1 Μαΐ 2020

π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης - «Μένουμε ασφαλείς» ξεπουλώντας την ελευθερία μας;

Εκπομπή με τον π. Αρσένιο Βλιαγκόφτη που μεταδίδεται από τα κανάλια Atlas TV και Αχελώος TV (Κυριακή 3 Μαΐου 2020)

1 σχόλιο:

Ιωάννης Λίτινας είπε...

Δοξάζουμε το Θεό που δίνει εν μέσω διωγμού, τέτοιες ορθόδοξες αφυπνιστικές φωνές όπως αυτή του σεβαστού πατρός Αρσενίου.

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά η ηγεσία της Εκκλησίας δεν στάθηκε αντάξια της αποστολής της.

Αφού προηγουμένως παρέβη την αποστολική εντολή: "πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις" και υπάκουσε στην αντίθεη και συνάμα αντισυνταγματική στέρηση της Θείας Λατρείας, τώρα συνεχίζοντας την άνομη υποτέλεια αυτή, δεν συγκαλεί το ανώτατο εκκλησιαστικό όργανο, την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας, αλλά ευχαριστημένη από τη χαλάρωση που εξήγγειλε ο Καίσαρας, περιμένει τις νέες εντολές της "επιστήμης" για το πόσο και πώς θα λειτουργείται ο λαός!

Ο λαός, ο επί πολύ αφιστάμενος της Κοινωνίας Χριστού,με απόφαση των ποιμένων του, κινδυνεύει με την
γίνει θηριάλωτος υπό του νοητού λύκου.

Άλλη μια πίκρα,η νέα ανακοίνωση της ηγεσίας, από αυτές που τόσο πλούσια ποτίζει τους πιστούς, ήδη από τη ψευδοσύνοδο της Κρήτης, την συγκατάθεση στους αντίχριστους νόμους και το Ουκρανικό.

Η Εκκλησία βεβαίως, παρά την πικρία Της, προσεύχεται στον Κύριο να φωτίσει τους αρχιερείς και να τους δώσει μετάνοια πριν εκσπάσει η οργή Του, που αναπόφευκτα θα πέσει και στο λαό,από τα σπλάγχνα του οποίου γεννήθησαν οι άρχοντες αυτοί πολιτικοί και εκκλησιαστικοί.

Πλην όμως χρειάζεται οι αρχιερείς να γίνουν πρώτοι αυτοί υπόδειγμα μετανοίας στο λαό. Να ομολογήσουν πρώτοι τις φρικτές αμαρτίες έναντι στην ορθόδοξη Πίστη, Παράδοση και ποιμαντική και βεβαίως διορθώνοντάς τες όπως ο Ζακχαίος:εμπράκτως και εις τετραπλούν.

Κατόπιν ας καλέσουν το λαό να κάνει το ίδιο, ο καθένας στο τομέα του.

Ως τότε, ας έχουν υπόψη τους ότι τα πρόβατα γνωρίζουν για τους "ποιμένες" τους ότι "ο μισθωτός φεύγει, ότι μισθωτός έστι καὶ ου μέλει αυτώ περὶ των προβάτων",
δια τούτο και "ού μὴ ακολουθήσωσιν" αυτών.





Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com