27 Απρ 2020

Στη… γραμμή ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ για τα θρησκευτικά – Καταργεί τη δίωρη διδασκαλία τους στην Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού

Στη… γραμμή ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ για τα θρησκευτικά – Καταργεί τη δίωρη ...
Την πολιτική του… ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει, ακόμη και σήμερα, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αφού διατηρεί στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για την Παιδεία την κατάργηση των δύο ωρών στη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στα δημοτικά σχολεία, παρόλο που οι αρχικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης είχαν άλλο προσανατολισμό!

Κι αυτό ενώ οι πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας προβλέπουν ότι το μάθημα των Θρησκευτικών «πρέπει να διδάσκεται επί ικανό αριθμό ωρών διδασκαλίας εβδομαδιαίως, να μην υποβαθμίζεται, κατά τη διδασκαλία και την εξέταση, σε σχέση με άλλα μαθήματα» (ΣτΕ, απ. 1749, 16).
Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) με επιστολή της προς την υπουργό Νίκη Κεραμέως διαμαρτύρεται έντονα για την άρνηση διαλόγου εκ μέρους του υπουργείου και εκθέτει τις παρατηρήσεις της σχετικά με τις αποφάσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών. Καλεί το αρμόδιο υπουργείο να επαναφέρει τη δίωρη διδασκαλία των Θρησκευτικών στην ε΄ και την στ΄ τάξη του δημοτικού, καθώς και να οριστεί διδακτέα και εξεταστέα ύλη και να υπάρχει εγχειρίδιο. Επίσης, ζητά να εξετάζεται το μάθημα κανονικά και ισότιμα με τα υπόλοιπα μαθήματα.
Στην επιστολή αναφέρεται, επίσης, το αίτημα η νέα ρύθμιση για τις απαλλαγές να περιλαμβάνει μόνο τις κατηγορίες των μαθητών που δικαιούνται απαλλαγή (ετερόδοξοι, αλλόθρησκοι και άθεοι) και να είναι συμβατή με τον υποχρεωτικό χαρακτήρα του μαθήματος, όπως αυτός κατοχυρώθηκε από τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Ο πρόεδρος της ΠΕΘ Ηρακλής Ρεράκης εκφράζει με λύπη του τη διαπίστωση ότι η κατάργηση των δύο ωρών στο δημοτικό που επιβλήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει και στο παρόν νομοσχέδιο. Παρόμοια, διατηρείται ο αντιπαιδαγωγικός και αντιεπιστημονικός διαχωρισμός των μαθημάτων του κ. Γαβρόγλου σε γραπτώς εξεταζόμενα και μη, παρά την αποδεδειγμένη και από διεθνείς έρευνες υποβάθμιση του μαθησιακού επιπέδου των Ελλήνων μαθητών. Ιδιαίτερα στο λύκειο η εξαίρεση από την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων συνιστά σαφέστατη υποβάθμιση του μαθήματος.
newsbreak,27-04-2020
Δείτε σχετικά και:

2 σχόλια:

ΜΑΡΙΑ είπε...

Ἡ ὑποκρισία τῶν πολιτικῶν ἡγετῶν μας συνεχίζεται ἀκάθεκτη καί ἰδιαιτέρως ἡ Θεομαχία!

Αήμερα ἀνακοίνωσαν (Τσιόδρας) τό ἄνοιγμα τῶν Σχολείων πού εἶναι κατ' ἐξοχήν χῶροι ὑψηλοῦ κινδύνου μετάδοσης ἰῶν λόγῳ μεγάλου πληθυσμοῦ καί μικρῶν ἀναλογικῶν διαστάσεων ὄσον ἀφορᾶ τίς ἀποστάσεις καί μάλιστα κυρίως μέ ἀνηλίκους!

Αὔριο θά βγάλει ἀναλυτικό διάγγελμα ὁ Πρωθυπουργός καί ἐλπίζω νά ἀνακοινώσει καί τό ἄνοιγμα τῶν Ἐκκληιῶν!

Σήμερα πάντως καμία νύξη δέν ἔγινε γιά τό ἄνοιγμα τῶν Ἐκκλησιῶν, στίς ὁποῖες ἐκκλησιάζεται ἕνα 2 μέ 3 περίπου τοῖς ἑκατό! Οἱ χιλιάδες ἐκκλησιαζόμενοι ἀνά τήν Ἑλλάδα εἶναι ἐπικίνδυνοι νά μεταδόσουν ἰούς, ἐνῶ τά ἑκατομμύρια παιδιά (καί οἰ περισσότερες χιλιάδες ἐκπαιδευτικοί) πού σημειωτέον θά γίνουν τά πρῶτα πειραματόζωα σέ κλειστούς παστωμένους χώρους καί κοτέτσια αὐλές, εἶναι πιό ἀκίνδυνος παράγοντας μετάδοσης ἰῶν;...
Μέ τί Μαθηματικά ὑπολόγισαν οἱ "εἰδικοί";

Περιμένω νά ἀκούσω αὔριο τό διάγγελμα τοῦ Πρωθυπουργοῦ, ἄν κι ἀνησυχῶ διότι ὅλο αὐτό τό διάστημα πού προετοιμάζουν σταδιακή ἄρση μέτρων, τά Μ.Μ.Ε. ἀνέφεραν ὅλες τίς περιπτώσεις (ἀκόμη καί τόν τουρισμό) ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ἐνῶ ἡ κ. Κεραμέως ὅταν ρωτήθηκε ἀπάντησε πώς δέν μᾶς εἶπαν οἱ "εἰδικοί" γιά τούς Ναούς!
Δούλεμα.

Ανώνυμος είπε...

Ἄς μή κοροϊδευόμαστε! Ἡ κ. Κεραμέως εἶναι παντελῶς ἀπαράδεκτη καί προκλητική. Εἶναι πασιφανές ὅτι ἐκτελεῖ διατεταγμένη ὑπηρεσία καί εἶχε ἐπί τούτου ἐπιλεγεί γιά τό συγκεκριμένο πόστο. Ὁ ὀρθόδοξος Ἑλληνικός λαός ἀπαιτεῖ τήν ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ της!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com