15 Μαΐ 2020

Ι. Μάζης : Οι Τουρκικές Μ.Κ.Ο. για Κρήτη και νησιά και το Ε.Δ.Α.Δ.

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιον Αθηνών, Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στον 98.4 χαρακτήρισε όχι τυχαίες τις κινήσεις Τουρκικών Μ.Κ.Ο. για διεθνείς προσφυγές όπως λένε κατά την Ελλάδας, ως «καταχτητή» της Κρήτης και 12 νησιών του Αιγαίου, τα οποία χαρακτηρίζουν Τουρκικά , με εμπλοκή στην επιχειρηματολογία ιδίως για την Κρήτη και του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων «Ανατολού» .
 Μάλιστα ο ίδιος το συνέδεσε με τις καταγγελίες έρευνας Πολωνού νομικού στις Βρυξέλλες , με τον ύποπτο ρόλο δικαστών , όπως είπε του Ε.Δ.Α.Δ. , ως ελεγχόμενοι από τις απόψεις με φιλο-Τουρκικό προσανατολισμό του Ιδρύματος Σόρος.
Ανέλυσε γιατί η Τουρκία επαναλαμβάνει την υπερφίαλη πρόταση της για οριοθέτηση ΑΟΖ με το Ισραήλ, ποντάροντας σε τυχόν ενδοκυβερνητική διάσταση στον εθνικό συνασπισμό συνεργασίας , όταν μετά από 18 μήνες ο Νετανιάχου θα αφήσει την Προεδρία στον Γκάντς , ενώ επέμεινε ότι βασικό δόγμα αποτροπής είναι εκτός από τα λόγια περί εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου, η Ελλάδα να κάνει και πράξεις προς αυτό , όπως η ΑΟΖ και η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.
(https://www.youtube.com/watch?v=IcWy-AWoqJ8&feature=emb_logo)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com