17 Αυγ 2020

"Προσοχή: Δεν φιλώ, προσκυνώ"....και όμως έγινε!

 

Κάτι δεν πάει καλά στην εκκλησιά της Αγίας Μαρίνας Κισσού...

Στον πανέμορφο ναό που είναι χτισμένος στην κεντρική πλατεία του χωριού, στα 1700, τα εικονίσματα έχουν ...ταμπελάκια που γράφουν «Προσοχή: Δεν φιλώ, προσκυνώ».

Επίσης υπάρχει υπόμνηση της μάσκας και της τήρησης των αποστάσεων.

Αναρωτιόμαστε ποιός θα κάνει υπόμνηση στους ευφυείς νόες που είχαν την ιδέα για τούτο το "παράξενο" ντεκόρ στις εικόνες, ότι πρόκειται για ναό και όχι για δημόσια υπηρεσία και πως οι συστάσεις είναι δουλειά της πολιτείας και της αστυνομίας και όχι των των εκκλησιαστικών παραγόντων.

Επίσης πως όταν ασπάζεσαι την εικόνα η τιμή βαίνει προς το πρωτότυπο που σε προστατεύει από κάθε νόσον και μαλακία (αλλά προφανώς δεν ασχολείται με την βλακεία και την ασέβεια, καθώς αυτά εμπίπτουν στην ελευθερία της βούλησης..).

Επειδή όμως η ελευθερία και η δημοκρατία καταντούν ελευθεριότητα και αναρχία όταν θίγονται τα ιερά, τα όσια και τα δικαιώματα κοινών θνητών τε και...Αγίων, είμαστε σίγουροι πως κάποια εκκλησιαστική Αρχή θα ασχοληθεί και με τους Αγίους που στην συγκεκριμένη περίπτωση έμειναν "ανυπεράσπιστοι" απέναντι στην προσβολή που τους γίνεται.

Για τους δε...πολυδημοκράτες που θα πουν πως αυτό γίνεται από αγάπη στον συνάνθρωπο (είναι το σλόγκαν που κυκλοφορεί) θα θυμίσουμε πως κανείς δεν αγάπησε τον άνθρωπο περισσότερο από τον ίδιο τον Θεό και επίσης ότι η Ορθοδοξία μας είναι Χριστοκεντρική και όχι ανθρωποκεντρική. Δηλαδή δεν μπορεί να προσβάλλεται το θείον και να βαυκαλιζόμαστε ότι γίνεται για την σωτηρία των ανθρώπων!

ΕΛΕΝΑ

Δείτε και -Προσκυνούντες ή προσκυνημένοι;


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑ ΕΛΕΝΑ!ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com