24 Αυγ 2020

Μάσκες στα σχολεία: Αντί η κυβέρνηση να διώκει ποινικά τους γονείς, ας φροντίσει να τους καθησυχάσει με σοβαρά επιχειρήματα!

 Μάσκες στα σχολεία: Αντί η κυβέρνηση να διώκει ποινικά τους γονείς, ας φροντίσει να τους καθησυχάσει με σοβαρά επιχειρήματα!

Μάσκες στα σχολεία: Αντί η κυβέρνηση να διώκει ποινικά τους γονείς, ας φροντίσει να τους καθησυχάσει με σοβαρά επιχειρήματα!

Ελευθέριος Ανδρώνης

Ο μηχανισμός καταστολής της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης μπήκε σε πλήρη λειτουργία, όπως προειδοποιούσαμε εδώ και καιρό από αυτό εδώ το βήμα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την ομάδα του Facebook: « ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΜΑΣΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ», σηματοδοτεί τη νέα τακτική ολοκληρωτισμού της κυβέρνησης, προς όσους αντιμετωπίζουν με αμφιβολία και σκεπτικισμό τα όποια μέτρα εφαρμόζονται από αυτήν.

Η εν λόγω ομάδα έφτασε να αριθμεί περισσότερα από 20.000 μέλη μέσα σε 2 μονάχα ημέρες. Η απάντηση της κυβέρνησης απέναντι σε αυτό το φαινόμενο δεν ήταν άλλη παρά η εισαγγελική παρέμβαση.

Έτσι είναι τα πράγματα. Από εδώ και πέρα όποιος διαφωνεί με την επίσημη γραμμή της πολιτικής ηγεσίας, έχει να αντιμετωπίσει πρακτικές διώξεων που θυμίζουν καθεστώτα Κιμ Γιονγκ Ουν ή «δημοκρατίες» τύπου Ερντογάν. Ξεκάθαρα έχουμε να κάνουμε λοιπόν με μια νεοφιλελεύθερη «Σοβιετία».

Δεν τους προβλημάτισε καν το γεγονός πως υπήρξε τόσο μεγάλη ανταπόκριση από χιλιάδες κόσμου, πάνω σε αυτό το καυτό θέμα των μασκών στα σχολεία μας.

Δεν μπήκαν καν στον κόπο να αναρωτηθούν μήπως όλη αυτή η μαζική αντίδραση γεννήθηκε από μια ανεπαρκή και άκρως προβληματική ενημέρωση προς τους πολίτες. Μια ενημέρωση που αποτελείται κυρίως από αντικρουόμενα και αντιφατικά στοιχεία, απόψεις που αλλάζουν κάθε μήνα, δηλώσεις που στερούνται σοβαρής τεκμηρίωσης.

Αυτά είναι που προκάλεσαν την προσέλευση χιλιάδων μελών σε τέτοιες ομάδες και ασφαλώς όχι οι ηλίθιοι αφορισμοί του τύπου: γεμίσαμε «ψεκασμένους»!

Μάλιστα κάποιοι κυβερνητικοί παρατρεχάμενοι, αλλά και κάποιες περσόνες – γλάστρες του διαδικτύου, έφτασαν ακόμα και στο σημείο να μιλήσουν σε social media για αφαίρεση της κηδεμονίας των παιδιών, από τους γονείς που αντιδρούν!!!

Μιλάμε για αθλιότητες ολκής! Προτάσεις για σύγχρονα νεοταξικού τύπου παιδομαζώματα!

Τόσα χρόνια υπάρχουν ομάδες στο διαδίκτυο που προωθούν ρητορική μίσους. Στοχοποιούν ανθρώπους που «τολμούν» να μιλούν δημόσια για την πατρίδα τους, την θρησκεία τους και άλλα υψηλά ιδανικά, αλλά δεν έχει ιδρώσει το αυτί κανενός εισαγγελέα. Τώρα – ξαφνικά – ανακάλυψαν τους «ανυπότακτους» γονείς και τους συμπεριφέρονται σαν να είναι τρομοκράτες!

Κατά πόσο φταίει ο πολίτης που αντιδρά στις μάσκες στα σχολεία όταν μόλις τον Μάιο του 20 άκουγε τον κύριο Τσιόδρα στα κανάλια να του λέει πως «σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, τα παιδιά έχουν ένζυμο στη μύτη τους που τα θωρακίζει από τον κορονοϊό» και πως «η νόσος είναι εξαιρετικά ήπια για τα παιδιά, τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο στο να μεταδώσουν τον ιό, αλλά και να νοσήσουν»;

Και ενώ έχει δεχτεί αυτήν την κατεύθυνση από κάποιον – υποτίθεται – ειδικό, βγαίνει τώρα απόφαση να φορούν μάσκες ακόμα και τα νήπια;

Kαι αφού όλοι έχουμε δει πως ένα μεγάλο ποσοστό ενήλικων χρησιμοποιούν την μάσκα με λάθος τρόπο, πως περιμένουμε να την χρησιμοποιήσουν σωστά τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού;

Ενώ ακόμα και ο ΠΟΥ αποφάνθηκε πως η μάσκα θα πρέπει να χρησιμοποιείται από παιδιά 12 ετών και άνω.

Είναι λοιπόν παράλογο να αντιδρούν κατά χιλιάδες οι ανήσυχοι γονείς; Μέσα σε ένα τέτοιο μπάχαλο συστάσεων και γνωματεύσεων, τι ακριβώς εγγυήσεις έχουν για την ασφάλεια των παιδιών τους;

Τι σχέδιο έχει εκπονηθεί από την κυβέρνηση για τη νέα σχολική χρονιά εκτός του να «διατάσσει» τη χρήση μάσκας για κάθε παιδί; Ασχολείται μονάχα με την καταπολέμηση του ιού και δεν την απασχολεί κανένα άλλο ζήτημα;  Έχουν μελετηθεί σοβαρά οι συνέπειες της μάσκας στη σωματική και πνευματική υγεία των μικρών παιδιών; Έχουν συμβουλευθεί ειδικούς αναπτυξιολόγους και παιδοψυχολόγους ώστε να υπάρξει μια εμπεριστατωμένη αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που ενδέχεται να προκύψουν;

Και αν το έχουν κάνει, ποια είναι η ενημέρωση των γονέων πάνω σε αυτά τα θέματα; Υπήρχε ανάγκη ενημέρωσης και χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων σε κανάλια για το «μένουμε σπίτι» και το «πλένουμε τα χέρια μας πολύ σχολαστικά» και δεν υπάρχει επιτακτική ανάγκη τώρα που έχουμε να κάνουμε με τις ζωές μικρών παιδιών;

Αντί για σοβαρή ενημέρωση, η πρόταση τους είναι… ο εισαγγελέας α λα καρτ;

Εκτός και αν θεωρούν ως επαρκή ενημέρωση το βίντεο που παίζεται σε όλα τα κανάλια, με έναν καρδιολόγο που φορούσε 7 μάσκες – η μία πάνω στην άλλη – για να αποδείξει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μειωμένης πρόσληψης οξυγόνου!

Aν είναι έτσι, ας μας το πουν να το ξέρουμε. Πως από εδώ και πέρα η ενημέρωση του κράτους προς τους πολίτες θα γίνεται με πειράματα σε βιντεάκια του facebook και του youtube!

Επιπλέον, έχουν μελετήσει το τι βάρος θα πέσει ξαφνικά στις πλάτες των εκπαιδευτικών; Εκτός από τα καθήκοντα του δασκάλου, θα έχουν και καθήκοντα παιδονόμου που θα ασχολείται με τη σωστή τήρηση των μέτρων από τα παιδιά; Ρωτήθηκε καθόλου η γνώμη τους για το ενδεχόμενο να αναλάβουν τόσο σοβαρά καθήκοντα; Και αν υπάρξει κρούσμα ή άλλη περιπέτεια υγείας, από πού ακριβώς θα αναζητηθούν ευθύνες; Από τους δασκάλους; Από τους γονείς; Από το Υπουργείο; Από ποιον;

Αν νομίζουν πως τέτοιες διαδικτυακές ομάδες δημιουργούνται μόνο και μόνο για να ωθήσουν κόσμο σε «παρανομία» κάνουν τεράστιο λάθος. Βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος!

Οι πολίτες βρίσκονται σε ανησυχία και σε σύγχυση. Και αυτό είναι αποκλειστική ευθύνη του κυβερνητικού σχεδιασμού!

sportime,22/08/2020

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έρχονται στήν ελλάδα μάσκες μέ τσιπάκι..γιά το καλό μας..!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!ΣΩΣΤΟΤΑΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ,ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!!ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ!!ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ;ΤΙ;ΘΑ ΤΗ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑΤΑ;ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ Ή ΕΠΙΖΗΜΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ;ΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com