28 Σεπ 2019

Συνάντηση και Συλλείτουργο του Μητροπ. Γαλλίας Εμμανουήλ με τον σχισματικό Μητροπολίτη Επιφάνιο στο Κίεβο


DSC_9734
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ στο Κίεβο για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Με λαμπρότητα ετελέσθησαν στο Κίεβο οι ιερές ακολουθίες και η Θεία Λειτουργία μετά της Τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο.
Χθες το βράδυ ετελέσθη ο πανηγυρικός Εσπερινός μετά του Όρθρου και σήμερα το πρωί η Θεία Λειτουργία μετά Χειροτονίας Διακόνου, στην οποία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος. Συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο οποίος βρίσκετε στο Κίεβο αυτές τις ημέρες, και ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Βισγκορόντ κ. Αγαπητός, Ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίου Μιχαήλ (St. Michael’s Golden-Domed Monastery).
Ο Μακαριώτατος μίλησε σχετικά με την έννοια του Σταυρού τον οποίο τιμά η Ορθόδοξος Εκκλησία ιδιαιτέρως, καθώς και στις δυσκολίες της Εκκλησίας στους πρώτους αιώνες αλλά και στις δυσκολίες τις οποίες υποφέρει πολλές φορές σήμερα, ενώ έκανε ανάλυση στον προσωπικό σταυρό τον οποίο ο καθένας καλείται να σηκώσει.
Ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Γαλλίας για την επίσκεψή του και τη συμμετοχή του στη Θεία Ευχαριστία και ζήτησε να μεταφέρει τον σεβασμό του και την αγάπη του στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ με τη σειρά του μετέφερε τις ευχές του Παναγιωτάτου και ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την ευκαιρία να συνεορτάσει μετά των ευσεβών αδελφών Ουκρανών την μεγάλη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.
DSC_9788
DSC_9812
DSC_9890
Συνάντηση του Μητροπολίτου Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας με τον Μητροπολίτη Γαλλίας
DSC_9414
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.
Ο Μητροπολίτης Γαλλίας έγινε δεκτός εγκαρδίως από τον Μακαριώτατο σήμερα το πρωί, παρουσία του Πανιερωτάτου Αρχιεπισκόπου Τσερνιχίβ και Νιζχίν κ. Ευστρατίου.
Ακολούθησε καρποφόρα συζήτηση για τα θέματα της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Ο Μητροπολίτης Γαλλίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα όλα τα προβλήματα της νέας Εκκλησίας θα επιλυθούν, όπως ακριβώς συνέβη και με τις υπόλοιπες Εκκλησίες που έλαβαν Αυτοκεφαλία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, του οποίου Επαρχίες αποτελούσαν στο παρελθόν.
Ο Μητροπολίτης Γαλλίας ανέφερε: «η κάθε Εκκλησία που έλαβε Αυτοκεφαλία από την Μητέρα Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως, φέρει τη δική της ιστορία και αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα. Όλες όμως έχουν μνήμη και ορθό εκκλησιολογικό φρόνιμα και δεν ξεχνούν ότι υπήρξαν κομμάτι του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Αυτή η πνευματική σχέση με τη Μητέρα Εκκλησία παραμένει αδιάκοπη και είναι καθαρά αγαπητική εν Χριστώ Ιησού, και όχι σχέση εξάρτησης ή καταπίεσης. Δεν έχει θέση στην Εκκλησία του Χριστού η αδικία και η αχαριστία, και όταν ο Θεός επιτρέπει τέτοιο πειρασμό, πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να προσευχόμαστε με θέρμη ώστε να τον προσπερνούμε. Η Εκκλησία της Ουκρανίας βιώνει αυτή την περίοδο δυσκολίες οι οποίες θα καταγραφούν στην εκκλησιαστική ιστορία που θα υπογραμμίσει τους πρωταγωνιστές, όμως σύντομα θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και θα αποτελούν παρελθόν. Να είστε σίγουροι ότι όλες οι αδελφές Εκκλησίες προσεύχονται για την ειρήνη στην Ουκρανία και πράττουν το θέλημα του Χριστού και όχι το συμφέρον των ισχυρών της γης».
Ο Μητροπολίτης Γαλλίας στη συνέχεια μετέφερε στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ουκρανίας τις αδελφικές ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και εξέφρασε ευχαριστίες για την πρόσφατη επίσκεψη του Πανιερωτάτου Αρχιεπισκόπου Τσερνιχίβ και Νιζχίν κ. Ευστρατίου στο Παρίσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com