14 Ιουλ 2020

Ύποπτη η αδράνεια για την Αγία Σοφία

Είναι παρεξηγήσιμη η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ωμή και χυδαία επίδειξη βαρβαρότητας των Τούρκων. Ουδείς υπεύθυνος πράττει κάτι· μόνο λόγια ακούγονται για «θέμα που είναι διεθνές», για «παγκόσμιο σύμβολο» και τα συναφή. Οι Τούρκοι, ως γνωστόν, δεν παίρνουν από λόγια. Μόνο οι πράξεις δύνανται να επηρεάσουν τη στάση τους.

Στην Ελλάδα, πάντως, αποφεύγονται οι πράξεις. Μάλιστα, η δουλοφροσύνη ορισμένων έχει φτάσει σε σημείο ώστε, αντί να εκφράζουν την αλήθεια ως έχει και να κατηγορούν την Τουρκία για όσα κάνει, εκφράζουν ανησυχίες για την «απομάκρυνση της χώρας από το δυτικό σύνολο» – λες και όταν γενοκτονούσε τους Ελληνες ήταν δυτικότροπη και πολιτισμένη η χώρα του Κεμάλ, των Γκρίζων Λύκων και του Ερντογάν…
Η διαρκής επίκληση του διεθνούς χαρακτήρα του ζητήματος της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, χωρίς να συνοδεύεται από ανάληψη πρωτοβουλιών και την επιβολή αντιμέτρων στην Τουρκία από την πλευρά μας, κρίνεται αν μη τι άλλο θλιβερή.
Το να επαναλαμβάνουμε αδρανείς, ανούσιες διαπιστώσεις και ευχολόγια ότι το θέμα είναι διεθνές και θα αντιδράσουν η Ευρωπαϊκή Ενωση, η UNESCO και η διεθνής κοινότητα είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να αφεθεί ανενόχλητος ο Ερντογάν να εκτελεί ενέργειες εθνοκάθαρσης, επιβάλλοντας αλλαγή χρήσης σε πάνσεπτα ελληνικά μνημεία με διεθνή ακτινοβολία, όπως η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.
Φαντάζει αδικαιολόγητο και προκλητικό το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση ως τώρα έχει επιδείξει ανύπαρκτα αντανακλαστικά απέναντι στην αχαρακτήριστη ενέργεια της τουρκικής κυβέρνησης.
Αν και άπαντες οι κυβερνητικοί γνωρίζουν τι θα μπορούσαν να έχουν πράξει ως τώρα, ενδεικτικά αναφέρονται αντίποινα, όπως η επιβολή δασμών σε τουρκικά προϊόντα και υπηρεσίες, το πάγωμα όλων των χρηματοδοτικών πρωτοκόλλων που αφορούν την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η απέλαση Τούρκων διπλωματών -με πρώτους εκείνους που γνωρίζουμε ότι είναι πράκτορες της ΜΙΤ- και φυσικά η κλήση του Τούρκου πρεσβευτή για εξηγήσεις και το κλείσιμο των τουρκικών προξενείων στην Ελλάδα. Ας κάνουμε κάτι επιτέλους!
dimokratianews,14|07|2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com