2 Μαρ 2021

Ανειλικρινής και ελλιπής η «συγνώμη» σας, Πρωτοσύγκελε της μητροπόλεως Φλωρίνης.

Ανειλικρινής και ελλιπής η «συγνώμη» σας, Πρωτοσύγκελε της μητροπόλεως Φλωρίνης.

 Του Βασίλη Κερμενιώτη

Σεβαστέ Πρωτοσύγκελε της μητροπόλεώς μας, χαίρετε.

Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας μ’ αυτό που είδαμε πριν λίγες μέρες: Στο εξώφυλλο του επίσημου περιοδικού της μητροπόλεώς μας, της «Σάλπιγγας της Ορθοδοξίας», μία αποκρουστική «αγιογραφική» παράσταση: τον Άγιο Γεώργιο πάνω σε άλογο να φοράει …μάσκα και να σημαδεύει έναν …κορωνοϊό, κρατώντας στο χέρι του, αντί για ακόντιο, ένα …εμβόλιο!

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ: https://drive.google.com/file/d/1nhg6jxiQSRRz-e4XBcZui_g_I6S59-tf/view?usp=sharing

13 σχόλια:

Efstathios Efstathios είπε...

Δεν υπάρχουν λόγια!!! Απλά! Μακαριστέ Αυγουστίνε Καντιώτη, μη παρακαλείς, όπως ο πλούσιος, τον Κύριον να στείλει κάποιον να μας ενημερώσει τι μας περιμένει. Αφού ούτε και τότε θα καταλάβουμε. Έχουμε χρόνια που εναγκαλιζόμαστε με τον διάβολο που λέγεται Εκκοσμίκευση, τουτέστιν τί Βούδας, τι Χριστός!!!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, ο πρωτοσύγγελος ζήτησε συγγνώμη μόνο για το σκανδαλισμό και όχι για την ουσία της υπόθεσης.
Θα τρίζουν τα κόκκαλα του π. Αυγουστίνου γι αυτό που έγινε.

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης ελέγχει άραγε την κατάσταση;
Αποκλείεται να ενέκρινε κάτι τέτοιο.
Προφανώς δεν είχε γνώση.
Ας ελπίσουμε ότι θα λάβει πλήρη και όχι αποσπασματική γνώση και θα πράξει αναλόγως.
Δεν μπορούν κάποιοι να ασεβούν σε ένα
περιοδικό με τόσο ένδοξη ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

Να παραιτηθεί από τη θέση ευθύνης του
περιοδικού ο π. Νικηφόρος.
Ως εδώ!

Ανώνυμος είπε...

Επίσης στο ίδιο τεύχος, ο π. Δανιήλ Αεράκης, εγκωμιάζει σε υπερβολικό βαθμό τον Τσιόδρα.

Ανώνυμος είπε...

Καμία έκπληξη...

Ανώνυμος είπε...

Ο ὑπεύθυνος τοῦ περιοδικοῦ ΣΑΛΠΙΓΞ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπῶν καὶ Ἑορδαίας, ἀρχιμ. Νικηφόρος Μανάδης, μας παροτρύνει να ρωτήσουμε τὸν σχεδιαστῆ τῆς εἰκόνος τί ακριβώς είχε στο μυαλό του, προκειμένου να αλλάξουμε τὸ ἀρνητικὸ σκεπτικό μας.

Αγαπητέ πάτερ, πραγματικά βλέπετε αρνητικό σκεπτικό σε εμάς που διαμαρτυρόμαστε για την επιλογή σας, και δεν μπορέσατε να διακρίνετε τίποτα το μεμπτό στον γελοιογραφικό υπόκοσμο του Χαντζόπουλου από τον οποίο αλιεύσατε το εν λόγω σκίτσο;

Ανώνυμος είπε...

Με πόνο πολυ βλέπω να συνεχίζεται επι πολλάς ημερας αυτος ο πόλεμος. Και διερωτώμαι ειναι καρπος πνευματικής ζωης ολο αυτό. Ειναι δείγμα ανθρωπων της. Εκκλησίας; Ειναι συμπεριφορά ανθρωπων που βαδιζουν για την εντός ιγων ημερών εισοδο μας στγν. Μ. Τεσσαρακοστη;. Ποιος άνθρωπος θα μας βλεπει να τρωγωμεθα μεταξύ μας και δεν θα φυγει μακράν. Χάσαμε το δρόμο μας αντι να ζούμε πνευματικα κατασπαραζουμε ο ενας τον αλλον με προσχημα οτι σωζουμε την. Ορθοδοξια. Οι. Γερονταδες οταν εβλεπαν κατι στραβο εκαναν προσευχή και νηστεια κ ζητουσαν από τον. Θεον να δώσει την λυση. Αυτη η κατάντια μας ειναι πτώση. Μας βλέπουν μας ακουν οι μακραν κ εκτος της. Εκκλησίας κ λεγουν ελατε να δείτε τους χριστιανούς πως τρωγωνται αναμεταξύ των. Δεν νομίζω πως η. Εκκλησια οικοδομειται με φωνες κ βρισιές. Εξέλειπε η προσευχή απο την ζωη μας γίναμε ρεζίλι στα έθνη τα μη ειδοτα τον. Θεον. Ας σταματήσει πλεον αδελφοί αυτος ο κατήφορος ας κλαυσουμε κ ας προσευχηθουμε. Βλεπετε τι γίνεται σε ολη την κοινωνία ας μεινει ο χώρος της. Εκκλησίας το. Σώμα του. Χριστού μας τουλάχιστον αμολυντο. Ευχεσθε κ προσευχεσθε υπέρ πάντων κυριως υπερ των μισουντων κ διωκωντων ημας. Αμήν

Ανώνυμος είπε...

Η ευθύνη του σκανδάλου «Ου μὴ φάγω κρέα εις τὸν αιώνα, ινα μὴ τὸν αδελφόν μου σκανδαλίσω» (Α΄ Κορ. 8,13)

Για αυτὸ Ο Χριστὸς τονίζει τὴν ευθύνη τον σκανδαλοποιων. Δὲ θέλω να ακούσετε εμένα,ακουστε τί λέει Ο Χριστός. Σὲ λίγες περιπτώσεις Ο Κύριος ελεγξε τόσο αυστηρὰ οσο στὴν περίπτωσι των σκανδαλοποιων. Γιὰ τὸν ιούδα, ποὺ εγινε σκάνδαλο στὸν κύκλο των μαθητων, Ο Χριστὸς είπε, οτι ο ανθρωπος αυτὸς προτιμότερο νὰ μὴ εγεννατο (βλ. Ματθ. 26,24). Καὶ αλλοτε είπε· «Ουαὶ το κόσμο απὸ των σκανδάλων»· οποιος μὲ λόγια καὶ εργα σκανδαλίζει κάποιον, καὶ τὸν πιὸ ασήμαντο, εινε προτιμότερο νὰ κρεμάση στὸ λαιμό του μυλόπετρα καὶ
νὰ καταποντιστη στὴ θάλασσα. «Ος δ'αν σκανδαλίση ενα των μικρων τούτων των πιστευόντων εις εμέ, συμφέρει αυτο ινα κρεμασθη μύλος ονικὸς εις τὸν τράχηλον αυτου καὶ καταποντισθη εν το πελάγει της θαλάσσης»(Ματθ. 18,6-7).
Τί θέλει Ο Χριστὸς νὰ πη με αυτά; Συνιστα, Οπως λένε μερικοί, τὴν αυτοκτονία; υπαγε της βλασφημίας! Δὲ λέει τέτοιο πραγμα, οχι.εννοει τουτο· αν κάποιος εχη γίνει δημόσιο σκάνδαλο καὶ εχη ταραχθη μιὰ ολόκληρη κοινωνία, αυτὸς να αποσυρθη στὴν αφάνεια, νὰ φύγη, νὰ κλειστη σε ενα μοναστήρι η νὰ πάη μακριὰ στὸ εξωτερικό, οπως γινόταν παλαιότερα, νὰ μὴν ακούγεται τὸ ονομά του καὶ σκανδαλίζη. Τώρα αντιθέτως σκανδαλοποιοὶ μεγάλοι εχουν τὴν αξίωσι νὰ βρίσκωνται στοὺς θρόνους καὶ τὶς θέσεις τους καὶ νὰ κυβερνουν.

(†) Επίσκοπος Αυγουστινος

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ είπε...

Προς τον ανώνυμο: "3 Μαρτίου 2021 - 7:25 π.μ."
1ον Χριστιανοί είμαστε, γιατί δεν γράφετε το όνομά σας;
2ον Γιατί κατηγορείτε εμένα και δεν ρίχνετε το βάρος στους σκανδαλοποιούς της μητροπόλεως; Αυτοί φέραν τα σκάνδαλα, δεν τα φέραμε εμείς.
Κύριέ μου είμαι ένας οικογενειάρχης που έχω πολλές μέριμνες για το σπίτι μου, τη δουλειά μου και τα παιδιά μου και που, πιστέψτε, δεν μου περισσεύει χρόνος, ούτε έχω καμμία διάθεση να ασχολούμαι με το τι κάνει και τι δεν κάνει ο μητροπολίτης Θεόκλητος, ο Πρωτοσύγκελλος ή ο Καλαμαριάς Ιουστίνος.
Ναι, είμαστε στα πρόθυρα της Μ. Τεσσαρακοστής και θέλουμε και πρέπει να ηρεμήσουμε, να προσευχηθούμε και να έλθουμε εις εαυτόν. Αλλά, δυστυχώς, κάποιοι άνθρωποι δεν μας αφήνουν "ν' αγιάσουμε". Όλο και κάτι θα κάνουν που θα μας σκανδαλίσει, θα μας συγχύσει και θα μας κολάσει!
3ον Το άρθρο που προανήγγειλα, ασφαλώς και δεν πρόκειται να το δημοσιεύσω τώρα. Αν δημοσιευθεί, θα δημοσιευθεί αρκετούς μήνες αργότερα, εφ' όσον δεν δούμε έστω και κάποια αμυδρά σημάδια αλλαγής πλεύσης.
Αν, όμως, ω μη γένοιτο, εξακολουθήσει αυτή η δαιμονική αναισθησία και αμετανοησία, το άρθρο θα βγεί, θα είναι άκρως αποκαλυπτικό, θα περιέχει αλήθειες και μόνο αλήθειες και θα απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στον Πρωτοσύγκελο και τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Εορδαίας. Έχω έτοιμο και τον τίτλο του: "Η Μονή σας δεν τιμά τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό".

Βασίλης Κερμενιώτης

Ανώνυμος είπε...

Πού τις είδες τις βρισιές 7:25;
Θα μας τρελάνεις;
Αυτό βρήκες να πεις;
Ο κόσμος έχει αγανακτήσει με αυτά που συνέβησαν.
Αλλά σε αυτό την ανάρτηση κανείς σχολιαστής ούτε ο κ. Κερμενιώτης ύβρισε.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ Κ.ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΤΕ Μ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΙΜΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ,ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ,ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ!ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ Ο Κ.ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ,ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ,ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

Για ποια Μεγάλη Τεσσαρακοστή μιλάς, που προετοιμαζόμαστε λέει, άνθρωπέ μου 7:25; Έχεις καταλάβει ότι θα περάσει δεύτερος συνεχόμενος χρόνος χωρίς Κατανυκτικούς Εσπερινούς, χωρίς Χαιρετισμούς, χωρίς Μεγάλο Κανόνα, χωρίς της Ορθοδοξίας, χωρίς Σταυροπροσκύνηση και πολλά άλλα; Που θα παίρνει τηλέφωνο ο κόσμος στις ενορίες να εξομολογηθεί και θα τρώει πόρτα; Και το θεωρούμε, ως φαίνεται, και φυσιολογικό, και κανείς δε μιλάει, και άμα πάει να μιλήσει και κανείς, πρώτοι ο δεσποτάδες τον κατακεραυνώνουν; Πού ζεις εσύ, μπορείς να μου πεις;

Και μέσα σ' όλα αυτά, ο πρωτοσύγκελος θεωρεί σωστό να κάνει και τρέντυ αστειάκια με τις αθλιότητες του Χατζόπουλου; Και το μόνο πρόβλημα που βλέπεις σε όλα αυτά είναι ότι εγώ δεν κλαίω για τις αμαρτίες μου;

Ποιος χώρος της Εκκλησίας που έχει μείνει αμόλυντος; Δεν έχουμε δει, όσοι είμαστε χρόνια στο κουρμπέτι, σκάνδαλα επί σκανδάλων επί σκανδάλων επί σκανδάλων; Μία φορά ή δέκα μόνο κλείσαμε το στόμα μας νομίζεις;

Αυτό που ζούμε όμως τελευταία έχει όνομα, και λέγεται έργω άρνηση αυτής τούτης της Αναστάσεως του Κυρίου εκ μέρους συντριπτικής πλειοψηφίας του ανωτέρου κλήρου και μεγάλου μέρους των αγάμων κληρικών. Αυτό που προσπαθούσε ο διάβολος 2000 χρόνια να πετύχει, το πετυχαίνει με τη συγκεκριμένη γενιά. Να σου πω κάτι, αν δεν ήταν ο παπαδάκος του χωριού μου - και δεν είναι ο μόνος, ούτε το μόνο χωριό, είναι πολλοί οι αφανείς που κάνουν ό,τι μπορούν και ρισκάρουν πρόστιμα καθημερινά - αν δεν ήταν αυτός, προσωπικά κι εγώ θά 'χα φύγει τρέχοντας. Δεσποτάδες κι αρχιμανδριτάδες, μακριά από μένα, σε ακτίνα δέκα χιλιομέτρων και βάλε.

Αυτά τα λέω μήνες τώρα, και απλούστατα κάτι ομορφιές σαν το χιουμοράκι του πρωτοσυγκελούλη με επιβεβαιώνουν. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, μπορείς να το πεις κι έτσι.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com