15 Οκτ 2019

Παροναξίας Καλλίνικος : «ουδέποτε εζήτησα να εξουσιοδοτήσω τον Σεβασμιώτατον Άγιον Κυθήρων»


IMG 0863
Διευκρινήσεις αναφορικά με τα όσα αναφέρει ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, περί εξουσιοδότησης που του παρείχε στην έκτακτη Ιεραρχία του Σαββάτου για το ουκρανικό, παρέχει με ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος.
Διαβάστε την δήλωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας
«Εξ αφορμής γραπτής δηλώσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και αγαπητού εν Χριστώ αδελφού κ. Σεραφείμ διά το θέμα της αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας εις την οποίαν μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «Και ο απουσιάζων διά τοπικόν Ιερατικόν Συνέδριον Σεβ. Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, συμμεριζόμενος τας θέσεις των ως είρηται Σεβ. Μητροπολιτών, εζήτησε να παράσχη την εξουσιοδότησίν του εις την ελαχιστότητά μου σε περίπτωσιν διεξαγωγής ψηφοφορίας, αλλά δεν εγένετο αρμοδίως δεκτό το αίτημά του», επιθυμώ να δηλώσω, σαφώς και κατηγορηματικώς, ότι ουδέποτε εζήτησα να εξουσιοδοτήσω τον Σεβασμιώτατον Άγιον Κυθήρων ή άλλον Σεβασμιώτατον Άγιον αδελφόν διά την Συνεδρίασιν της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος το Σάββατον 12-10-2019. 

Από την Διαρκή Ιερά Σύνοδον, της Οποίας διά την περίοδον 2019-2020 τυγχάνω μέλος, εζήτησα την άδειαν της απουσίας μου διά τους λόγους τους οποίους γραπτώς εξέθεσα εις το υπ’ αριθμ. πρωτ. 409/11-10-2019 έγγραφόν μου, κατά την διάρκειαν ολιγολέπτου Συνεδρίας Αυτής, μετά το πέρας των Αρχιερατικών εκλογών της Παρασκευής 11ης Οκτωβρίου ε.ε., η οποία και μου εχορηγήθη ομοφώνως.
(Ας σημειωθή ότι η απουσία μου αφορούσε εις την επιτακτικήν ανάγκην μεταβάσεώς μου εις την Πάρον λόγω συγκλήσεως Επιστημονικού Συνεδρίου, προγραμματισθέντος από έτους εν συνεργασία με στελέχη της Ρουμανικής Εκκλησίας, Πανεπιστημιακούς Διδασκάλους και τοπικούς φορείς. Θέμα του ήτο: «Ο Πάριος Ηγεμών της Μολδοβλαχίας Νικόλαος Μαυρογένης και η εποχή του» και πραγματοποιήθηκε εις το Ιερόν Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου από 11ης έως 13ης Οκτωβρίου ε.ε.)».

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ;ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ Ο ΚΥΘΗΡΩΝ Ή ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ;ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Εκείνο που πρέπει να δηλώσει ο Σεβ Παροναξίας είναι την καθαρή θέση του επι της ουσίας για το Ουκρανικό. Ας αφήσει ήσυχο τον Σεβ. Κυθήρων. Αν ίσχυε αυτο που ανέφερε ο κ. Σεραφείμ θα ήταν απαλλαγμένος ευθύνης και ενοχής. Τώρα δεν είναι. Περιμένουμε λοιπόν!....

Ανώνυμος είπε...

Τι κάνουμε; Κάποιος λέει ψέμματα;
Κατάντια...

Ιερεύς του Θεού του Υψίστου.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά Σεβασμιότατε Παροναξίας και αν υποθέσουμε οτι ο Σεβ Κυθήρων ένας άνθρωπος που δεν μας εχει συνηθίσει σε ψέμματα, φαντάστηκε το μεταξύ σας επεισόδιο .
Μήπως οφείλετε να μας ενημερώσετε ποια είναι η Ξεκάθαρη σας θέση για το Ουκρανικό :::::

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ!ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια; Ουδέποτε τον εξουσιοδότησες; Καλά, τότε, μην φοβάσαι! Θα τον πάρει πίσω τον λόγο του ο αδελφός σου και εσύ θα κοιμηθείς ήσυχος! Αντί να βοηθήσεις την κατάσταση, αντί να ταχθείς αδελφικά και παλικαρίσια μαζί με την Αλήθεια, τρέχεις να προλάβεις να περισώσεις το ονοματάκι σου! Μην τυχόν και σε παρεξηγήσουν, μην σε κατατάξουν με τους "άλλους"! Ιδού επίσκοπος, προς μαρτυρία και μαρτύριον υπέρ της Αληθείας! Κρίμα!
Σ.Η.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com