21 Ιουλ 2021

Αλήθειες για την Αλήθεια

Αλήθειες για την Αλήθεια

π. Γ.Θ.

- Η Αλήθεια στην Εκκλησία δεν είναι κάποια έννοια, θεωρητική διατύπωση ή ιδέες, αλλά το ίδιο το πρόσωπο του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού.

-Η Αλήθεια του Χριστού δεν διδάσκεται στα πανεπιστήμια. Δωρίζεται στην Εκκλησία με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος.

-Η Αλήθεια δεν είναι προϊόν γνώσης, φαντασίας, συλλογισμού, υπολογισμών, φόβου ή ελπίδας. Χαρίζεται στους πιστούς με την πίστη, με την υπομονή στις καθημερινές θλίψεις, στον αγώνα για ταπείνωση και μετάνοια, στη σταύρωση και το θάνατο των παθών και του εγωισμού.

- Η Αλήθεια δεν εκφράζεται με την αριθμητική υπεροχή, αλλά με την εν Αγίω Πνεύματι αποκάλυψη του Θεού στη ζωή του ανθρώπου.

-Η Αλήθεια δεν αποτελεί προνόμιο κάποιας Συνόδου ή κάποιου Ιερατείου. Είναι καρπός και δώρο του Θεού στην πορεία των πιστών από την κάθαρση προς το φωτισμό και τη Θεώση.

- Η Αλήθεια στην Εκκλησία είναι πάντοτε άρρηκτα συνδεδεμένη με την Αγάπη και την Ελευθερία. Σε κάθε άλλη περίπτωση εκπίπτει σε ιδεολογία, φανατισμό ή εξαναγκασμό.

- Όποιος αγωνίζεται να συνδέει το πρόσωπό του με το Χριστό και τις εντολές Του, αυτός εκφράζει την Αλήθεια και βρίσκεται σε ενότητα με τη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία (Άγ. Γρηγόριος Παλαμάς). Σε αντίθετη περίπτωση, βρίσκεται εκτός Αληθείας και Εκκλησίας.

π. Γ.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com