7 Απρ 2021

Νέα βιβλία θρησκευτικών από την Εκκλησία της Βουλγαρίας

Εγκρίθηκαν από το υπουργείο Παιδείας της Βουλγαρίας τα νέα εγχειρίδια που εξέδωσε η Εκκλησία της Βουλγαρίας για το μάθημα το θρησκευτικών της 6ης και της 7ης τάξης, σε συνέχεια της συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και Πατριαρχείου.

Ήδη, τα βιβλία που έχουν εκδοθεί για τις πρώτες πέντε τάξεις χρησιμοποιούνται στα βουλγαρικά σχολεία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας.

Επίσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση Συνοδικοί συγγραφείς αναμένεται τον επόμενο χρόνο να ολοκληρώσουν τα εγχειρίδια για την 8η – 12η τάξη, τα οποία αποτελούν «άριστα βοηθήματα σε ολόκληρο τον κύκλο εκπαίδευσης στη Θρησκεία – Χριστιανισμός (Ορθοδοξία) στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Παρέχονται δωρεάν σε δασκάλους και μαθητές.

orthodoxianewsagency

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ / 9.4.2021
Λυπάμαι που θα γίνω έντονα επικριτικός για το παρόν άρθρο, αλλά δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά. Το άρθρο είναι ελλιπέστατο, όσον αφορά την ενημέρωση. Εδώ γίνεται μία παράλειψη η οποία έχει μεγάλη σημασία, με δεδομένο το οικτρό και απαράδεκτο περιεχόμενο στα δικά μας βιβλία θρησκευτικών. Ο αρθρογράφος έπρεπε να ερευνήσει περαιτέρω και να μας ενημερώσει, εάν το περιεχόμενο των νέων βιβλίων στη Βουλγαρία βελτιώθηκε ή χειροτέρεψε. Εάν χειροτέρεψε, δηλ. έγιναν θρησκειολογικά και συγκρητιστικά, θα μαθαίναμε ότι και εκεί ''διείσδυσε'' οικουμενιστικός δάκτυλος. Εάν βελτιώθηκε, θα ήταν παράδειγμα για μας ότι, η ορθόδοξη Βουλγαρία δεν αλώνεται, όπως εμείς.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com