23 Ιαν 2021

Εθνική κατάθλιψη: Ναρκωτικά, ηρεμιστικά, υπνωτικά, αντικαταθλιπτικά σαρώνουν την «κορονοϊόπληκτη» Ελληνική κοινωνία!

Εθνική κατάθλιψη: Ναρκωτικά, ηρεμιστικά, υπνωτικά, αντικαταθλιπτικά σαρώνουν την «κορονοϊόπληκτη» Ελληνική κοινωνία!

Ελευθέριος Ανδρώνης

Ενώ η παγκόσμια υγειονομική υστερία εξακολουθεί να μαίνεται και ενώ παρακολουθούμε να εξελίσσεται ένα διεθνές μπραντεφέρ μεταξύ φαρμακευτικών κολοσσών που προσπαθούν να επικρατήσουν στην αγορά με εμβόλια που ακόμα διερευνώνται στο κατά πόσο είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, οι δοκιμαζόμενοι λαοί που βρίσκονται σε παραζάλη εξαιτίας της εκτεταμένης αποσταθεροποίησης, φαντάζουν ολοένα και περισσότερο με κοινωνικές ωρολογιακές βόμβες οργής και συσσωρευμένης αγανάκτησης, πράγμα που εξηγεί τις πολιτικές (και πολιτειακές) ανωμαλίες που παρατηρούνται σε όλο και περισσότερες χώρες το τελευταίο διάστημα.

Στην Ελλάδα πάλι, έχουμε την ατυχία να βρισκόμαστε κάτω από ένα πολιτικό καθεστώς που επιβάλλει ίσως τις αυστηρότερες απαγορεύσεις στην Ευρώπη, έναν επικίνδυνο Πρωθυπουργό που ανυπομονεί να φέρει έναν καταστρεπτικό διχασμό στην Ελληνική κοινωνία (με την εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού), σπρώχνοντας την χώρα προς το μάτι μιας εμφυλιοπολεμικής καταιγίδας.

Και όλα αυτά εξελίσσονται στις πλάτες ενός τσακισμένου οικονομικά και ηθικά λαού, που βγήκε δια πυρός και σιδήρου από μια δεκαετία σκληρών μνημονίων, μόνο και μόνο για να παρουσιαστεί ένας υπερφίαλος Πρωθυπουργός, που με τις καταστροφικές επιλογές του, μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια προς ένα νέο μνημόνιο σκληρότερο όλων, που θα αποτελέσει και την οικονομική ταφόπλακα των Ελλήνων.

Ήταν απολύτως προφανές πως τα εκτεταμένα lockdowns και η μονόπλευρη αντιμετώπιση της πανδημίας που ακολούθησε η κυβέρνηση, θα οδηγούσαν τους Έλληνες σε μαζική κατάθλιψη και μαρασμό, που με τη σειρά τους δύνανται να πυροδοτήσουν μια καταστροφική αλυσίδα σοβαρών ψυχοσωματικών επιπτώσεων.

Άνθρωποι που δεν μπορούσαν να χειρουργηθούν λόγω του «μονοπωλίου» των περιπτώσεων covid (αναστολή τακτικών χειρουργείων στο 80%) που εφάρμοσε η κυβέρνηση, άνθρωποι που δεν τολμούσαν να πλησιάσουν τα δημόσια νοσοκομεία (από φόβο) και αναγκαστικά παραμελούσαν τα συμπτώματα τους, άνθρωποι που άφησαν στη μέση τις θεραπείες τους, οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων που βρέθηκαν αντιμέτωπες με τον αυστηρό εγκλεισμό, την ανεργία, την αβεβαιότητα. Σπίτια που εντός τους μεταδόθηκε ο καταστρεπτικός «ιός» της ενδοοικογενειακής βίας. Ηλικιωμένοι που παρακολουθούσαν καθημερινά δελτία ειδήσεων με στατιστικές θανάτου.

Τα σοκαριστικά στοιχεία που προέκυψαν από τις μετρήσεις στα λύματα της Αττικής που πραγματοποίησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης, αποκαλύπτουν σε εμφατικό βαθμό το μέγεθος της καταστροφής που επιφέρουν τα αυστηρά απαγορευτικά και η άκρατη τρομολαγνεία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, η έκρηξη της χρήσης ναρκωτικών, αντικαταθλιπτικών και αγχολυτικών ουσιών (πάλι κερδισμένες οι φαρμακευτικές…) παρατηρήθηκε αρχικά κατά την περίοδο του πρώτου lockdown. Ακολούθησε μια σημαντική μείωση όταν το lockdown έληξε και μέχρι τον μήνα Αύγουστο. Στη συνέχεια ξεκίνησε μια δεύτερη εκτίναξη της χρήσης – υψηλότερη από την πρώτη- από τον Σεπτέμβριο. Η αύξηση συνεχίστηκε τον Οκτώβριο και εκτιμάται πως Νοέμβριο και Δεκέμβριο τα ποσοστά έχουν πιάσει ιστορικά ρεκόρ.

Αμφεταμίνες, κοκαΐνη, αγχολυτικά, ηρεμιστικά, υπνωτικά, αντικαταθλιπτικά σαρώνουν την Ελληνική κοινωνία που προσπαθεί να ανταπεξέλθει στη βαναυσότητα των σκληρών περιοριστικών μέτρων, στην αβεβαιότητα που γεννά η ανεπάρκεια του κράτους, στον τρόμο που διασπείρουν οι κατευθυνόμενες πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης.

Η χρήση κοκαΐνης αυξήθηκε κατά πολύ από τον Μάρτιο του 2020 (σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019), ενώ τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2020, διπλασιάστηκε σε σχέση με τον Μάρτιο. Ρεκόρ καταγράφηκε και στη χρήση του λεγόμενου «street drug», της αμφεταμίνης. Οι βενζοδιαζεπίνες (ηρεμιστικά) και ιδιαίτερα η οξαζεπάνη, παρουσίασαν και αυτές εντυπωσιακή άνοδο στη χρήση, που έφτασε σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και το 70%. Ανάλογη εκτίναξη παρατηρήθηκε και στα αντικαταθλιπτικά (σιταλοπράμη, βενλαφαξίνη) που κινήθηκε από 30% έως 60%. Μάλιστα ο καθηγητής τόνισε πως είναι η μεγαλύτερη χρήση βενλαφαξίνης που έχει καταγραφεί ποτέ έως τώρα στην Ελλάδα.

Αντίστοιχες αυξητικές τάσεις παρατηρούνται και σε πολλά άλλα Ευρωπαϊκά κράτη.

Απτά αποτελέσματα λοιπόν, της βαθιάς κρίσης που βιώνουν οι πολίτες, εγκλωβισμένοι σε μια υγειονομική φρενίτιδα που δείχνει να μην υπολογίζει πως η ψυχική υγεία είναι το ίδιο σημαντική με την σωματική και πως δεν μπορεί να υφίσταται υγεία χωρίς ελευθερία, χωρίς ανθρωπιά, χωρίς κοινωνική πρόνοια και στιβαρό σύστημα υγείας, χωρίς σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, χωρίς ψύχραιμη και ισορροπημένη αντιμετώπιση όλων των προκλήσεων που παρουσίασε η πανδημία.

Τραγική η κατάσταση των Ελλήνων λοιπόν. Και ασφαλώς η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη «δένει το γλυκό» της εθνικής κατάθλιψης και τσακίζει το ηθικό του Ελληνικού λαού – όχι μόνο με τους τρόπους που αντιμετωπίζει τα της πανδημίας- αλλά και με κάθε άλλη ευκαιρία.

Με τον ασυγκράτητο ενδοτισμό προς τα Ελληνοτουρκικά και τα εθνικά «παρακάλια» προς τους Εταίρους, για κυρώσεις. Με την πλήρη αποδοχή της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών. Με την απολυταρχική συμπεριφορά και τον άτυπο διωγμό προς τους Χριστιανούς. Με την προώθηση μιας ντροπιαστικής επιτροπής που καλείται να γιορτάσει τα 200 χρόνια από την επανάσταση του ‘21, με μια αποστειρωμένη, ανήθικη και ουσιαστικά ανθελληνική προσέγγιση του ιερού έργου που κλήθηκαν να φέρουν εις πέρας. Και με μια Πρόεδρο της Δημοκρατίας που δείχνει να παθαίνει… αναφυλαξία με κάθε τι που συνδέει τους Έλληνες με την ιστορία τους και με τη Θρησκεία τους.

Βαδίζουμε και επίσημα πλέον σε χρονιά (ή σε χρόνια) εθνικής κατάθλιψης…

sportime,21/01/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com