23 Οκτ 2019

Ανθελληνισμός στην Αλβανία


Αποτέλεσμα εικόνας για ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα
Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί να τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, του Έλληνα ήρωα της Βορείου Ηπείρου, που δολοφονήθηκε από την αλβανική αστυνομία. Το μνημόσυνο θα γίνει στο χωριό του Κατσίφα, τις Βουλιαράτες, που απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από τα σύνορα τα οποία χωρίζουν την ελληνική επικράτεια από τα άγια χώματα της Βορείου Ηπείρου.
Στο άκουσμα της είδησης της τέλεσης του μνημοσύνου αντέδρασαν Αλβανοί παρακρατικοί, εθνικιστές και διάφοροι μαφιόζοι που απειλούν με επεισόδια. Δεν είναι θέμα της Ελλάδας τι θα πράξουν εκείνοι οι περιθωριακοί και το κράτος «παρίας» που δολοφονεί μειονοτικούς, καταπιέζει την ελληνική εθνική μειονότητα, γκρεμίζει τα σπίτια των Βορειοηπειρωτών και κλέβει τις περιουσίες τους. Θέμα του κράτους μας είναι τι θα πράξει εκείνο για να προστατεύσει τον Ελληνισμό εντός και εκτός συνόρων και για να υποχρεώσει χώρες, όπως η Αλβανία, να σεβαστούν το Διεθνές Δίκαιο.
Το βέτο που έθεσε η Γαλλία στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων και της Αλβανίας ήταν αυτονόητο -για όλους όσοι αντιλαμβάνονται ότι έτσι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της Γαλλίας-, αλλά στην Ελλάδα προκάλεσε σοκ, σε ορισμένους κύκλους που έχουν δεύτερη φύση τους την οσφυοκαμψία σε ισχυρούς και ανίσχυρους!

Κανονικά, το βέτο θα έπρεπε να έχει τεθεί με ηχηρό και απόλυτο τρόπο από την Ελλάδα! Η χώρα μας θα έπρεπε να έχει δείξει με σαφήνεια την απαρέσκειά της για τον μαφιόζικο τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται το αλβανικό κράτος και να έχει χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει για να τερματιστεί άμεσα η καταπίεση της ελληνικής εθνικής μειονότητας και για να προσαχθούν σε δίκη οι δολοφόνοι του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Αν το ελληνικό κράτος δεν μπορεί και δεν θέλει να συνετίσει ούτε καν την Αλβανία, τότε κάθε άλλη συζήτηση είναι μάταιη.
Φυσικά, έχουν πολύ ενδιαφέρον και το ύψος και το είδος της εκπροσώπησης της ελληνικής Πολιτείας στο μνημόσυνο του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα. Με αφορμή αυτό το γεγονός θα κριθούν και απόψεις και προθέσεις.
dimokratianews,23.10.201

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com