25 Φεβ 2019

Έκκληση Φιλαρέτου στον Ουνίτη Αρχιεπίσκοπο να μην λειτουργήσει στην Αγία Σοφία Κιέβου

Όταν συμμάχησε ο Μητροπολίτης Φιλάρετος της σχισματικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με τον Ουνίτη Πρόεδρο κ. Ποροσένκο, για να διασπάσει την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και να φέρει το σχίσμα στον Ουκρανικό λαό, δεν ήξερε με ποιόν συνεργάζεται; Ελπίζουμε ο Ουκρανικός λαός να γυρίσει την πλάτη τόσο σε αυτόν όσο και στη σχισματική Εκκλησία του.

Αντίθετος με την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού να δώσει άδεια στον Ουνίτη Αρχιεπίσκοπο να λειτουργήσει στην Αγία Σοφία του Κιέβου, εμφανίζεται με ανακοίνωσή του ο επίτιμος «Πατριάρχης» Φιλάρετος Ντενισένκο.
Ο επίτιμος «Πατριάρχης» Φιλάρετος εκφράζει την έντονη ανησυχία του, τονίζοντας ότι «προγραμματισμένη Θεία Λειτουργία μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση μεταξύ Ορθοδόξων και Ουνιτών.»
«Ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την Ρωσία και να βλάψει τον Ουκρανικό λαό» – τονίζει χαρακτηριστικά ο «Πατριάρχης» Φιλάρετος.
Επίσης ο κ. Φιλάρετος απευθύνει έκκληση στον Αρχιεπίσκοπο Σβιατοσλάβ να μην τελέσει Θεία Λειτουργία, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι ασυνήθιστο φαινόμενο για την Ουκρανία.
«Ένα τέτοιο γεγονός είναι παρόμοιο αν κάποιος Ορθόδοξος Προκαθήμενος τελέσει Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη» – αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο «Πατριάρχης» Φιλάρετος.
Τέλος ο επίτιμος «Πατριάρχης» αναφέρει: «Θέλουμε να συνεχίσουμε να διατηρούμε καλές σχέσεις μεταξύ της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ουκρανικής Ελληνοκαθολικής Εκκλησίας, οι οποίες έχουν καθιερωθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Σας, παρακαλούμε να εγκαταλείψετε την επιθυμία για τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com