24 Σεπ 2019

Στην Ιερά Μητρόπολη Ύδρας Σπετσών & Αιγίνης διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΔΡΑΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ
Η Ιερά Μητρόπολις Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης δημοσίευσε την κάτωθι καταδικαστική ανακοίνωση εναντίον δύο γενναίων κληρικών της, κατόπιν μεταβάσεως αυτών στην Ουκρανία, επειδή διέπραξαν το «μέγα έγκλημα» να συλλειτουργήσουν με τον κανονικό Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ουκρανίας κ. Ονούφριο και να προβούν σε δηλώσεις στήριξης των εκεί διωκόμενων Ορθοδόξων Χριστιανών και όχι απλά να προσκυνήσουν όπως δήλωσαν στις αιτήσεις τους.

Δεν είδαμε την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης να καταδικάζει τα βλάσφημα συλλείτουργα Ορθοδόξων και σχισματικών που λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα και κατασκανδαλίζουν τους Ορθοδόξους, προφανώς διότι αυτά έγιναν κατόπιν εγκρίσεως μιας «Αρχής»!!
Διερωτώμεθα αν η Μητρόπολη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης θα έβγαζε παρόμοια ανακοίνωση σε περίπτωση που οι δύο κληρικοί της συλλειτουργούσαν με τους σχισματικούς. Η απάντηση είναι σαφής: Δεν θα έβγαζε, διότι η ενέργεια αυτή θα συμφωνούσε με το πνεύμα της ίδιας «Αρχής» για την οποία τώρα έβγαλαν αυτήν την καταδικαστική ανακοίνωση!!
Η εν λόγω Μητρόπολις, όπως και οι περισσότερες που σιωπούν όλον αυτόν τον καιρό μπροστά στην μεγίστη βλασφημία που διαπράττεται μπροστά στα μάτια μας, είναι προφανές ότι έχουν οι ίδιες ως κεφαλή μία άλλη «Αρχή» και όχι τον Ιησού ΧριστόΜην ξεγελιούνται όμως νομίζοντας ότι την επιλογή τους αυτή θα την ακολουθήσει και ο συνειδητοποιημένος Ορθόδοξος λαός που έχει ως κεφαλή του τον Ιησού Χριστό.
Είναι αξιοσημείωτο ότι η Μητρόπολη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης αντιλαμβάνεται τα όσα συμβαίνουν με όρους γηπέδου. Ερμήνευσαν την ανακοίνωση των δύο κληρικών ως αφοσίωση «εις το Πατριαρχείο Μόσχας και καταδίκη του Οικουμενικού Πατριαρχείου». Δεν βλέπουν την ανατροπή της εκκλησιαστικής τάξης από το Φανάρι, ως όφειλαν, που διασαλεύει την ευστάθεια των Εκκλησιών και προκαλεί μέγα σχίσμα.
Η ενέργεια των δύο κληρικών της Μητροπόλεως να πάνε στην Ουκρανία να συλλειτουργήσουν με τον κανονικό Μητροπολίτη και να δώσουν μηνύματα εν Χριστώ ειρήνης και στήριξης στους διωκόμενους Ορθοδόξους αδελφούς, αφαίρεσε λίγη από την ντροπή που μας φορτώνουν οι συνεργούντες και σιωπούντες Έλληνες Ιεράρχες.
Τέλος θα πρέπει να ειπωθεί ότι η Μητρόπολις Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης είναι η τελευταία που μπορεί να μιλήσει περί «… εξαπατήσαντες τον Μητροπολίτην τους…. αγνοούντες την Εκκλησιαστικήν των Αρχήν, προχωρήσαντες ‘πέραν πεδήλων’ και υπερβάντες ‘τα κανονικώς εσκαμμένα’…», δεδομένου ότι ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ ήταν αυτός που εξαπάτησε τον Ορθόδοξο Ελληνικό λαό, αγνοώντας το Σύνταγμα της Ελλάδος και υπερβαίνοντας το «κανονικώς / συνταγματικώς εσκαμμένο /κατοχυρωμένο» δικαίωμα των Ελληνοπαίδων στην ανάπτυξη και καλλιέργεια της θρησκευτικής τους συνείδησης από το Υπουργείο Παιδείας, προτείνοντας ένα ουδετερόθρησκο μάθημα «Θρησκευτικών». Τότε, ο Μητροπολίτης Εφραίμ, συνηθισμένος να υποτάσσεται σε διάφορες «Αρχές», είχε βεβαίως υποταχθεί σε μία άλλη «Αρχή», την άθεη και εθνομηδενιστική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΥΔΡΑΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΛΕΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

Άριστα έπραξαν και συλλειτούργησαν με τον κανονικό αρχιεπίσκοπο Ουκρανίας οι ευθαρσείς κληρικοί της μητροπόλεως Ύδρας.
Και λίαν ορθώς διατράνωσαν την αφοσίωσή τους στην κανονικότητα, την οποία ευτέλισε και συνεχίζει να ευτελίζει η πρακτική του "πάπα της Ανατολής" που εδρεύει στο Βόσπορο.
Και επειδή το έγγραφο του μητροπολίτη, που εγκαλεί και μέμφεται τους δύο ιερείς, ποιείται λόγον περί του "εκκλησιαστικού ήθους", καλό θα είναι να μας απαντήση ο άγιος Ύδρας στα εξής ερωτήματα:
1)Συνιστά έκφραση και εκδήλωση εκκλησιαστικού ήθους το εν Ουκρανία εκκλησιαστικό πραξικόπημα το οποίο σχεδίασε, διενήργησε, συντηρεί και πολλαπλασιάζει ο ένοικος του Φαναρίου και οι δορυφόροι του;
2)Πότε καυτηρίασε το εν λόγω πραξικόπημα ο μητροπολίτης Ύδρας;
3)Εάν οι δύο ομολογητές κληρικοί της μητροπόλεώς του συλλειτουργούσαν καθ υπόθεσιν με τους σχισματικούς ψευδεπισκόπους της σχισματικής ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας θα συνέτασσε τουλάχιστον αναλόγου περιεχομένου έγγραφο όπως το συγκεκριμένο;
4)Τι έχει να πει για τα μνημειώδη επί του Ουκρανικού κείμενα των συνεπισκόπων του Κυθήρων Σεραφείμ και Πειραιώς Σεραφείμ, τα οποία εξ αντικειμένου κονιορτοποιούν τους σαθρούς και έωλους ισχυρισμούς των φιλο-φαναριωτικών γραφίδων;
Υ.Γ. Όπως τυγχάνει ευρέως γνωστό λίαν προσφάτως το ΣΤΕ αποφάνθηκε για την αντισυνταγματικότητα των "νέων θρησκευτικών", των απαίσιων αυτών μορφωμάτων των Φίλη, Γαβρόγλου (από τον οποίο ο άγιος Ύδρας απέσπασε τα εύσημα) και Γιαγκάζογλου.
Επειδή ο άγιος Ύδρας απετέλεσε μέλος της τριμελούς εξ αρχιερέων επιτροπής που "διαπραγματεύθηκε" με τους "φωστήρες" του υπουργείου α-παιδείας και πολυ-θρησκείας το ακανθώδες ζήτημα του πολύπαθου μαθήματος αναμέναμε να προβή σε μία σχετική δήλωση στην οποία να εκφράζει την ανεκλάλητη χαρά του για το γεγονός αυτό...
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΥΔΡΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ευχομαι καλη μετανοια στον μητροπολιτη Υδρας, γιατι μετα καιει πολυ...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com