11 Ιαν 2021

π. Αθανάσιος Μυτιληναίος – το 97% των Χριστιανών θα προσκυνήσει τον Αντίχριστο!

 

Αλλά αγαπητοί, μιλάμε ότι πρέπει να είμεθα έξυπνοι. «Έξυπνος» θα πει, ξύπνιος, ξυπνητός, δεν κοιμάται κανείς. Θυμηθείτε πόσες φορές ο Χριστός είπε το ρήμα «γρηγορείτε». Και το είπε μεταφορικώς. Δεν εννοούσε μην κοιμηθείτε, μην πάτε στο κρεβάτι σας να κοιμηθείτε. «Γρηγορέω», «γρηγορώ» θα πει μένω ξύπνιος. Πού; Στην προσοχή. Προσέχω. Είμαι ξύπνιος. Αυτό που λέμε σε κάποιον, κοιμάσαι όρθιος, σ’ έπιασα στα πράσα. Όχι, θα είμαι έξυπνος άνθρωπος, δηλαδή ξυπνητός. … Γιατί το άλλο που λέμε σήμερα, «έξυπνος», είναι η λέξις ευφυής. Ενώ το γρηγορείτε σημαίνει να είμαι σε εγρήγορση, να προσέχω. Μπορεί να μην έχω ευφυία πολλή, να έχω λίγη, αλλά να προσέχω.

Έτσι αγαπητοί είναι γραμμένο. Όταν θα ΄ρθει ο Αντίχριστος πάρα πολλοί χριστιανοί μας… τώρα δεν μιλάμε με ποσοστά, ας πούμε το 95% το 97%, (θα σας πω από που το βγάζομε) θα προσκυνήσει τον Αντίχριστο. Και κληρικοί, και πατριάρχες, επίσκοποι, και λαός, και επιστήμονες και σπουδαίοι και τρανοί.

Γιατί;

Γιατί δεν θα έχουν την εν Χριστώ εγρήγορση.

Από που το βγάζω σας είπα, έ; Τώρα επαναλαμβάνω. Στην Αποκάλυψη είναι γραμμένο το εξής. Σας το έχω πει πολλάκις και πολλάκις. Λέει ο Άγγελος εις τον Ιωάννη. Του δίνει ένα καλάμι και του λέει, μέτρα. Μετράει το ναό. Το πραγματικό μήκος του ναού ήταν κάπου 30 – 33 μέτρα. Δεν ήτανε μεγάλος ο ναός του Σολομώντος, ο οποίος σημειώσατε στην εποχή που αυτά τα βλέπει σε όραμα ο Ευαγγελιστής Ιωάννης δεν υπήρχε. Ο ιστορικός ναός είχε γκρεμιστεί. Τον είχαν γκρεμίσει οι Ρωμαίοι. Και έξω από την πόρτα του ναού, λίγα μέτρα, λίγα, 5-6-7 μέτρα, πολύ κοντά, ήτανε το μεγάλο θυσιαστήριο των ολοκαυτωμάτων. Και του λέει, μέτρα το ναό πόσες καλαμιές είναι. Μέτρα και το θυσιαστήριο, έως το θυσιαστήριο. Σταμάτα, του λέει. Όλα τα υπόλοιπα… Ποιά υπόλοιπα; Ό,τι ήτανε επάνω εις τον λόφο Σιών. Ήτανε πολλά κτίσματα εις τον λόφο Σιών, και όλη η πόλις η Ιερουσαλήμ, θα πατηθεί υπό των εθνών τρεισήμισι χρόνια.

Όλοι οι Πατέρες λένε ότι η Ιερουσαλήμ είναι η εικόνα της Εκκλησίας. Πολύ δε περισσότερο ο λόφος Σιών. Ακόμη δε περισσότερο ο ναός Σολομώντος. Αλλά η πόλις ολόκληρη και όλα τα λοιπά κτίσματα του λόφου Σιών θα πατηθούν υπό των εθνών. Δηλαδή, τί θα πει αυτό; Τα έθνη είναι οι μη χριστιανοί. Θα είναι ο Αντίχριστος που θα έχει επιβάλει την θέλησή του. Αυτό θα γίνει τρεισήμισι χρόνια, όσο η βασιλεία του Αντιχρίστου. Συγκριτικά τώρα, πάρετε τοπογραφικά την πόλη.. πάρτε και το ναό· είναι εκείνοι που δεν θα προσκυνήσουν τον Αντίχριστο. Αυτό αντιπροσωπεύει ό,τι μετρήθηκε. Γιατί; Διότι ό,τι μετράται ανήκει εις την γνώση του Θεού, ανήκει εις την μνήμη του Θεού. Ό,τι δεν μετράται δεν ανήκει εις την μνήμη του Θεού. Είναι αυτό που λέει ο Θεός, οὐ μὴ μνησθῶ, δεν θα σε θυμηθώ. Φύγε. Δεν θα σε θυμηθώ. Δεν σε αναγνωρίζω. Πάρτε λοιπόν συγκριτικά το ένα ποσόν και το άλλο ποσόν. Ολόκληρη την πόλη, με ένα μικρό μόνο μέρος επάνω εις τον λόφο Σιών. Γι’ αυτό σας είπα ότι από εκεί πάνω κάτω καταλαβαίνουμε ότι λίγοι θα είναι εκείνοι που θα σωθούν.

Με την καλή σημασία. Φιλοδοξείτε να σωθείτε; Εάν ναι, πρέπει να έχουμε εγρήγορση. Και τα λέμε αυτά γιατί δεν ξέρουμε αύριο τι έρχεται. Όχι επί θύραις, έχει μπει μέσα ο εχθρός. Δεν λέω τις αιρέσεις μόνο. Δεν λέω τούτο ή εκείνο. Δεν λέω πάμπολλα. Ένα θα πω μόνο· τον οικουμενισμό. Ο οποίος οικουμενισμός φορείς του έχει αυτήν την στιγμή πατριάρχες, αρχιεπισκόπους, επισκόπους και ούτω καθεξής.

Τ’ ΑΚΟΥΣΑΤΕ; Ο οικουμενισμός έχει φορείς του, πατριάρχες, αρχιεπισκόπους, επισκόπους και ούτω καθεξής. Το καταλάβατε; Πώς λοιπόν θα παίρνει το μυαλό μας στροφές όταν αύριο θα μας πουν, «προοδευτικά» εννοείται, με την μέθοδο του σαλαμιού λίγο-λίγο…

και τούτο…

κι εκείνο…

και τούτο…

κι εκείνο…

και τούτο…

κι εκείνο…

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΜΕ; ΘΑ ΠΙΑΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ; ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ Σ’ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ.

Κι αν είναι λίγοι εκείνοι που θα ‘χουν μείνει όρθιοι.. δεν ξέρω, πάντως δεν θα προσκυνήσουνε, πάντως δεν θα δεχθούν… Μπορεί η φωνή τους να μην ακουστεί, μπορεί χίλια, μπορεί να έχουμε το μαρτύριο, όπως θα έχομε και το μαρτύριο, αλλά δεν θα αποδεχθούν. ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ. Παρακαλώ προσέξατε το. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό. Γι’ αυτό λέγει η Σοφία Σειράχ ουαί τοις απολωλεκόσι την καρδίαν· φησί· και τι ποιήσουσιν, όταν επισκέψηται ο ΚύριοςΚαρδία είπαμε θα πει νουςκαι νους. Το κείμενο έχει υπομονήν αλλά οι Πατέρες αντί της υπομονής βάζουνε την λέξη καρδίαν. Είναι στην Φιλοκαλία μέσα, θα το βρείτε και μάλιστα στον πρώτο τόμο το είχα βρει.

Αλλοίμονο σ’ εκείνους που έχουν χάσει, λέει, την καρδιά τους, το νού τους. Και όταν θα τους επισκεφθεί ο Κύριος, τί θα κάνουν;

Και πότε θα επισκεφθεί ο Κύριος;

Ύστερα απ’ όλα αυτά, θα έρθει ο Κύριος. Και ο θάνατος ο προσωπικός του καθενός αλλά και όταν ο Κύριος θα έρθει, τι θα κάνουμε εάν έχουμε χάσει το νου μας και δεν καταλάβαμε και πλανηθήκαμε;

Γι’ αυτό όντως, όπως λέει η Σοφία Σειράχ, σας διαβάζω την μετάφραση, δεν θα παιδαγωγηθεί και δεν θα μορφωθεί κατά Θεόν όποιος δεν είναι πραγματικά έξυπνος και ικανός. Δεν θα παιδαγωγηθεί. Δεν μπορεί να παιδαγωγηθεί.

-https://www.youtube.com/watch?v=-Zo4jw8gteI

Απομαγνητοφώνηση ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ / 11.1.2021
Για ένα διάστημα, πριν πολλά χρόνια, άκουγα στο ραδιόφωνο με πολύ προσοχή τις ομιλίες του πατέρα Μυτιληναίου. Μου άρεσαν πολύ και κάθε φορά έμεινα κατάπληκτος. Ο εξαίρετος λόγος του σε μαγνήτιζε και σε κρατούσε μέχρι τη λήξη της ομιλίας του. Με το θέμα του αντιχρίστου ασχολούμαι πολύ από μικρή ηλικία και συνεχίζω να το παρακολουθώ. Είναι εσχατολογικό και θέλει πολύ προσοχή για να γίνει κατανοητό. Δυστυχώς, πολλοί το παρερμηνεύουν, λέγουν πράγματα που δεν ισχύουν και παραπλανούν τους ενδιαφερόμενους χριστιανούς. Ας σταθούμε όμως στον ισχυρισμό του εξαίρετου πατέρα Μυτιληναίου, που αφορά ότι το 97% των χριστιανών θα προσκυνήσουν τον αντίχριστο. ΄Εχει δίκαιο και αυτό θα συμβεί : 1) λόγω της άγνοιας των χριστιανών για τους σκοπούς και τις ενέργειες του αντιχρίστου, 2) λόγω της αποστασίας της ανθρωπότητας (απιστία, κακία, ακραία ανηθικότητα, διαφθορά κ.α.), 3) λόγω του έντονου θρησκευτικού οικουμενισμού ο οποίος μέχρι τότε θα διαβρώσει κατά πολύ τις διάφορες θρησκείες, 4) λόγω μη αποδοχής των δύο προφητών, οι οποίοι θα έρθουν να κηρύξουν στην ανθρωπότητα μετάνοια και θα προτρέψουν τους ανθρώπους να μην δεχτούν τον αντίχριστο. Τελικά, μόνο οι πραγματικά πιστοί χριστιανοί (δηλ. το υπόλοιπο 3%) που θα γνωρίζουν τις ενέργειες και το χαρακτήρα του ‘’υιού της απωλείας’’, ή ‘’βδελύγματος της ερήμωσης’’, όπως χαρακτηρίζει η Αγία Γραφή τον αντίχριστο, θα αγωνιστούν και θα σωθούν. Οι άγιοι της εκκλησίας μας αναφέρουν ότι, οι λίγοι αυτοί ένθερμοι χριστιανοί που θα είναι ενάντια στον αντίχριστο, θα διωχτούν και θα βασανιστούν από αυτόν. Θα κερδίσουν όμως στέφανο δόξης και την ουράνιο Βασιλεία του Θεού !Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλα μας τα περιγραφει ολα οσα θα συμβουν . Ο κ. Βλαχος σωστο σχολιο . Δυστυχως οι Οικουμενιστες και οι ακολοθοι εμειναν αμετανοητοι και συνεχιζουν να αλλαζουν την Θ.Λειτουργια οτο δηλ. τους πει ο καισαρ.
Ευχομαστε ολους καλη χρονια και καλη μετανοια πρωτα στους ηγετες της Εκκλησιας γαιτι αυτοι περνουν υο 90 % ευθυνης για την πιστη πρωτα και επειτα για τα αλλα .

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com