25 Δεκ 2019

Δημόσια κακοβουλία


Δημόσια κακοβουλία
Θα ήθελα να γράψω κάτι εορταστικό για τα Χριστούγεννα. Σκέπτομαι, όμως, ότι στον δυτικό κόσμο παραείμαστε «εορταστικοί» κάθε Δεκέμβρη.
Από τον Δημήτρη Κ. Σέργιο
Από το Χάλοουιν (που προηγείται) έως την Μπλακ Φράιντεϊ και τις ακολουθούσες αμερικανιές με «ξωτικά», «πνεύματα» και «νεράιδες» στα διάφορα «Κρίστμας Θίατερς» των αμερικάνικων (σήμερα και… νεοελληνικών!) θεαμάτων και ακροαμάτων, η έννοια του χριστιανικού εορτασμού της Γεννήσεως του Κυρίου τείνει να ταφεί κάτω από χαλιά παγανισμού και εμπορίου. Εκεί το πάει η Παγκοσμιοποίηση, ρωτήστε και Κινέζους και Γιαπωνέζους που «εορτάζουν» μαζικώς στο ίδιο στιλ τη Γέννηση του Χριστού (χωρίς να το συνειδητοποιούν, αφού δεν έχουν, ως επί το πλείστον, σχέση με τη δική μας θρησκεία, μόνο σχέσεις εμπορικές -έως ανταγωνιστικές- με την Αμερική!)
Θα μιλήσω έτσι θρηνητικά… Θυμάστε, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε τροποποιήσει, ελάχιστες ημέρες προ των εκλογών του Ιουλίου 2019, τον Ποινικό μας Κώδικα. Ανάμεσα στις διατάξεις που είχε αναθεωρήσει προς το επιεικέστερο για να παράσχει εκδουλεύσεις στους «δικαιωματιστές» της Παγκοσμιοποίησης ήσαν και οι διατάξεις που τιμωρούσαν, πλην άλλων, και τη δημόσια και κακόβουλη «βλασφημία των θείων» – άρθρα 198, 199 κ.λπ. του προγενέστερου Κώδικα. Τι σημαίνει «δημόσια κακοβουλία» θα δώσω παρακάτω και παράδειγμα…

Απλώς, σημειώνω προσθέτως ότι η τιμωρία υπό το προγενέστερο ποινικό καθεστώς μιας «δημοσίως» και «κακοβούλως» εκφραζόμενης βλασφημίας αφορούσε και άλλες «ανεκτές» στη χώρα θρησκείες, όχι μόνο τον χριστιανισμό, ήταν δηλαδή αναντάμ παπαντάμ ανεξίθρησκη διάταξη! Δεν ευνοούσε ειδικώς μόνο τη δική μας θρησκεία!
Εν πάση περιπτώσει, η νέα κυβέρνηση διακήρυξε ότι τις διατάξεις εκείνες που προστάτευαν τις ανεκτές στην Ελλάδα θρησκείες θα τις επαναφέρει! Αμ δε!.. Η «προοδευτική διανόηση» ξεσηκώθηκε… Φιλελέδες και αριστεροί εξεγερτικοί του διαδικτύου ξεσάλωσαν… «Μας πάει πίσω στον… συντηρητισμό η κυβέρνηση» ωρύονταν… Και βέβαια, πίσω από αυτούς οι πλασιέδες της Παγκοσμιοποιητικής Ηθικής: Τι τη θέλουμε, φώναζαν, την προστασία της θρησκείας; Μάλιστα, προς έκπληξή μου, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας δήλωσε ότι υποχωρεί «για να προστατέψει τις άλλες θρησκείες»!
Λες και κανένας νομικός σύμβουλός του δεν του είπε ότι αυτό ακριβώς έκανε ο προηγούμενος Κώδικας, ήταν, δηλαδή, ανεξίθρησκος στο θέμα! Για να γίνει κατανοητό στον αναγνώστη τι ακριβώς σημαίνει «δημόσια και κακόβουλη» βλασφημία των θείων, θα φέρω ως παράδειγμα την απόφαση της τηλεοπτικής πλατφόρμας Netflix να θίξει παγκοσμίως και χριστουγεννιάτικα τη θεία προσωπικότητα του Χριστού, με ένα φιλμ που, μάλιστα, το διαφημίζει η… ίδια η πλατφόρμα ως «βέβηλο χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα»! Δεν θα πω τίποτε άλλο, μόνον ότι θίγει την ηθική ακεραιότητα του Χριστού.
Κατά τον προηγούμενο Κώδικα η «κακοβουλία» και η «δημοσιότητα» μιας τέτοιας βλασφημίας ήταν δεδομένες και απειλείτο ποινή 2 ετών… Ερωτώ: Βρίσκει ο αναγνώστης «απαράδεκτη» μια τέτοια ποινή; Φανταστείτε ότι στη Γαλλία, χώρα καθόλου… «συντηρητική», βρέθηκαν 13 δημοσιογράφοι του «Charlie Hebbdo» δολοφονημένοι αγρίως μέσα στα γραφεία τους από τζιχαντιστές, επειδή κάποιο από τα θύματα είχε την τόλμη να σατιρίσει ελαφρά τον Μωάμεθ… Έκτοτε η ευρωπαϊκή ήπειρος στενάζει από πλήθος παρόμοιων αιματηρών επιθέσεων της παγκοσμιοποιητικής συμμαχίας -για «ανθρωπιστικούς», λέει, λόγους!- στο πλευρό τέτοιων απεχθών φονιάδων! Κατά τα λοιπά, εύχομαι στον αναγνώστη φωτισμένα Χριστούγεννα…
newsbreak.gr,24-12-2019

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η αδιαφορία της κοινωνίας μπροστά στις καταραμένες βλασφημίες, θα φέρει μεγάλες συμφορές στην κοινωνία!

Καιρός ο λαός να ενδιαφερθεί και να απαιτήσει την άμεση ποινικοποίηση των βλασφημιών απέναντι στα ιερά της Ορθοδοξίας!

Ελληνορθόδοξος

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com