15 Μαΐ 2020

Βαυαρία - Διεκκλησιαστική εκδήλωση με ανάγνωση προσευχών για την ανθρωπότητα και ενάντια στην πανδημία

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, εσωτερικός χώρος
Προσευχή στη Βαυαρία για την απαλλαγή από την πανδημία
Ανακοίνωση τύπου Ενορίας Αγίων Πάντων
Προσευχή στο Παρεκκλήσι της Αγίας Κορώνας/Στεφανίδας στη Βαυαρία για την απαλλαγή από τη πανδημία του Κορωνοἲού.
Ως γνωστό, η ρωμαιοκαθολική εκκλησία εορτάζει τη μνήμη της Αγίας Κορώνας/Στεφανίδας, της προστάτιδας των ανθρώπων από πανδημίες, στις 14 Μαῒου, ενώ στην Ορθόδοξη Εκκλησία η μνήμη της εορτάζεται στις 11 Νοεμβρίου.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος
Με αφορμή τη σημερινή εορτή της στη Βαυαρία, ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία, μετέβη στο παρεκκκλήσι της Αγίας στην κωμόπολη Arget της Βαυαρίας, όπου και τέλεσε παράκληση για τη σωτηρία της ανθρωπότητας από την πανδημία του Κωρονοἲού.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται
Στη παράκληση ανέγνωσε, σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας μας, το απολυτίκιο, το μεγαλυνάριο και τα τροπάρια της Αγίας, καθώς επίσης και την προσευχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, που ανέγνωσε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας την Κυριακή των Μυροφόρων στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή.
Στο παρεκκλήσι τον υποδέχθηκε εγκάρδια ο Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής αιδ. Josef Steinberger. Ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης επέδειξε στον κληρικό τη βυζαντινή εικόνα της Αγίας Κορώνας/Στεφανίδας, την οποία είχε υποσχεθεί να δωρήσει στο παρεκκλήσι της Αγίας, προς συνεχή και αδιάλειπτη προσευχή υπέρ των ασθενούντων από επιδημίες.
Λόγω των ισχυόντων ακόμη στη Βαυαρία πολιτειακών διατάξεων για την πάταξη του Κορωνοἳού, δεν επετράπη από τις Αρχές η συμμετοχή πιστών, μελών της Παροικίας μας και της βαυαρικής τοπικής κοινωνίας στην εκδήλωση αυτή.
Για το λόγο αυτό η επίσημη παράδοση της εικόνας θα λάβει χώρα σε ευθετώτερο χρόνο, παρουσία εκπροσώπων των επισήμων εκκλησιαστικών και πολιτειακών βαυαρικών Αρχών και μελών της παροικίας μας.
Η διεκκλησιαστική αυτή εκδήλωση συνοδεύτηκε στη σημερινή ημέρα (14.5.) και με ανάγνωση προσευχών για την ανθρωπότητα και ενάντια στην πανδημία, σύμφωνα και με την προτροπή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και των ηγετών των παγκοσμίων θρησκειών, για μια από κοινού περισυλλογή και ανάληψη ευθύνης από όλα τα θρησκεύματα για τη σωτηρία της ανθρωπότητας και του περιβάλλοντος.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, λουλούδι και εσωτερικός χώρος
Η βαυαρική κοινωνία αγκάλιασε εγκάρδια την πρωτοβουλία της δωρεάς μια βυζαντινής εικόνας της Αγίας στο παρεκκλήσι στη κωμόπολη Arget και σε πολλαπλά ρεπορτἀζ στη τηλεόραση, σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες, ανέδειξε και επήνεσε την προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας ως εμπλουτισμό και συμβολή στη κοινή προσπάθεια θεραπείας του κακού.
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Κείμενο -Φωτογραφίες: Bavariagr.de

1 σχόλιο:

Maria V. είπε...

Κανένα σχόλιο,περι τουτου?!!Τα κάναμε όλα,ισα & ομοια??

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com