30 Μαΐ 2019

Προκλητικοί πανηγυρισμοί Ερντογάν για την Πόλη και tweet με βίντεο για την Αγια-Σοφιά, που ανέβασε στις 14.53

«Μαχαιριές» «σουλτάνου» στην επέτειο της Άλωσης
Προκλητικοί πανηγυρισμοί Ερντογάν για την Πόλη και tweet με βίντεο για την Αγια-Σοφιά, που ανέβασε στις 14.53

Πιο προκλητικός από ποτέ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέλεξε τη χθεσινή μαύρη ημέρα, τη θλιβερή 566η επέτειο από την Αλωση της Κωνσταντινούπολης, για να πανηγυρίσει μέσω διαδικτύου την πιο σκοτεινή σελίδα της Iστορίας μας.
«Η «κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης άλλαξε την πορεία της παγκόσμιας Ιστορίας και άνοιξε μια καινούργια εποχή» έγραψε ο «σουλτάνος» στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, ευχόμενος προκλητικά «χαρούμενη επέτειο» στους συμπατριώτες του. Δεν παρέλειψε μάλιστα να μνημονεύσει και τον κατακτητή της Πόλης Μωάμεθ τον Πορθητή. «Ας αναπαύονται εν ειρήνη ο σουλτάνος Μεχμέτ ΙΙ των Οθωμανών και ο στρατός του» πρόσθεσε, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά. Ως φόντο στο μήνυμά του εναλλάσσονταν ορισμένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πόλης, με πρώτο και καλύτερο την Αγια-Σοφιά. 
Σε αυτή την προκλητική ανάρτηση όλα ήταν προσεκτικά σχεδιασμένα. Ακόμη και η ώρα που επέλεξε να δημοσιεύσει ο Τούρκος πρόεδρος τις δηλώσεις του ήταν ένα μαχαίρι στην πληγή: 14.53, έμμεση παραπομπή στη χρονολογία της Αλώσεως, το 1453. Με ένα βίντεο με θριαμβευτική μουσική που ξεχείλιζε «εθνική υπερηφάνεια» και έκανε λόγο «για τείχη που δεν μπορούσαν να γκρεμιστούν, αλλά γκρεμίστηκαν», ευχήθηκε χρόνια πολλά στους Τούρκους και ο υποψήφιος της κυβέρνησης για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης, πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.
«Μαζί με το έθνος μας ατενίζουμε το μέλλον αυτής της ιερής πόλης που κατακτήθηκε από τον Πορθητή, που στολίστηκε από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, που απελευθερώθηκε από τον Ατατούρκ και στάθηκε στα πόδια της με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το πνεύμα του 1453» έγραψε ο Γιλντιρίμ - εν όψει των εκλογών της 23ης Ιουνίου.
Τα τουρκικά ΜΜΕ έσπευσαν να αναπαράξουν το προκλητικό tweet του Ερντογάν, ενώ και ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαρέτιν Αλταν, σε μια σπάνια παρέμβασή του, είπε: «Το φωνάζουμε. Λέμε επίμονα σε αυτούς που δεν αντέχουν να γίνει η Κωνσταντινούπολη μια ισλαμική πόλη, σε όσους εποφθαλμιούν τα ιερά μας εδάφη, ας είναι ευλογημένη η 566η επέτειος από την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης. 
Ο σουλτάνος Μεχμέτ ΙΙ κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη. Η κατάκτηση μεταμόρφωσε την πόλη στην πρωτεύουσα της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».
dimokratianews,30.05.2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com