8 Αυγ 2020

π. Αθανάσιος Μυτιληναίος: Γιατί οι ασεβείς και οι άδικοι ζούνε καλύτερα;

Γιατί οι ασεβείς και οι άδικοι ζούνε καλύτερα; - Πατήρ Αθανάσιος Μυτιληναίος  ☦️ - YouTube

Γιατί οι ασεβείς και οι άδικοι ζούνε καλύτερα; - π. Αθανάσιος Μυτιληναίος 

https://www.youtube.com/watch?v=QXyFWwjh6kQ


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο μόνος που ενθυμούμενος την παραβολή σκέφτηκα ότι σήμερα ο Αβραάμ και ο Λάζαρος στην αγκαλιά του θα έτρωγαν πρόστιμο γιατί δεν τήρησαν social distancing και δε φορούσαν μάσκες;!

Τον είχα γνωρίσει τον π. Αθανάσιο. Λίγο, και σε μικρή ηλικία εγώ, δεκατριών δεκατεσσάρων, κάπου εκεί. Περαστικοί ήμασταν από το μοναστήρι του, δεκαετία '80. Θυμάμαι ότι ήταν πολύ χαρούμενος άνθρωπος, γελούσε σχεδόν μετά από κάθε φράση, και αντίστοιχη ήταν η ατμόσφαιρα και σε όλο το μοναστήρι. Έλεγε βέβαια όλα αυτά για τα έσχατα, που τότε με τρόμαζαν, παιδί σ' αυτή την ηλικία δε σκεφτόμουν τα έσχατα, φυσιολογικό είναι. Οπότε δεν ήθελα να μείνουμε και πολύ! Άλλα τον θυμήθηκα και άκουσα αρκετές από τις ομιλίες του τους τελευταίους μήνες με τα γεγονότα που ζούμε.

Είμαι πεπεισμένος ότι τον έστειλε ο Θεός για να μας ερμηνεύσει σωστά και ορθόδοξα τη Γραφή, και μάλιστα τα δύσκολα σημεία που δεν τα πιάνουν πολλοί, και οι λίγοι που τα πιάνουν συχνά λένε ό,τι τους κατέβει. Και τον "έβαλε να μάθει" και λίγο τα τεχνικά, τις κασέτες της εποχής, τις ηχογραφήσεις, για να τον έχουμε να μας τα ερμηνεύει και μετά την αναχώρησή του.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com