26 Φεβ 2019

Η «καταπίεση των Μακεδόνων» και τα παιχνίδια των πρακτόρων

ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ
Η «καταπίεση των Μακεδόνων» και τα παιχνίδια των πρακτόρων
Από τον Δημήτρη Κ. Σέργιο

Ο υπογράφων θα τα πει σήμερα κάπως «χοντρά». Εκεί που μας νουθετούσε ο Νίκος Φίλης ότι, επιτέλους, εμείς (!) είμαστε εκείνοι που θέτουμε αλυτρωτικό ζήτημα εις βάρος των Σκοπιανών, όχι εκείνοι σε βάρος μας. Εκεί που ο χορεύων ζεϊμπέκικο επί παντός του πολιτικού επιστητού Τσίπ(ου)ρας πρωθυπουργός κορυβαντιούσε και... κλασαυχενιζόταν ότι λύνει τα πάντα όλα: Εθνικά, γεωπολιτικά, οικονομικά, οικογενειακά, διαφυλικά, εκπαιδευτικά, εκκλησιαστικά των Νέων Ελλήνων, λόγω ενός εκλογικού δώρου 50 εδρών που πήρε τον Σεπτέμβριο του 2015 (με 45% αποχή από τις εκλογές ένεκα του προηγηθέντος «δημοκρατικού δημοψηφίσματος»!) και λόγω διαλύσεως από αυτόν δύο (2) κοινοβουλευτικών κομμάτων για χάρη του. Εκεί που η κυρα-Σία η Πατρινιά με τη μιζανπλί μαξιλάρα μάς ησύχαζε από βήματος Βουλής ότι ψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών για να προωθήσει το έργο του... ΕΑΜ! 
Την ίδια αυτή ώρα αποφάσισε και το εγγλέζικο BBC να μας πάρει στο κατόπι με μακρύκαννο ότι «καταδυναστεύουμε τους Μακεδόνες στη Βόρεια Ελλάδα» (όχι στη «Βόρεια Μακεδονία», αυτούς τους αγαπάμε και παίρνουμε γι’ αυτό γερμανικά βραβεία, άντε κι ένα σκανδιναβικό Νόμπελ!) και είναι καιρός να «απελευθερώσουμε» πλέον και τους... Βορειοελλαδίτες! Με το ίδιο γάζωμα μας απειλούν και κάμποσοι «αντιεξουσιαστές» σε αφίσες και γραφήματα-μαργαριτάρια, που κατασπείρουν στις μεγάλες πόλεις, επαναλαμβάνοντας ένα έτερο, ιστορικό, διαχρονικό γράφημά τους: «Πριόνι στον Εθνικό Κορμό»! «Χοντρά» τα λέω, ε; Θα σας παραθέσω σήμερα αυτολεξεί ένα ανεπίδεκτο αμφισβήτησης ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Alpha της 8ης Αυγούστου 2008, όπως το καταγράφει η ιστορική «Εστία» της επόμενης ημέρας (9/8/2008, σελ. 3): «Στο τελευταίο Διεθνές Συνέδριο Ψυχολογίας στο Βερολίνο, σε υλικό που διένειμαν στους συνέδρους οι Σκοπιανοί, κατηγορούν την Ελλάδα για κατοχή της Μακεδονίας. Θέτουν ζήτημα καταπίεσης της υποτιθέμενης “μακεδονικής μειονότητος” στην Ελλάδα και “εθνοκάθαρσης” και “γενοκτονίας” σε βάρος τους από τους Ελληνες. Χαρακτηριστικά, αναφέρουν στο υλικό που διένειμαν: “Με λίγα λόγια, το ελληνικό κράτος πραγματοποίησε τον 20ό αιώνα εθνική κάθαρση και εξελληνισμό του μακεδονικού πληθυσμού. Πραγματοποίησε στη Νότια Μακεδονία (ερώτηση δική μου: λέτε να ετοίμαζαν από τότε οι “σύμμαχοι” τη σημερινή -“κρατική” (!)- Βόρεια;) εθνική γενοκτονία, η οποία δεν έχει συμβεί ποτέ στη σύγχρονη Ευρώπη. Η μακεδονική γλώσσα απαγορεύτηκε.
Οι Μακεδόνες έχουν στερηθεί τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, ειδικά το δικαίωμα της ταυτότητος. Σήμερα, ούτε ένα παιδί δεν διδάσκεται τη μακεδονική γλώσσα...” Τελικά (σχολιάζει εδώ η “Εστία”...) παρουσιάζουν την Ελλάδα ως κράτος που, μολονότι ιδρύθηκε το 19ο αιώνα, προσπαθεί να οικειοποιηθεί τις αξίες του μακεδονικού πολιτισμού...»
Τι να σου πω τώρα εγώ, αναγνώστη μου; Φαίνεται ότι επειδή οι Σλάβοι έφθασαν στη χερσόνησό μας τον 6ο αιώνα και εμείς πετύχαμε την αναγέννησή μας τον 19ο, αυτοί είναι... αρχαιότεροι! Και ας ηγηθήκαμε εμείς όλων των Βαλκανίων εναντίον των Οθωμανών τον 19ο αιώνα! Να ζήσουν τα πρακτοράκια και στο μέλλον! Και να μας... θυμούνται.
dimokratianews,26.02.2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com