30 Μαΐ 2021

«Και η Αλήθεια ελευθερώσει ημάς» (Αρσένιος Μοναχός Σκήτη Κουτλουμουσίου)

«Και η Αλήθεια ελευθερώσει ημάς»

Με πληροφόρησαν μερικοί εν Χριστώ φίλοι μου, που ζουν έξω στον κόσμο, πως έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο μια ομιλία ενός ιερομονάχου, του π. Χριστοδούλου Αγγελόγλου, ο οποίος είναι γέροντας πνευματικός σε γυναικεία Ιερά Μόνη στην Χαλκιδική. 

Αυτός λοιπόν, ο εν λόγω πατήρ Χριστόδουλος, είναι σφόδρα υπέρ του σημερινού εμβολίου COVID-19. Και δεν είναι μόνον υπέρ του εμβολίου, αλλά είναι και πικρός επικριτής όλων ημών που επιλέξαμε να μην εμβολιαστούμε. Άλλωστε ο κώδικας εμβολιασμού μας λέει πως είναι προαιρετικό για τον κάθε πολίτη της χώρας αν θα κάνει το εμβόλιο ή όχι. Αυτό άραγε το έχει λάβει υπόψιν του ο πατήρ Χριστόδουλος; Όμως οι φίλοι επέμεναν πως πρέπει να ακούσω έστω και ένα απόσπασμα, τηλεφωνικά, από τη συγκεκριμένη ομιλία του εν λόγω ιερομονάχου. Φυσικά μετά χαράς δέχτηκα και άκουσα τηλεφωνικά περίπου 35 λεπτά από την όλη ομιλία, που η διάρκεια της είναι 90 λεπτά. Συγχωρέστε με αγαπητοί μου, αλλά απ' αυτά που άκουσα στα 35 λεπτά έφριξα μέχρι που αναγκάστηκα να πω στους φίλους μου πως δεν αντέχω να ακούσω άλλο αυτά τα λόγια. Ο πατήρ Χριστόδουλος λοιπόν είναι εκτός πραγματικότητας, διότι σε όλους εμάς που αρνούμαστε το εμβόλιο και κηρύττουμε την αλήθεια, αυτός ο ιερομόναχος μας ρίχνει ευθύνες, λέγοντας πως καθυστερεί ο εμβολιασμός εξαιτίας μας και πεθαίνουν οι άνθρωποι!!!

Έφτασε και στο έσχατο σημείο του ολισθήματος του να κάνει παρατηρήσεις στο Ιερό γυναικείο Ησυχαστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος» της Σουρωτής. Εκεί, όπως όλοι μας γνωρίζουμε, η σεβαστή γερόντισσα Φιλοθέη με τις εν Χριστώ αδελφές της, αξιώθηκαν και είχαν καθοδηγητή και Γέροντα τον πολυαγαπημένο μας Άγιο Παΐσιο. Κι όχι μόνο τον είχαν Γέροντα τους,  αλλά λίγα χρόνια νωρίτερα στην μεγάλη αρρώστια που πέρασε ο Άγιος και χρειάστηκε αρκετές φιάλες αίμα, η γερόντισσα Φιλοθέη με τις αδελφές της πρόσφεραν το αίμα τους στον Άγιο και ανένηψε από την ασθένεια. Κι όπως είναι φυσικό μετά από αυτό, ο Άγιος έκανε δώρο τον εαυτό του στην Ιερά Μονή, όπου στο τέλος η γερόντισσα με τις αδελφές τον γηροκόμησαν και το άγιο λείψανο του βρίσκεται ενταφιασμένο στην Ιερά Μονή που προαναφέραμε. Μετά την Κοίμηση του Αγίου, η γερόντισσα με τις αδελφές άρχισαν να εκδίδουν λόγους του Αγίου Παισΐου που όντως μας «ξεδιψούν» πνευματικά και μας καθοδηγούν. Στο βιβλίο λοιπόν «Λόγοι Β' - Πνευματική Αφύπνιση» στο κεφάλαιο 1 «Τα σημεία των καιρών» στην σελίδα 181, ο Άγιος μας λέει: «Τώρα πάλι παρουσιάστηκε μια αρρώστια, για την οποία βρήκαν ένα εμβόλιο που θα είναι υποχρεωτικό και, για να το κάνει κανείς, θα τον σφραγίζουν». Λόγια κατεξοχήν προφητικά που τα ζούμε στις μέρες μας. Αυτά λοιπόν τα προφητικά λόγια του Αγίου ενόχλησαν σφόδρα τον πατήρ Χριστόδουλο και αφού τα επέκρινε πικρώς λέγοντας πως είναι κακογραμμένα και ότι οι αδελφές ίσως να μην έδειχναν στον Άγιο τις σημειώσεις που κρατούσαν απ' τους λόγους του. Τρόπον τινά μας λέει πως οι αδελφές δεν μας έχουν μεταφέρει καλώς ή και έχουν παρερμηνεύσει τα λόγια του Αγίου. Αυτό που ισχυρίζεται ο πατήρ Χριστόδουλος είναι εντελώς λάθος, διότι η γερόντισσα Φιλοθέη συχνά έλεγε σε δικά της έμπιστα πρόσωπα εκείνης της εποχής πως ο Άγιος πάντα έριχνε μια ματιά στους λόγους του, που τους γράφανε οι αδελφές όταν γινόταν κάποια ομιλία. Μάλιστα, όταν κάποτε ο Άγιος διάβασε τις σημειώσεις μίας αδελφής, αναπαύθηκε και με ικανοποίηση είπε: «Πώ, πώ, βρέ παιδί μου, αυτή μαγνητόφωνο είναι! Τα έγραψε ακριβώς όπως τα είπα!».

Πρέπει να πούμε πως ο δεύτερος τόμος «Λόγοι Β' - Πνευματική Αφύπνιση» είναι ένα θαυμάσιο βιβλίο, ίσως και το ωραιότερο σε πνευματικά θέματα από όλα τα άλλα βιβλία που έχει εκδώσει η Ιερά Μονή. Ιδιαιτέρως το πρώτο κεφάλαιο «Τα σημεία των καιρών» που βρίσκεται στο τρίτο μέρος του βιβλίου που επιγράφεται «Πνευματική λεβεντιά» είναι το κεφάλαιο που περιγράφει την σημερινή πραγματικότητα και όχι μόνον. Αλήθεια, αυτό το θεόλεκτο κεφάλαιο το έχει μελετήσει ο εν λόγω ιερομόναχος; Και αν το μελέτησε με τι πνεύμα το έχει μελετήσει; Σ' αυτό δεν θέλω να απαντήσω εγώ, αλλά ας μας απαντήσει ο ίδιος. Επίσης, λέγει ο πατήρ Χριστόδουλος πως επειδή η γερόντισσα και οι αδερφές της δεν διόρθωσαν τα λόγια του Αγίου που αναφέρονται στο εμβόλιο, αναγκάστηκε ο ίδιος να τα διορθώσει με την ομιλία του! Δηλαδή να διορθώσει τα λόγια του Αγίου Παισΐου!!! Με τη δικαιολογία πως οι αδελφές τα έχουν γράψει λάθος. Είπε επίσης, πως ο Άγιος μπορεί να είπε τα λόγια αυτά λακωνικά. Δηλαδή σαν κάτι λόγια ακαταλαβίστικα και δεν έπρεπε οι αδελφές να τα δημοσιεύσουν. Αλήθεια, ποιος νομίζει ότι είναι ο πατήρ Χριστόδουλος που τόλμησε να διορθώσει τα λόγια του Αγίου Παισΐου; Και ποιος του έδωσε το δικαίωμα να στείλει άνθρωπο στην Ιερά Μονή ώστε να κάνει τις ανάλογες συστάσεις στη γερόντισσα για να διορθωθούν τα λόγια του Αγίου; Είναι ποτέ δυνατόν ο λαός του Χριστού να πιστέψει τον πατήρ Χριστόδουλο στο συγκεκριμένο θέμα και να μην εμπιστευτεί τη γερόντισσα με τις αδελφές της που έχουν δώσει το αίμα τους για τον Άγιο όπως προαναφέραμε; Ειλικρινά λυπούμαστε πολύ γι’ αυτό το ολίσθημα του.

Σε άλλο μέρος της ομιλίας του, μας λέει πως στο Άγιον Όρος, έχουν νοσήσει από τον COVID-19, 800 μοναχοί και υπάρχουν πολλοί  θάνατοι!!! Σ' αυτό κάνει τεράστιο λάθος, διότι εγώ που ζω εδώ και 30 χρόνια στο Άγιον Όρος, οι πληροφορίες που έχω είναι πως οι νοσούντες από τον κορωνοϊό δεν έχουν φτάσει τους 100 ακόμη και οι θάνατοι απ’ ότι πληροφορήθηκα είναι μόνον τρεις (3). Εκ των οποίων ο ένας μοναχός ήταν 82 ετών. Ας σταματήσει λοιπόν τις υπερβολές του ο π. Χριστόδουλος που αναφέρεται στο Άγιον Όρος μια και έχει πολλά χρόνια να το επισκεφτεί. Και ας κοιτάξει τις παρενέργειες που υφίστανται οι αθώοι Έλληνες πολίτες που ξεγελιούνται και εμβολιάζονται. Και οι παρενέργειες είναι κυρίως θρομβώσεις, θάνατοι, παραλυσίες, εγκεφαλικά, περικαρδίτιδες και άλλα πολλά. Γι' αυτά γιατί δεν είπε ούτε λέξη στην ομιλία του; Ας μας δώσει ο ίδιος την απάντηση.

Επίσης, αναφέρει στην ομιλία του πως τον παίρνουν τηλέφωνο μοναχοί, μοναχές, ηγούμενοι κλπ. από Ιερές Μονές που βρίσκονται έξω στον κόσμο και του περιγράφουν την τραγικότητα που ζουν από την αρρώστια του COVID-19, δηλαδή πως πολλοί απ' αυτούς βρίσκονται διασωληνωμένοι κλπ. Όμως δεν μας λέει ποια είναι αυτά τα μοναστήρια που τον παίρνουν τηλέφωνο. Γιατί δεν μας αναφέρει ποιες είναι αυτές οι Μονές; ποιοι είναι αυτοί οι μοναχοί και μοναχές που νοσούν, ώστε κι εμείς από εδώ να κάνουμε προσευχή υπέρ της υγείας τους; Γιατί μας αποκρύπτει την πραγματικότητα; Δεν γνωρίζει πως το κρυφό είναι πάντα αναξιόπιστο;

Τέλος, ας γνωρίζει καλά ο πατήρ Χριστόδουλος πως εδώ οι πατέρες του Αγίου Όρους που έχουν σώας τας φρένας τους υποστηρίζουν πως το σημερινό εμβόλιο κατά του COVID-19 είναι κατασκευασμένο με το πνεύμα του Αντιχρίστου και σε καμία περίπτωση δεν ωφελεί την ανθρωπότητα αλλά κατεργάζεται το κακό. Εξ' ου και το ονομάζουν το εμβόλιο του Αντιχρίστου.  Έτσι λοιπόν π. Χριστόδουλε «στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου» ιδιαιτέρως εμείς που φορούμε τα ράσα της Εκκλησίας του Χριστού.

Μοναχός Αρσένιος

Σκήτη Κουτλουμουσίου Άγιον Όρος

3 σχόλια:

iridon είπε...

Χριστός ανέστη!!!

Θα απαντήσω σε κάποια άλλα θέματα της ομιλίας του π.Χριστοδούλου Αγγελόγλου:

Το ότι δεν μολύνεται κανείς μέσα σε Ι.Ναό, δεν μας το είπαν κάποιοι "Γεροντάδες", όπως τους αποκαλεί υποτιμητικα, αλλά οι Επίσκοποι: Αιτωλίας Κοσμάς, Κυθήρων Σεραφείμ, Εδέσσης Ιωήλ & πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος.
Θα έπρεπε να ντρέπεται που θεωρεί αρρώστους όλους αυτούς τους Μητροπολίτες επειδή δεν συμφωνούν μαζί του... Ποιος νόσησε μέσα στην εκκλησία;;; Μήπως κι αυτός, όπως οι άθεοι, πιστεύει πως ένας Ιερέας ζει 24 ώρες μεσα σε μια εκκλησία;;; Δεν πηγαίνει ποτέ για ψωνια;;;
Όταν βρίσκεται καποιος μέσα σε Ι.Ναό δεν διατρέχει κίνδυνο, κι έτσι ούτε εκθέτουμε τον εαυτό μας σε κίνδυνο.
Λέγει για παραδειγμα, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς για τον κορωνοϊό
Δεν αφήνει ο Θεός, άνθρωπέ μου, μέσα στο Ναό να μολυνθείς. Δεν μολύνει ο Θεός! Ας το καταλάβουμε… Είναι χώρος άγιος, ”είναι ουρανός ο Ναός” λέει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Είναι του Θεού το θυσιαστήριο.
Αυτός μπορεί να φοράει 5 μάσκες και να μην προσκυνάει τις εικόνες, αν νομίζει πως αυτό είναι σωστό...

Τα παραδείγματα που λέει είναι άσχετα... Συγκρίνει το ότι ο Ιησούς διέφυγε από τους Ιουδαίους που ήθελαν να τον σκοτώσουν με τα μέτρα που πρέπει να παίρνουμε στους Ι.Ναούς. Είναι απλά ανόμοια πράγματα...
Το παράδειγμα του Νόμου για τη λέπρα, είναι εντελώς άσχετο επίσης. Ή μήπως θα πρέπει να γκρεμίζουμε τα σπίτια όσων έχουν νοσήσει;;; Μήπως συγκρίνεται ο Θεός ως Νομοθέτης με την αφορισμένη κυβέρνηση που παίρνει αυτά τα μέτρα;;;

Έλεος πια, μας παρουσιάζει όλους, ως αρνητές που παίρνουμε στον λαιμό μας όλο τον κόσμο. Δεν είμαστε αρνητές των μέτρων έτσι γενικά και αόριστα... αλλά ΜΟΝΟ για τους Ι.Ναούς... και είναι φυσικό αφού είναι μέτρα εναντίον της Εκκλησίας, ενός αφορισμένου Πρωθυπουργού.
Από τη μία παραδέχεται έμμεσα, πως στα ΜΜΜ είναι ο ένας επάνω στον άλλο. Από την άλλη οι αφορισμένοι αποφάσισαν να κλείσουν οι εκκλησίες διότι μεταδίδεται ο ιός εκεί, κι αυτός μας λέει πως πρέπει να υπακούμε σε τέτοια μέτρα!!!

Μιλάει δηλαδή κάπου 2 ώρες για να μας πει... τίποτα.

Μαρκος είπε...

"Οι αναξίως εστώτες, εν τώ ΑΧΡΑΝΤΩ σου οίκω, εσπερινόν ύμνον αναμέλπομεν, εκ βαθέων κραυγάζοντες, Χριστέ ο Θεός" Ψάλλουμε την ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ. Όποιος διαφωνεί ας κάνει δική του σέκτα παρακαλώ...

Dimitrios είπε...

Διάβασα την παραπάνω επιστολή με μεγάλη προσοχή. Επειδή από τον διάλογο μόνο ωφελημένοι μπορούμε να βγούμε όσοι μέσα στις πλάνες ψάχνουμε την αλήθεια, παραθέτω παρακάτω προς χάριν διαλόγου το link της απάντησης του π.Χριστοδούλου Αγγελόγλου:
https://vasilinos.wordpress.com/2021/06/09/o-λαλιστατοσ-μοναχοσ-αρσενιοσ-και-η/?fbclid=IwAR0RipStg1ulz3DGWt-QsCuHdK4MEFKeR5FpNCOnFLEe0DNojhsm6V3L6y8

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com