13 Δεκ 2020

Εις ώτα κλειστά…

Εις ώτα κλειστά και σε μυαλά απείθαρχων έναντι Του Θεού έπεσαν οι εκκλήσεις όλων των πιστών και των κληρικών για άνοιγμα των Ιερών Ναών για το Άγιο Δωδεκαήμερο.

Απόφαση ντροπής και αίσχους η απόφαση της Πολιτείας ώστε να ανοίξουν μόνο ανήμερα της Εορτής των Χριστουγέννων και των Φώτων οι εκκλησίες.

Ανοίγουν;

Με 9 άτομα ως μέγιστο αριθμό στους Ναούς και με 25 άτομα στους Μητροπολιτικούς….. Εκεί πρέπει να πάνε και οι υπουργοί ή οι αντιπρόσωποι να τους πάρει η κάμερα ως καλούς Χριστιανούς.

Δεύτερο ακυρωθέν Πάσχα, αδελφοί μου. Δεν χρειάζεται να γράψουμε τι θα γίνει σε όλη την επικράτεια εκτός της εκκλησίας, το πώς εκεί θα βλέπουμε εικόνες που θα μας κάνουν να αισθανόμαστε πάλι μειονότητα.

Τα λόγια μου εύχομαι να είναι ψεύτικα και να βαρύνουν εμένα μόνο που τα λέω αλλά Φωνή Λαού Οργή Θεού λένε οι θυμόσοφοι Έλληνες.

Ήλθε η ώρα λοιπόν της μαρτυρίας, ιδού σεβαστοί μου Ιεράρχες και εμείς ο κλήρος Του Θεού. Τι θα πράξουμε; Τι θα πούμε; Τι θα ομολογήσουμε ενώπιον Θεού και ανθρώπων; Πώς θα σταθούμε ως διάκονοι Του Θεού ενώπιον της Αγίας Τραπέζης και θα αναφωνήσουμε:

«Χριστός Γεννάται δοξάσατε Χριστός εξ ουρανού απαντήσατε»;

Ποιος θα δεχθεί, ποιος θα υποδεχθεί τον Νεοτεχθέν Παιδίον;

Ο Κύριος μας εσταυρώθη μόνος Του και θα Γεννηθεί πάλι όπως τότε στην Βηθλεέμ μέσα στα σπάργανα των αχύρων και στην κοπριά, δίπλα στα άλογα ζώα;
Διότι εάν το δεχθούμε δεν διαφέρουμε ούτε από τα βόδια ούτε από τα πρόβατα εκείνης της φάτνης.

Ο Θεός να μας ελεήσει και να μας συγχωρήσει για τα εγκλήματα μας.

Αναμένουμε παρακλητικά και προσευχητικά την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, ευχόμαστε να πρεσβεύει ο Θεός να υπάρχει έστω και μια ανακούφιση από τους Σεπτούς Ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας.

– Ο Ανάξιος –

Από το χρονολόγιο της Ενορίας Μεγάρχης.

orthodoxianewsagency

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ δεν σας πείραξε που είπατε αναμετάξυ σας τρεις νοματαιοι το Χριστός ανέστη, θα σας πονέσει που δεν θα υποδεχτούμε Το Παιδίον...;;;

Γιαννακίδης Ιωάννης είπε...

Κάνουν υπακοή ...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com