29 Απρ 2019

O Πατριάρχης Ιεροσολύμων απαγόρευσε στους σχισματικούς εγκάθετους Ουκρανούς να λειτουργήσουν το Πάσχα στους Αγίους Τόπους

Τα ίδια που επιχείρησαν να κάνουν οι σχισματικοί Ουκρανοί την εορτή των Θεοφανείων στα Ιεροσόλυμα, αποπειράθηκαν και τώρα τις Άγιες ημέρες του Πάσχα. Προσπαθούν με κάθε μέσο να συλλειτουργήσουν, ώστε να φανεί ότι γίνονται αποδεκτοί. Ευτυχώς, όπως φαίνεται από την αντίδραση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, τα σχέδια τους κατέρρευσαν.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος απαγόρευσε στα μέλη της μη κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας να πραγματοποιήσουν λειτουργίες-ακολουθίες το Πάσχα στους Αγίους Τόπους.
Ο πατριάρχης Θεόφιλος Γ΄ δεν θα επιτρέψει στους διαφωνούντες από την Ο.Α.Κ. να εισέλθουν στην Αγία Γη στην λειτουργία του Πάσχα, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του πατριάρχη Κυρίλλου, πρωθιερέας Αλέξανδρος Βολκόφ.
« Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δεν επιτρέπει στους σχισματικούς να προσκυνήσουν τα ιερά που βρίσκονται στην κανονική επικράτεια του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων », μεταφέρει τις δηλώσεις του το Interfax-Religion. « Ο Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ δεν επιτρέπει κανέναν εορτασμό, ακόμη και προσευχή, εκπροσώπων αυτών των σχισματικών δομών ».
Ο πρωθιερέας πρόσθεσε ότι υπήρξαν ήδη προσπάθειες από την OCU να συμμετάσχει σε κοινή θεία λειτουργία στους Αγίους Τόπους.
Νωρίτερα φέτος, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι δέχεται πίεση το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για να το αναγκάσουν να αναγνωρίσει την OCU…
Οπότε το Αντιοχείας είναι κάθετο δεν θα τους αναγνωρίσει ποτέ τους Ουκρανούς σχισματικούς, το Ιεροσολύμων δείχνει άτεγκτο, απομένει από την Ανατολή το Αλεξανδρείας που σίγουρα δεν θα θελήσει ν΄απομονωθεί..Άρα η Ανατολή σύσσωμη λέει όχι στη διακωμώδηση θεσμών, υποτίμηση νοημοσύνης και κατάργηση χιλιετούς και πλέον ορθόδοξης ιστορίας του σλαβικού κόσμου που επιχείρησε το Φανάρι. Από την άλλη καμιά Τοπική Εκκλησία δεν έχει αποδεχθεί ως τώρα τους εγκάθετους σχισματικούς του Κίεβου.
dimpenews.com &orthodoxostypos

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ.

χριστινα είπε...

Αξιος

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com