29 Ιουν 2021

π. Πέτρος Χιρς – Η θρησκευτική στάση που θα φέρει τον Αντίχριστο. (βίντεο)

Το κάτωθι μικρό αλλά πολύ σημαντικό μεταφρασμένο και απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα προέρχεται από μία σειρά Μαθημάτων που έκανε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Χιρς με τίτλο: «Ορθόδοξη Εκκλησιολογία – Μάθημα 10 : Η Εκκλησία πριν την Θρησκεία του Αντιχρίστου».

Οι σκηνές στο βίντεο που θα δείτε προέρχονται από την συγκέντρωση παγκόσμιων θρησκευτικών ηγετών στη Ρώμη στις 20 Οκτωβρίου του 2020, την οποία χρηματοδότησε το ΒατικανόΗ Διεθνής Συνάντηση Προσευχής για την Ειρήνη: «Κανείς δεν σώζεται μόνος του. Ειρήνη και Αδελφοσύνη»!

Ομιλεί ο πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Χιρς

«Αυτή είναι η θρησκευτική στάση που θα στηρίξει τον ερχομό του Αντιχρίστου. Ο συμβολισμός είναι πολύ ενδεικτικός.

Κάθε αντιπρόσωπος ανάβει ένα κερί. Όλοι έχουν «το φως». «Το φως» είναι ένα, συνεπώς όλες οι θρησκείες είναι ένα.

Το φως δεν το δίνουν οι Χριστιανοί στους άλλους ή οι άλλοι στους Χριστιανούς.
[σ.σ. Στους «άλλους» – στους αλλόδοξους και στους αλλόθρησκους προφανώς. Βλέπουμε όμως κάποια τρίτα πρόσωπα να μοιράζουν το φως στους θρησκευτικούς ηγέτες. Ποιά είναι αυτά; Σιωνισμός;]

Ο καθένας φέρνει το φως σε έναν «κοινό τόπο». Ενώνουν μαζί το φως. Μαζί φωτίζουν με αυτό το φως τον κόσμο.

Είναι ενωμένοι. Μέσα σε αυτό το φως όλες οι θρησκείες είναι ενωμένες.
[σ.σ. Δείτε στην φωτογραφία που ακολουθεί τον πατρ. Βαρθολομαίο να χειροκροτεί την Ινδή που ανάβει και αυτή το κερί με «το φως».]

Αυτό βλέπουμε να προμηνύεται και από την πρόσφατη εγκύκλιο του πάπα Φραγκίσκου, την οποία επαίνεσε ο πατρ. Κωνσταντινουπόλεως. Ο πάπας υπέγραψε πρόσφατα κοινή δήλωση με έναν μουσουλμάνο θρησκευτικό ηγέτη στην οποία ανακήρυξαν ότι πίσω από όλες τις θρησκείες του κόσμου βρισκόταν ο Θεός!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ και του Ευαγγελίου, το οποίο ορίζει ξεκάθαρα την Αλήθεια και την Οδό;

Λέει Εκείνος,

ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή· οὐδεὶς ἔρχεται πρὸς τὸν πατέρα εἰ μὴ δι’ ἐμοῦ.

και

πάντες ὅσοι ἦλθον πρὸ ἐμοῦ, κλέπται εἰσὶ καὶ λῃσταί· ἀλλ᾿ οὐκ ἤκουσαν αὐτῶν τὰ πρόβατα.

και λέει,

ὁ ἐμὲ μισῶν καὶ τὸν πατέρα μου μισεῖ.

Και ο κατάλογος συνεχίζεται και είναι μακρύς με τέτοιες καταφατικές προτάσεις όσον αφορά την αποκλειστικότητα της Αποκάλυψης του Θεού και την Οδό τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό.

ΑΥΤΗΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΤΕΙ ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ Η ΤΕΛΕΤΗ

Η τελετή υπονομεύει σιωπηρά την μοναδικότητα της Αποκάλυψης του Ιησού Χριστού.

Και ο συμβολισμός δεν είναι καθόλου δευτερεύων. … εκφράζει μία σκέψη, ένα όραμα, μία νοοτροπία. Και αυτήν την μοναδικότητα θα αρνηθεί ο Αντίχριστος. Αυτή είναι η θρησκευτική στάση που θα στηρίξει τον ερχομό του Αντιχρίστου.»

-https://www.youtube.com/watch?v=ul1OmFub9jY&t=11s

The Orthodox Ethos

ΜετάφρασηΤΑΣ ΘΥΡΑΣ


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Πάπας Φραγκίσκος αναρωτήθηκε λέγοντας: "μήπως δεν ήρθε η ώρα με την βοήθεια του πνεύματος να διαλύσουμε τις παλιές προκαταλήψεις και να ξεπεράσουμε οριστικά τις επιβλαβείς αντιπαραθέσεις;

Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός: “Εμείς δι’ουδέν άλλο απεσχίσθημεν των Λατίνων, αλλά διότι είναι όχι μόνον Σχισματικοί, αλλά και Αιρετικοί.

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: “Τον Πάπα να καταράσθε, διότι αυτός θα είναι η αιτία του κακού”

Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς: “Εις την ιστορίαν του ανθρωπίνου γένους υπάρχουν τρεις κυρίως πτώσεις: Του Αδάμ, του Ιούδα και του Πάπα”

Ανώνυμος είπε...

Στη συνάντηση αυτή επιδιώκεται η ενότητα όλων των θρησκειών υπό το φως της Θεοσοφίας το οποίο μεταδίδουν σε αυτές οι άνθρωποι "Καλής Θελήσεως" (όπως ονομάζονται οι εργάτες υπέρ της επικράτησης των Θεοσοφικών ιδεών).
Η Θεοσοφία σύμφωνα με τα κείμενά της επιδιώκει τη φθορά όλων των θρησκειών μέσα από αυτές τις ισοπεδωτικές συναντήσεις, προς όφελός της.
Αλίμονο στους ηγέτες της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε ποιους παραδίδουν την αποστολή να οδηγήσουν τους ανθρώπους στη σωτηρία. Ντροπή αιώνια... (και σ΄ αυτόν τον κόσμο και εν τη ημέρα της Κρίσεως...).

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com