24 Μαΐ 2022

Σκέψεις με αφορμή τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

 

Σ κ έ ψ ε ι ς

Με αφορμή τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Αντώνιος Ι. Βασιλειάδης, θεολόγος

Με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης, που οργανώνονται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου από τα ποντιακά σωματεία και τους συλλόγους, καταθέτω τις παρακάτω σκέψεις.

Συνήθως οι ομιλητές κάνουν αναφορά στα θηριώδη ένστικτα των Τούρκων, στους φυσικούς αυτουργούς του μεγάλου αυτού εγκλήματος, και δεν αναφέρονται καθόλου στους ηθικούς αυτουργούς και τη μεγάλη τους ευθύνη σ’αυτό.

Και βέβαια τίποτα και κανείς δεν απαλλάσσει την Τουρκία από τις βαριές της ενοχές για τα όσα τραγικά και απάνθρωπα γεγονότα, που προκάλεσαν αβάσταγο πόνο και φρίκη στους προγόνους μας.
Στο βιβλίο του Μιχαήλ Λ. Ροδά, διευθυντού του γραφείου τύπου της λογοκρισίας της Αρμοστείας Σμύρνης καταδεικνύεται πως η Γερμανία κατέστρεψε τον Ελληνισμό της Τουρκίας.

Νομίζω πως αυτός είναι και ο λόγος που δεν αναγνώρισε μέχρι σήμερα τη Γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού ,και μαζί μ’αυτήν και άλλα ισχυρά κράτη, “σύμμαχοί μας”.

Και τούτο , όχι γιατί δεν έχουν μυαλό να κρίνουν τα γεγονότα αντικειμενικά, αλλά γιατί πάνω από την αλήθεια και την ηθική θέτουν το συμφέρον τους.

Γράφει ο Μ. Λ .Ροδάς «Το φως το οποίον οδηγεί τα κράτη εις την εξωτερικήν των πολιτικήν δεν εκρήγνυται αιφνιδίως, αλλά είναι αποτέλεσμα μακράς εργασίας, την οποίαν διενεργεί η υπάρχουσα και καλλιεργουμένη μεταξύ αυτών κοινότης συμφερόντων»

Αυτός ο αρχηγός της Τουρκικής Γερμανικής Αποστολής -Ο Λίμαν Φον Σάνδερς-, ‘’ περιοδεύων ανά την Μ. Ασίαν και αντιλαμβανόμενος την ευρωστίαν και δύναμιν του Ελληνικού στοιχείου, δεν εδίστασε να είπη προς τας τουρκικάς αρχάς, ενώπιον και Έλληνος Επισκόπου ακόμη, δια τους Έλληνας ‘’αυτούς εδώ τι τους φυλάττε! ‘’ Βλέπων δε ο αυτός Γερμανός τους ορθοδόξους Ελληνικούς Ναούς με τα κωδωνοστάσια και τα Ελληνικά σχολεία, είπε δεικνύων αυτά προς τας τουρκικάς αρχάς ‘’Εν όσω αφίνετε αυτά εδώ, εσείς θα είστε οι είλωτες των Ελλήνων ‘’.

Στο παρελθόν, Υπουργός μεγάλης χώρας δήλωσε χωρίς αναστολές, ότι η χώρα του δεν έχει φίλους παρά μόνον συμφέροντα!

Αλλά επιθυμώ να αναφερθώ και να τονίσω μιαν άλλη Γενοκτονία, που σκόπιμα παραβλέπεται από τους αρμοδίους ,πλην μερικών ευλαβών κληρικών, οι οποίοι και κάνουν λόγο γι’αυτή, τονίζοντας μάλιστα τις ολέθριες συνέπειες που ακολουθούν. Και γι’αυτήν δεν ευθύνονται οι ξένοι. Και είναι δυστυχώς επαναλαμβανόμενη. Πρόκειται για τους αγέννητους νεκρούς, που ο αριθμός τους ξεπερνά
κατ’ έτος τις 353.000!!!

Εκτελεστές και θύτες οι ίδιοι οι γονείς !

Αυτή νομίζω πως είναι η τραγικότερη μορφή Γενοκτονίας, γιατί δεν μας επιβάλλεται και επειδή είναι ‘’ επιλογή ‘’ μας.

Αν δεν ανανιψουμε ως ορθόδοξοι Έλληνες Χριστιανοί και μετανοούντες δεν αλλάξουμε συμπεριφορά, σεβόμενοι στο εξής τη Θεόσδοτη ζωή, που μόνοι μας σκοτώνουμε, τότε κάθε εκδήλωση μνήμης θα είναι ανάπηρη, υποκριτική και δεν θα αναπαύει τις ψυχες των αδίκως σφαγιασθέντων Προγόνων μας.

Μια παράδοση θέλει, την ημέρα της μνήμης των 14.000 νηπίων που, σφάχτηκαν με διαταγή του Ηρώδη, να μαζεύονται οι ψυχές των νηπίων πάνω στον τάφο του Ηρώδη και να σκούζουν. Ταράζεται ο
Ηρώδης ,βγαίνει από το μνήμα του και κυνηγημένος τρέχει να κρυφτεί, ώσπου φτάνει σ’ένα σπίτι, όπου μια Μάννα σκότωνε το παιδί που κυοφορούσε. Και τότε γυρίζοντας προς τα νήπια που τον
ακολουθούσαν λέει προς αυτά ‘’Γιατί με κυνηγάτε; Να αυτή η μητέρα έκανε ότι κι’ εγώ’’!

Και τότε οι ψυχές με τα χεράκια τους κλείνουν τα μάτια τους και φεύγουν αφήνοντας τον Ηρώδη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com