8 Ιουν 2019

Μία απόφαση άξια μίμησης. Οι Ρωμαιοκαθολικοί στο Ιλινόι ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ τη θεία μετάληψη σε αιρετούς που ψήφισαν υπέρ των αμβλώσεων

Η απόφαση ισχύει μέχρι «να μετανοήσουν πραγματικά για τα σοβαρά αμαρτήματά τους».

Δύο Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί, οι οποίοι είχαν ταχθεί υπέρ του νόμου που θεωρεί την άμβλωση θεμελιώδες δικαίωμα των γυναικών, δεν θα μπορούν στο εξής να λάβουν τη θεία κοινωνία, μέχρι «να μετανοήσουν πραγματικά για τα σοβαρά αμαρτήματά τους», ανακοίνωσε η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στο Ιλινόι.
Ο Μάικλ Μάντιγκαν και ο Τζον Κάλερτον, πρόεδροι της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας του Ιλινόι αντίστοιχα, «επέμειναν πεισματικά να προάγουν το βδελυρό έγκλημα και το σοβαρό αμάρτημα της άμβλωσης», γράφει στην απόφασή του, με ημερομηνία 2 Ιουνίου, ο επίσκοπος Τόμας Παπρόκι, ο επικεφαλής της επισκοπής του Σπίνγκφιλντ.
Το διάταγμα αυτό τονίζει επίσης ότι οι Καθολικοί κοινοβουλευτικοί οι οποίοι «συνεργάστηκαν σε αυτό το κακό ψηφίζοντας οποιονδήποτε νόμο προωθεί τις αμβλώσεις, δεν θα πρέπει να παρουσιαστούν για να λάβουν τη θεία κοινωνία αν προηγουμένως δεν προσεγγίσουν τον Χριστό και την Εκκλησία».
Οι δύο Δημοκρατικοί κοινοβουλευτικοί στήριξαν ή διευκόλυναν την ψήφιση δύο νόμων υπέρ των αμβλώσεων, το 2017 και το 2019. Ο πιο πρόσφατος νόμος, που εγκρίθηκε στα τέλη Μαΐου από τη Γερουσία, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η άμβλωση είναι "θεμελιώδες δικαίωμα" της γυναίκας και ότι «ένα γονιμοποιημένο ωάριο ή ένα έμβρυο δεν έχει ανεξάρτητα δικαιώματα». Ο νόμος αυτός θα πρέπει να επικυρωθεί από τον κυβερνήτη για να τεθεί σε ισχύ.
Πολλές άλλες Πολιτείες έχουν υιοθετήσει πολύ περιοριστικούς νόμους για την άμβλωση τους τελευταίους μήνες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι ημέτεροι εκκλησιαστικοί δεν εφαρμόζουν τέτοιου είδους πρακτικές.
Είναι "συνετοί" και "διακριτικοί".
Με προπέτασμα τις λέξεις "σύνεση" και "διάκριση" συγκαλύπτουν τη δειλία και την ανθρωπαρέσκειά τους.
"Ουαί οι συνετοί εν εαυτοίς και ενώπιον αυτών επιστήμονες".
"Ποιμένες πολλοί διέφθειραν τον αμπελώνα μου".
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com