17 Φεβ 2019

Ο κυρίαρχος εθνομηδενισμός

Η αγάπη και η θυσία για την πατρίδα προκαλούν ρίγη αγανάκτησης στους εθνομηδενιστές που εξουσιάζουν αυτή τη χώρα. Στην εθνομηδενιστική κλίκα, φυσικά, περιλαμβάνονται και εκείνοι που ταυτίζουν τη φιλοπατρία με τον ρατσισμό, την ελληνικότητα με τον πόλεμο, τον ρατσισμό.

 Με βάση τη λογική της ισχυρής, αλλά μειοψηφικής ομάδας που αποφασίζει για τις κρατικές υποθέσεις και ονοματίζει τι είναι σωστό και τι λάθος, η ανέγερση προτομής για τον Βορειοηπειρώτη ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα από τον Δήμο Αργους - Μυκηνών «εγείρει εθνικιστικά αισθήματα, θέματα αλυτρωτισμού, θα ενισχύσει ακραίες εθνικιστικές αντιλήψεις, αντιλήψεις που ευνοούν τη δράση φασιστικών, ρατσιστικών και εγκληματικών ομάδων»! Τα προαναφερθέντα δεν είναι απόσπασμα από μπροσούρα αναρχικών, αλλά από ανοιχτή επιστολή που έστειλε το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ), το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού, με παραλήπτες το δημοτικό συμβούλιο και τον δήμαρχο Αργους - Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο.
Η ανέγερση της προτομής του ήρωα Κατσίφα ήταν μια πρωτοβουλία του δημάρχου του Αργους - Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου, με την οποία συμφώνησε η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών αλλά και όλων των Ελλήνων που έχουν στοιχειώδη εθνική φιλοτιμία και αξιοπρέπεια. Κι όμως, σ’ αυτό που στους Ελληνες φαντάζει αυτονόητο και επαινετέο αντέδρασε φορέας του κράτους!
Ο Μίκης Θεοδωράκης στην ιστορικής αξίας ομιλία του στο περσινό συλλαλητήριο των Αθηνών για την υπεράσπιση της Μακεδονίας μας σε μια αποστροφή του λόγου του εξοικείωσε το πανελλήνιο με μια λέξη που δεν ήταν και τόσο γνωστή στις μάζες: «εθνομηδενιστές». Συγκεκριμένα, είχε πει: «δεν ντρέπομαι, όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν, να παραμείνω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη και τη θυσία για την πατρίδα».
Η παρατήρηση του μεγάλου Ελληνα δημιουργού ήταν τόσο εύστοχη, ώστε προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των κύκλων τους οποίους δακτυλόδειχνε. Κι αυτή είναι πάντα η φύση της αντίδρασής τους: οργισμένη, απειλητική, δηλητηριώδης. Αντί για επιχειρήματα και νηφάλιο, εθνικό λόγο, χρησιμοποιούν πολυφορεμένα τσιτάτα, λέξεις-κλειδιά που απευθύνονται στα ένστικτα και όχι στον νου των ανθρώπων. Προσπαθούν με τις κραυγές να καλύψουν τη φωνή της Ιστορίας και της λογικής.
Ακολουθώντας τους σκοτεινούς δρόμους που άνοιξαν διάφοροι δυσώνυμοι προπαγανδιστές του προηγούμενου αιώνα, ταυτίζουν θετικές έννοιες με αρνητικές, μπερδεύουν το φως με το σκοτάδι, νοθεύουν το καλό με το κακό, ώστε να ωθήσουν τα πράγματα στην κατεύθυνση που επιθυμούν. Αυτή η εθνομηδενιστική κλίκα αποτελεί φορέα παρακμής για την πατρίδα μας. Οσο απλώνεται και κυριαρχεί υποχωρεί ο Ελληνισμός και επελαύνει η βαρβαρότητα. Είναι ζήτημα επιβίωσης για τη χώρα να πάψει να δίνει σημασία σε τέτοιες φωνές...
dimokratianews,17.02.2019
……………………………………………..
Το υπουργείο Πολιτισμού απαγορεύει να στηθεί προτομή του Κατσίφα
dimokratianews15.02.2019
► «Σκοτώνουν πάλι το παιδί μου» δηλώνει στη «δημοκρατία» η μητέρα του ήρωα 
► Οργή στην οικογένειά του: «Φασιστική η απόφαση»
Ο εθνομηδενισμός, η αγαπημένη κουλτούρα αρκετών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον δεν έχει τέλος. Με μια απίστευτη και προκλητική ενέργειά του το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ), που υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού, ζητεί να μην αναγερθεί προτομή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος δολοφονήθηκε από την αλβανική αστυνομία, γιατί εγείρει εθνικιστικά αισθήματα, θέματα αλυτρωτισμού και ευνοεί τη δράση φασιστικών, ρατσιστικών και εγκληματικών ομάδων! 
Η επιστολή (και μάλιστα, ανοιχτή) προς το δημοτικό συμβούλιο και τον δήμαρχο Αργους - Μηκυνών Δημήτρη Καμπόσο αποτελεί μνημείο ενδοτισμού και προσβολής της μνήμης ενός Ελληνα, που έδωσε τη ζωή του για τη σημαία και τη Βόρειο Ηπειρο, και υπογράφεται από την πρόεδρο του επιμελητηρίου Εύα Μελά (αρέσκεται να θαυμάζει τον Αρη Βελουχιώτη) και τον γενικό γραμματέα Παναγιώτη Βαρελά. Στην επιστολή-ντροπή από ελληνικό φορέα αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Το ΕΕΤΕ, ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και σύμβουλος του Δημοσίου σε θέματα τέχνης, θέτει ζήτημα “σκοπιμότητας” τοποθέτησης της προτομής του Κ. Κατσίφα. Η τοποθέτηση μιας τέτοιας προτομής εγείρει εθνικιστικά αισθήματα, θέματα αλυτρωτισμού, θα ενισχύσει ακραίες εθνικιστικές αντιλήψεις, αντιλήψεις που ευνοούν τη δράση φασιστικών, ρατσιστικών και εγκληματικών ομάδων... Μια τέτοια κίνηση εκ μέρους του δήμου σας ρίχνει λάδι στη φωτιά, είναι επικίνδυνη... Το Δ.Σ. του ΕΕΤΕ καλεί τον Δήμο Αργους - Μυκηνών να μην εγκρίνει την τοποθέτηση της προτομής Κ. Κατσίφα στην περιοχή». 
Η χαροκαμένη μάνα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Βασιλεία, μιλώντας αποκλειστικά στη «δημοκρατία» καταγγέλλει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και αντιδρά στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε. «Το παλικάρι μου ήταν Ελληνας με κεφαλαία γράμματα. Μιλούσε για την πατρίδα μας, την Ελλάδα, και έκλαιγε. Σκοτώθηκε για μια σημαία. Είναι απαράδεκτη η στάση αυτή απέναντι στο νεκρό παιδί μου. Ο Κωνσταντίνος μας ήταν ήρωας. Πάλεψε για τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών και ήταν ενάντια στον φασισμό».
Την ίδια ώρα η αδελφή του μας λέει: «Το να τοποθετηθούν προτομές του Κωνσταντίνου μου δεν είναι φασιστικό. Φασιστικό είναι αυτό που αποφασίζει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών, που ανήκει μάλιστα στο υπουργείο Πολιτισμού. Αυτό είναι ντροπή. Δηλαδή τι θέλουν να κάνουν; Να τον δολοφονήσουν για ακόμα μία φορά; Είναι ντροπή τους να στέλνουν ένα τέτοιο κείμενο. Και να τους το τονίσετε: φασιστικό είναι αυτό που αποφασίζουν εκείνοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com