτώσεις των π.Φιλοθέου Φάρου και Χρήστου Γιανναρά, που χρονολογούνται από ετών, καθώς και με την περίπτωση του π.Βασιλείου Θερμού , οι σκανδαλώδεις, περί σοδομισμού, θέσεις του οποίου, σχετικώς εσχάτως δημοσιοποιηθείσες , προκάλεσαν κατά πάντα δικαιολογημένες αντιδράσεις από την πλευρά των ορθοφρονούντων πιστών.
Νωπή, επί πλέον, τυγχάνει και η πανάθλια και ανήκουστη προσλαλιά του ιερέως του ιερού ναού αγίου Νικολάου του Ραγκαβά, π.Αλεξάνδρου Καρυώτογλου,του απευθυνομένου σε ζεύγος ομοφυλοφίλων καλλιτεχνών, κατά τη βάπτιση νηπίου.
Επιπροσθέτως, και ο μητροπολίτης Αργολίδος, έχει προβεί σε απαράδεκτες , περί ομοφυλοφιλίας και ομοφυλοφίλων, δηλώσεις, που κινούνται στο πνεύμα των ολεθρίων απόψεων του π.Βασιλείου Θερμού.
Τα ως άνω εκφυλιστικά φαινόμενα θα έπρεπε ήδη να έχουν παταχθεί εν τη γενέσει τους. Δυστυχώς, οι προαναφερθέντες, έχουν καταλειφθεί ασύδοτοι από τη ΔΙΣ, περιφέροντες ανενόχλητοι τα ληρήματα και φαντασιικοπήματά τους, εντός του εκκλησιαστικού σώματος.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΣΤΟΧΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ Π.ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ!ΘΑ ΗΘΕΛΑ Ο Π.ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΟ "ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ" ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!ΦΥΣΙΚΑ,ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΜΟΥ(ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ) ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΩΣ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com