22 Ιουλ 2021

ΚΑΝΑΔΑΣ: Τουλάχιστον 45 εκκλησίες έχουν πυρποληθεί με τις αντιχριστιανικές επιθέσεις να κλιμακώνονται

Μια συνεχιζόμενη αντιχριστιανική εκστρατεία στον Καναδά είχε ως αποτέλεσμα να δεχτούν εμπρηστικές επιθέσεις συνολικά 45 εκκλησίες με μερικές να καίγονται ολοσχερώς.

Όπως ανέφερε το CBN News, οι τρομοκράτες είναι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις εναντίον κυρίως Ρωμαιοκαθολικών εκκλησιών που εξυπηρετούν αυτόχθονες πιστούς.

Οι εμπρησμοί προέρχονται από ακροαριστερούς τρομοκράτες με μαρξιστική ιδεολογία με μοναδικό σκοπό να προκαλέσουν φόβο στους Καναδούς για την άσκηση της πίστης τους.

Το CTV News αναφέρει ότι οι ιθαγενείς ηγέτες ζητούν να τεθεί ένα τέλος στους εμπρησμούς των εκκλησιών. 

"Δεν είναι αλληλεγγύη στους αυτόχθονες να καις εκκλησίες. Δεν μπορείς να καταστρέφεις τους χώρους λατρείας των ανθρώπων", δήλωσε η Jenn Allan-Riley, από την Living Waters Church.

«Ανησυχούμε για τους εμπρησμούς και τους βανδαλισμούς των εκκλησιών που προκαλούν περισσότερες διαμάχες, κατάθλιψη και άγχος σε όσους ήδη έχουν πόνο και πένθος», είπε.

 Το Counter Signal.com αναφέρει ότι οι εμπρησμοί και οι βανδαλισμοί έλαβαν χώρα σε έξι επαρχίες και τα Βορειοδυτικά Εδάφη. Ορισμένες από τις επιθέσεις ήταν στην καρδιά της επικράτειας του First Nations (περιοχή στον Καναδά που κατοικούν αυτόχθονες/ ινδιάνοι).

Όπως ανέφερε το CBN News, οι τρομοκράτες έχουν επίσης στοχεύσει άλλες εκκλησίες που δεν συνδέονται με τη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία. Την περασμένη εβδομάδα, το κτίριο που στεγάζει την εκκλησία του House of Prayer Alliance στο Κάλγκαρι πυρπολήθηκε. Η αστυνομία πιστεύει ότι η πυρκαγιά έγινε σκόπιμα. 

"Είμαστε πρόσφυγες. Φύγαμε από το Βιετνάμ για να έρθουμε εδώ για να πάρουμε περισσότερη ελευθερία, για να ζήσουμε και νομίζουμε ότι ήταν μια καλή χώρα - και τώρα συνέβη αυτό στην εκκλησία μας", δήλωσε ο Πάστορας Nguyen. "Ίσως δεν είναι ασφαλές να είσαι εδώ στον Καναδά σε σύγκριση με το Βιετνάμ".

Εμπρησμοί εκκλησιών ξέσπασαν σε ολόκληρο τον Καναδά μετά από τις πρόσφατες ανακαλύψεις μη χαρακτηρισμένων τάφων στις τοποθεσίες πρώην οικοτροφείων για παιδιά αυτόχθονων, πολλά από τα οποία διευθύνονταν από εκκλησίες. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί λείψανα περίπου 1.000 σωμάτων, τα περισσότερα από τα οποία είναι παιδιά.

Ο Τρυντώ χαρακτήρισε «απαράδεκτο» και «λάθος» να καίγονται εκκλησίες.

redskywarning

https://cmsedit.cbn.com/cbnnews

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ / 24.7.2021
Γνωρίζουμε για το μένος των άθεων κομμουνιστών, οι οποίοι ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια της ''επανάστασής'' τους, γκρέμιζαν εκκλησίες στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, είμαστε μάρτυρες πολλών επιθέσεων σε χριστιανικές εκκλησίες. Τελικά, οι βανδαλισμοί εκκλησιών δεν γίνονται μόνο από ακροαριστερές οργανώσεις, αλλά και από φανατικούς μουσουλμάνους. Οι βανδαλισμοί χριστιανικών εκκλησιών δεν περιορίζονται μόνο στον Καναδά. 1) Σε αμέτρητες εκκλησίες σε όλη τη δυτική Ευρώπη λαμβάνουν χώρα βανδαλισμοί, εμπρησμοί αλλά και αφοδεύσεις. Στη Γαλλία, δύο εκκλησίες δέχονται επίθεση καθημερινά κατά μέσο όρο. Σύμφωνα με το PI-News, έναν γερμανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο, 1.063 επιθέσεις σε χριστιανικές εκκλησίες και σύμβολα (σταυρούς, εικόνες, αγάλματα) σημειώθηκαν στη Γαλλία το 2018. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 17% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος 2017, που καταγράφηκαν 878 επιθέσεις, πράγμα που σημαίνει ότι η κατάσταση αυτή πάει από το κακό στο χειρότερο. 2) Στη Νιγηρία, η φανατική ισλαμική οργάνωση ''Μπόκο Χαράμ'' μέχρι τώρα έχει κάψει πολλές χριστιανικές εκκλησίες. 3) Στη χώρα μας, φανατικοί μουσουλμάνοι μετανάστες έχουν διαλύσει τέσσερις χριστιανικές εκκλησίες, στη Λέσβο. Με βάσει αυτά τα γεγονότα, αναρωτιόμαστε : Γιατί τέτοιο μίσος κατά του χριστιανισμού, το οποίο δεν εκδηλώνεται σε καμία άλλη θρησκεία ; Πόσα πρέπει να ανεχτούμε ακόμη, ως χριστιανοί ;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com