29 Οκτ 2020

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος απαντά για τη μνημόνευση του σχισματικού «Επιφανίου Κιέβου»

Επιστολή της Αυτού Μακαριότητος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, προς την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

Ακολουθεί η επιστολή της Αυτού Μακαριότητος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, προς την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο: 

Δόθηκε στη δημοσιότητα από την Αρχιεπισκοπή Κύπρου η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, προς την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο αναφορικά με το ουκρανικό ζήτημα

Στην επιστολή εξηγεί τους λόγους για τους οποίος προχώρησε στην μνημόνευση του Μητροπολίτη Επιφάνιου.

«Καθώς γνωρίζετε καλώς, Παναγιώτατε, η στάσις ουδετερότητος, την οποία ως εκκλησία Κύπρου ετηρήσαμεν εξ αρχής, σκοπόν είχε αποκλειστικώς και μόνον το εν γένει καλόν της Ορθοδοξίας και πόθος ημών ήτο η μεθ’ όλης της ψυχικής ημών δυνάμεως βοιήθεια προς το αεί δοκιμαζόμενον Σεπτόν Οικουμενικόν Πατριαρχείον» τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και  συνεχίζει: «Εν τούτοις, ορών το ατελέσφορον των προσπαθειών μου, μετά πολύ προσευχή και περισυλλογή απεφάσισα, όπως κατά την πρώτην υπ’ εμού τελεσθησόμενη Θεία Λειτουργία μνημονεύσω του νέου Προκαθημένου της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, Μητροπολίτου κ. Επιφανίου, σύμφωνως και προς την Υμετέραν εκφρασθείσα επιθυμία.

Τονίζει μάλιστα, ότι η ληφθείσα απόφαση περί ουδετερότητας που ελήφθη από την Ιερά Σύνοδος ήταν αποτέλεσμα της προσωπικής του γνώμης, καθότι θεωρούσε ότι η Εκκλησία της Κύπρου αποτελεί άριστο παράδειγμα προς μίμηση υπό πασών των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών.

   

Εκκλησία της Κύπρου

orthodoxianewsagency

Διαβάστε επίσης:

-Ταμασού Ησαΐας: «Πράξη πονηρή και ύποπτη η ενέργεια του Αρχιεπισκόπου Κύπρου να μνημονεύσει τον Επιφάνειο ως Προκαθήμενο της Ουκρανικής Εκκλησίας»

-Κύκκου Νικηφόρος και Λεμεσού Αθανάσιος ζητούν από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου να ανακαλέσει την απόφαση του και να γίνει Σύγκληση της Ιεράς Συνόδου

-Αυθαίρετη και αιφνιδιαστική ενέργεια του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

-Οι προεκτάσεις της απόφασης του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και η αντίδραση της Ρωσίας

-Κύπρος -Ανακοίνωση Μητροπολιτών Λεμεσού, Κύκκου, Ταμασού και Επισκόπου Αμαθούντος, σχετικά με την δήλωση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου πως η Εκκλησία της Κύπρου, αναγνωρίζει το αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

-Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος μνημόνευσε τον “Ουκρανίας Επιφάνιο” !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com