28 Ιουλ 2021

Μεγαλειώδης Λιτανεία με 350 χιλιάδες πιστούς στο Κίεβο (ΦΩΤΟ)

 

Θάνος Θανόπουλος στην Romfea.gr

Τρίτη σήμερα, 27 Ιουλίου 2021 παραμονή του εορτασμού της Βαπτίσεως των Ρως και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας είναι έτοιμη να τιμήσει με κάθε μεγαλοπρέπεια, όπως και κάθε χρόνο, την ημέρα αυτή.

Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης λιτανεία στο Κίεβο, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 350 χιλιάδες πιστοί.

Της μεγαλειώδους λιτανείας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κιέβου Ονούφριος, ενώ κλήρος και λαός με λάβαρα, λείψανα και θαυματουργικές Εικόνες συνόδευε την πομπή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην οδό Χρουσέφσκι ο Μητροπολίτης Ονούφριος σταμάτησε την πομπή, όπου τέλεσε μία σύντομη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών εκείνων που χάθηκαν στα τραγικά γεγονότα του Φεβρουαρίου του 2014.

Μετά την ολοκλήρωση της μεγαλειώδους πομπής θα πραγματοποιηθούν ολονύχτιες αγρυπνίες σε όλους τους Ναούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Τέλος να αναφερθεί ότι στην λιτανεία συμμετείχαν εκπρόσωποι τριών Ορθοδόξων Εκκλησιών, Σελευκείας Εφραίμ (Πατριαρχείο Αντιοχείας), οι Επίσκοποι Ρεμεζιανής Στέφανος και Τόπνιτς Ιερόθεος (Πατριαρχείο Σερβίας), και ο Αρχιεπίσκοπος Μιχαήλ (Εκκλησία της Τσεχίας).

Romfea.gr 7/28/2021

gr.pravoslavie.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com