21 Απρ 2021

Κύριε Χρυσοχοΐδη και κύριε Γεραπετρίτη, ποιοι λόγοι επιβάλλουν να μεταβληθεί η Εκκλησία και ο πιστός λαός σε αποδιοπομπαίο τράγο της κοινωνίας;

Κύριε Χρυσοχοΐδη και κύριε Γεραπετρίτη, ποιοι λόγοι επιβάλλουν να μεταβληθεί η Εκκλησία και ο πιστός λαός σε αποδιοπομπαίο τράγο της κοινωνίας;

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

 Είναι γεγονός ότι ένας μικροσκοπικός ιός, ένας αθέατος εχθρός, έφερε στην ζωή μας τα πάνω κάτω. Ένα χρόνο και πλέον η ανθρωπότητα δοκιμάζεται και όλα γύρω μας έχουν αλλάξει!

Αν φιλοσοφίσουμε λιγάκι, θα λέγαμε ότι ο κορονοϊός ήρθε απλά να μας θυμίσει όχι μόνο πόσο μικροί και αδύναμοι είμαστε στα μάτια του Θεού αλλά και πόσο ασήμαντοι είμαστε χωρίς τη βοήθεια του Θεού.

 Αυτό βέβαια για όσους από εμάς υπολογίζουμε στον παράγοντα Θεό και δεχόμαστε την δοκιμασία αυτή σαν παιδαγωγία και περιμένουμε καρτερικά την λύτρωση.

Είμαστε σαφώς υπέρ των μέτρων, αφού αυτά προστατεύουν το πολύτιμο αγαθό της υγείας. Δεν μπορούμε όμως να μην προβληματιστούμε από την τρομοκρατία που προσπαθούν κάποιοι να επιβάλλουν στους πιστούς, ενώ την ίδια στιγμή η Αθήνα και πολλές άλλες –βαθειά κόκκινες- πόλεις σφύζουν από ζωή.

Θα ήθελα να απευθύνω στον αρμόδιο υπουργό  κ. Χρυσοχοΐδη, ένα ερώτημα  το οποίο περιμένει απάντηση: Κύριε Υπουργέ,το χάλι που επικρατεί στις πλατείες και στις παραλίες δεν το βλέπετε;Τις «αγρυπνίες» που γίνονται στις πλατείες με χρήση αλκοόλ και ουσιών  δεν τις λαμβάνετε υπόψη;  Καιν σας ενοχλούν οι ακολουθίες των Εκκλησιών στις οποίες εκπέμπονται προσευχές με ουράνιο μοσχολίβανο; 

 Ταξιδέψατε τον περασμένο χειμώνα ως την Πάτρα για να αποτρέψετε την λιτανεία του Αγ. Ανδρέα. Ανηφορίσατε στον Βόλο για να ακυρώσετε τους εορτασμούς του πολιούχου της πόλης, Αγίου Νικολάου.

Πήγατε και που δεν πήγατε για να πείσετε τους Αρχιερείς μας να πάψουν να φέρονται ως ποιμενάρχες και να μετατραπούν σε μεγάλο- υπαλλήλους του κράτους! Και τα καταφέρατε! Και μπράβο σας! 

Δεν σας είδαμε όμως στην βόλτα, στα κορονοπάρτυ, στις πορείες, στις διαδηλώσεις, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ούτε καν σε κάτι… περιφερόμενες συναυλίες, να ψέγετε τον συνωστισμό και την μη τήρηση των μέτρων!

Και οι παρατηρήσεις αυτές δεν απευθύνονται μόνο στον κ. Χρυσοχοΐδη. Απευθύνονται και προς τον  κ. Γεραπετρίτη, Υπουργό παρά τω

Πρωθυπουργώ ( ένα είδος αντικαγκελαρίου δηλαδή),ο οποίος όπως μαθαίνουμε κατευθύνει τα νήματα ως αντ´αυτού  και δίνει τις εντολές στους Λοιμωξιολόγους και λοιπούς υγειονομικούς. 

Το μεγάλο πρόβλημά σας αποδείχθηκε κύριοι  ότι  είναι η Εκκλησία! Είτε εξαιτίας παλαιών απωθημένων, είτε ένεκα ιδεοληψίας στοχοποιήσατε την Εκκλησία.

Η Εκκλησία είναι καλή και χρήσιμη κατά την γνώμη σας, όταν αναπληρώνει το ανεπαρκές ή ανύπαρκτο κράτος πρόνοιας ή όταν την προσεγγίζετε για ψηφοθηρικούς λόγους.

Τότε τιμάτε τους Επισκόπους και τους Ιερείς και εκθειάζετε τον ρόλο της Εκκλησίας στην πατρίδα μας.

Τώρα όμως, την Εκκλησία την έχετε κάνει αποδιοπομπαίο τράγο. Για όλα φταίει η Εκκλησία! Να μην έχει φωνή. Να μην έχει λόγο. Να περιοριστεί. Αυτή ευθύνεται για την διασπορά του ιού. Σ’ αυτήν εξαντλείτε όλην την αυστηρότητα. Στοχοποιείτε τους πιστούς, κληρικούς και λαϊκούς. Χλευάζετε τα ιερά Μυστήρια και κυρίως την Θεία Κοινωνία. Δεν είναι ρατσισμός αυτό; Δεν είναι μπούλινγκ αυτό;

Βρήκατε όμως και τα κάνετε. Έναν Αρχιεπίσκοπο που δεν του αρέσει να σηκώνει τα θέματα και να εξαγριώνει τους πιστούς και έναν Εκπρόσωπο Τύπου της ΔΙΣ  που σας εκχωρεί ακόμη και το δικαίωμα  να αποφασίσετε εσείς την ώρα πουν θα κάνουμε  Ανάσταση! Τόσο καλά!

Και εμπνευστήκατε, για να μας ρίξετε στάχτη στα μάτια, τον περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων στις ιερές ακολουθίες.

Μη τυχόν και μπει κανείς παραπάνω, καρατομείται και επιβάλλεται πρόστιμο –το αυστηρότερο που έχετε θεσπίσει- στον ιερέα! Και όσοι εισέρχονται πάνε με το τετραγωνικό! Πρέπει να κρατούν οι αρχιερείς μας και οι ιερείς μας μεζούρες στο χέρι για να τηρούν

τον τύπο. Αλλά τα σούπερ μάρκετ γεμάτα. Τα λεωφορεία και τα λοιπά ΜΜΜ το ίδιο. Μόνο η Εκκλησία είναι στο κόκκινο! 

Ωστόσο τα τηρήσαμε κι αυτά! 

Πρωτοτυπήσατε παγκοσμίως! Αλλά το δεχτήκαμε. Και μάλλον δεν το περιμένατε. Δεν σας άρεσε. Και γι’ αυτό εμπνευστήκατε το «κεκλεισμένων των θυρών». 

Το δέχθηκε κι αυτό με πόνο πολύ η Εκκλησία. Αλλά πάλι δεν ησυχάζετε. Και βάζετε κάποια παπαγαλάκια με σπουδαίους τίτλους και κάτι δημοσιογράφους που περιμένουν την επόμενη επιδότηση με αγωνία  να μας… τσαμπουνάνε διάφορες μπουρδολογίες κατά παραγγελία και κατά περίπτωση.

Μην εμπαίζετε άλλον τον Ελληνικό λαό!

Αφήστε τον να έχει ένα αποκούμπι, μια ελπίδα, λίγο οξυγόνο! Γιατί το πνευματικό οξυγόνο που λαμβάνουν οι πιστοί από την Θεία Λατρεία δεν συγκρίνεται με το οξυγόνο που αναπνέουμε στο κλεινόν άστυ. Αφήστε μας να κάνουμε Πάσχα με όποια μέτρα θέλετε, γιατί όπως είπε και ο Άγιος Μεσογαίας έστω και με καθυστέρηση:  «οι κλειστοί Ναοί απειλούν τους πιστούς, οι ανοιχτοί όλους τους ιούς».

exapsalmos,19 Απρ 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com