15 Απρ 2019

Ορθοδοξία-Η κιβωτός του Γένους μας


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΛΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Ορθοδοξία-Η κιβωτός του Γένους μας
Είναι πρόδηλο ότι μόλις, μία εβδομάδα προ της Αγίας Μεγάλης Εβδομάδας, του γεγονότος της μαρτυρικής πορείας του Κυρίου μας προς τον Γολγοθά μέχρι της ζείδωρης Αναστάσεως Του (Κυρίου μας), ο οποίος, σταυρωθείς και ταφείς, κατήργησε το θάνατο με θάνατο μεταλαμπαδεύων προς όλη την Οικουμένη το ζώπυρο φως της αληθείας και το χαρμόσυνο μήνυμα της αιωνίας ζωής, οι εν γένει πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις δημιουργούν μία ασφυκτική κατάσταση εις την κοινωνία.
Το μέγεθος της αλλοτριώσεως καθίσταται μείζον προς όλα τα επίπεδα με προεξάρχον το θέμα της παιδείας διότι δια της εκπαιδεύσεως αρχής γενομένης εκ της πρώτης έως και της τελευταίας βαθμίδος, διαπλάθονται συνειδήσεις δια μελλοντικούς πολίτες οι οποίοι θα κληθούν εις το μέλλον να αναλάβουν τα ηνία και να περιφρουρήσουν τα παραδεδομένα ήθη και έθιμα, τον πολιτισμό μας, τους αγώνες των προγόνων μας.

Η γνώση, ιδίως η γλώσσα, η ιστορία και ο πολιτισμός συνιστούν δομικές σταθερές προόδου και εξελίξεως ενός έθνους το οποίο σέβεται τον εαυτό του τιμά το παρελθόν και τους ανθρώπους που θυσίασαν το παν δια την ελευθερία και την δημιουργία σήμερον ανεξάρτητου κράτους.
Η σύγχυση περί του έθνους και της Πατρίδος μολονότι οι έννοιες αυτές καθίστανται  καταληπτές και νομικά παραδεδεγμένες έννοιες, αποκρυσταλλωμένες νοηματικώς και τελεολογικώς εις το Σύνταγμα, οι ανθέλληνες επιχειρούν να τις εξοβελίσουν και να τις εκριζώσουν, εσκεμμένα, ταυτίζοντας δολίως τον ολοκληρωτισμό με την αγνή και στοιχειώδη αγάπη προς την πατρίδα μας.
Το εργαλείο είναι η φαιά προπαγάνδα η οποία ευνουχίζει πνευματικά το άτομο, έναν λαό ο οποίος δρά ως αγελαία μάζα, σκεπτόμενος με συγκεχυμένο βοσκηματώδη τρόπο, πειθαναγκασθείς, στην φοβική ρητορική, περί εθνομηδενισμού και ηττοπάθειας.
Άρα λοιπόν η εξανάστασις θα επέλθει δια της γνώσεως, της οξυμμένης κριτικής σκέψεως και της πνευματικής και ψυχικής θωρακίσεως δια της εμβριθούς και συστηματικής μελέτης, των βίων των Αγίων και της ζώσας Παρακαταθήκης.
Οι μηχανισμοί προπαγάνδας, οι φερόμενοι ως δήθεν «επιστήμονες» ή οι ακκιζόμενοι ως  περίπυστοι ρήτορες, οι προσφυείς μας προβατόσχημοι λυκοποιμένες , κατ’ ουσίαν είναι μίσθαρνα όργανα, εξω-εθνικών διευθυντηρίων οι οποίοι, δια δωροδοκίας, τους χειραγωγούν (νοείται οι ιθύνοντες νόες των εξωθεσμικών παρακέντρων), εν είδειδοσιλόγων, προκειμένου να εξυπηρετήσουν ιδιοτελή συμφέροντα, ερήμην της βουλήσεως του κυρίαρχου λαού αλλά και προς βεβήλωση της ιεράς μνήμης των κεκοιμημένων και αγωνισαμένων προγόνων μας.
Εν ολίγοις λοιπόν, φρονώ ότι το ζητούμενο των ως άνω, είναι συστηματική εκρίζωση εκ των ψυχών των Ελλήνων της πατριωτικής φωνής και της πίστεως ούτως ώστε οι Έλληνες να καθίστανται έρμαια, ευεπίφορα προς οιαδήποτε μορφή ετερεκατευθύνσεως.
Η πρακτική των στρατευμένων αυτών μηχανισμών παρελκύσεως και συγχύσεως της κοινής γνώμης συνίσταται  στην δημιουργία ενός σαθρού οπλοστασίου επιχειρημάτων το οποίο κατατείνει προς την μονομερή και στρεβλή πολλές φορές υποστήριξη μίας θέσης (πολιτικής, θρησκευτικής) και της, ελλείψει επιχειρημάτων, σκόπιμης υποβάθμισης και μη ισοτίμως καταβαράθρωσης μίας άλλης, ενδεχομένως ορθοτέρας.
Ένα σύνηθες παράδειγμα είναι ότι οι φερόμενοι ως προοδευτικοί και διαπρύσιοι κήρυκες της πολιτικής ορθότητας (κατ’ εμέ όζουσα έκφανση νεοπαγούς ολοκληρωτισμού), στηλιτεύουν την Ορθόδοξη παράδοση λυσσωδώς, όμως δεν πράττουν το ίδιο δια άλλας θρησκείας και ιδιαίτατα δια της έξαρση του Ισλάμ εις την Ελλάδα, τουναντίον δε ομιλούν μελίρρυτως προς την Θρησκεία αυτή.
Άρα λοιπόν, ευθύς αμέσως, ευχερώς συνάγεται ότι το πρόβλημα δεν έγκειται ως προς την έννοια της θρησκείας ή της πίστεως αυτής καθ’ εαυτήν, αλλά στο πρόσωπο, εις την Κεφαλή της Θρησκείας, νοών ότι καινοφανείς και νεοφυείς «Ιούδες» πρόθυμοι δια τριάκοντα αργυρίων να επιτεθούν κατά του Ιησού, ωθούμενοι βεβαίως υπό άλλων δυνάμεων.
Κατά συνέπεια λοιπόν, ο Ιθύνον νους, είναι ανθρωπόμορφος, αντλεί όμως δύναμη υπό άλλων, πνευματικών αηθών προφανώς δυνάμεων και στρέφεται μεμονωμένα κατά της Ορθοδοξίας.
Εν συνεχεία ομιλούν δήθεν περί των δικαιωμάτων των γυναικών και ορθώς πράττουν, όμως διατί παρασιωπούν αθεμίτως τον ρόλο της γυναικός εις το Ισλάμ ενώ ανερμάτιστα και ανεδαφικά σπεύδουν να συκοφαντήσουν και να διαβάλλουν, λίαν σκοπίμως με σκοπό την διασπορά και ψευδών και αποβλέποντες εις την σύγχυση της κοινής γνώμης και ιδίως της νεολαίας, ότι η Ορθόδοξη παράδοση είναι σκοταδισμός!!!!!!!!!!!!!
Προφανή, κατάδηλα, πασίδηλα και αδιάσειστα τα στοιχεία της ελλείψεως αντικειμενικότητας, την μεροληψίας και της πολεμικής κατά την πνευματικής διάστασης της Ορθοδόξου παραδόσεως, άρα ο στόχος είναι ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης, διότι ανιστόρητα και άνευ επιστημονικής τεκμηριώσεως διαδίδουν αναλήθειες.
Εν πάση περιπτώσει, ως είθισται, νυν ενόψει των Αγίων αυτών ημερών, κατά την κορύφωση του Παθών του Κυρίου μας, ορισμένοι κύριοι θα ευρεθούν να αμφισβητήσουν δια καταγέλαστων επιχειρημάτων, το Άγιο Φως, θα αμφισβητήσουν το γεγονός της Αναστάσεως και θα αποδυθούν σε μία ανίερη επιχειρηματολογία δια να καταπείσουν την κοινωνία περί της «ιδεοληψίας» της Ορθοδοξίας.
Ωσαύτως θα ευρεθούν ορισμένοι βέβηλοι υβριστές της Ορθοδοξίας κατά την ημέρα της Περιφοράς του Επιταφίου να φωνασκούν, να ασχημονούν και να τρώγουν μη σεβόμενη την Ιερότητα της στιγμής.
Οι δικές μου οι απορίες είναι εάν οι άνθρωποι αυτοί έχουν βρει λύση δια τον θάνατο, οι περισπούδαστοι και λαλίστατοι τηλεοπτικοί επιστήμονες, ή οι κύριοι οι οποίοι δεν σέβονται στοιχειωδώς το μέγα Πένθος του Πλάστη μας και δεν συμμερίζονται τον πόνο των συμπασχόντων Ορθοδόξων, αντιλαμβάνεσθε ότι δεν πρόκειται περί συνετών αλλόδοξων πιστών, διότι όλες οι θρησκείες είναι σεβαστές αρκεί να μην αντιβαίνουν εις τα χρηστά ήθη και να υφίσταται απόλυτο σεβασμός δια το κορυφαίο γεγονός της οντολογικής πίστης του καθενός, όμως το να υπάρχει μία μερίδα αντιρρησιών οι οποίοι δια της λοιδορίας ή της λεκτικής βίας να στρέφονται μονομερώς κατά της Ορθοδόξου παραδόσεως, σημαίνει πως συνιστούν μίσθαρνα όργανα, τελούντα σε διατεταγμένη υπηρεσία προκειμένου να επηρεάσουν προς την κατεύθυνση αυτή.
Ως εκ τούτου λοιπόν οι προβοκάτορες και οι εχθροί, είναι πάντοτε ακροβολισμένοι και καιροφυλακτούν ακόμη και δια της βίας να επιτεθούν προκειμένου να διώξουν τους Χριστιανούς αλλά και τους Έλληνες.
Φρονώ ότι ο αγών πρέπει να είναι διαρκής, βαθύς, διότι το πέρασμα εκ της ζωής αυτής είναι, εκών άκων, εξ ορισμού συντετμημένο και διαρκώς καλούμεθα να απολογηθούμε και να δώσουμε εξηγήσεις, προεχόντως και κυρίως, εις την συνείδησή μας, εις την οικογένεια μας, εις τους προγόνους μας αλλά και εις τον Δημιουργό μας, όταν ενεργούμε ενάντια στις Αρχές και τις Αξίες, εις την περίλαμπρη δηλαδή παρακαταθήκη την οποία μας κατέλειψε.
Το ζητούμενο είναι η Ελευθερία το ήθους, η πνευματική ενδυνάμωση, η κάθαρση της ψυχής, ο σεβασμός του συνανθρώπου μας, δια πραγματικά φιλελεύθερων και δημοκρατικών καθεστώτων και όχι ολοκληρωτικών καθεστώτων τα οποία ενεργούν προκειμένου να εξυπηρετήσου κεκαλυμμένα αλλότρια συμφέροντα από αυτά τα οποία φέρονται και διαμηνύουν ότι υπηρετούν.
Ο μπολσεβικισμός και ο θεϊσμός και αθεϊσμός…(….!!) συνιστούν χρόνια και αχορτογράφητα ύδατα δια την αποκάλυψη της αλήθειας περί τάσεως κατασυκοφαντήσεως της Ορθοδόξου παραδόσεως μας.
Η αλήθεια όμως είναι ότι η πίστη προϋποθέτει την ελεύθερη προαίρεση και βούληση και συνιστά θεμελιώδη έκφανση άσκησης δικαιώματος ελεύθερης έκφρασης αρκεί να δύνασαι να ανθέξεις την αλήθεια.
Εν κατακλείδι διατί δεν αναδεικνύεται άραγε το μεγαλείο του Μοναχισμού πνευματικώς παρά μόνον η διοικητική πλευρά του Αγίου Όρους; Αγωνιζόμεθα με όπλο μας την συνείδηση και σφαίρα μας την γνώση, να εισφέρουμε και ημείς εκ της ταπεινότητός μας κάτι εις τον τόπο αυτό πρό της αναχωρήσεως μας δια παντός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com