23 Φεβ 2019

Ματαιοπονούν. «Η Εκκλησία πολεμουμένη νικά»


Σχετική εικόνα
Ματαιοπονούν
 Από τον Βασίλειο Χ. Στεργιούλη
Μετά την επαίσχυντη και καταστροφική Συμφωνία των Πρεσπών οι κυβερνώντες τη δύστηνη χώρα μας προχωρούν στην επιβολή των ιδεοληψιών τους.
Προτείνουν μεταξύ άλλων κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος, την αλλαγή του άρθρου 3, υπερασπιζόμενοι την ουδετεροθρησκεία και τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, με το έωλο επιχείρημα την κατοχύρωση της θρησκευτικής ελευθερίας, παρότι είναι γνωστό ότι η θρησκευτική ελευθερία και η ισότητα των θρησκειών κατοχυρώνονται απολύτως με το άρθρο 13 του Συντάγματος.

Θέλουν να αλλάξουν την ιδιοπροσωπία του κράτους. Τον πνευματικό και ιδεολογικό του προσανατολισμό. Την ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας. Να επιβάλλουν έναν προσανατολισμό και μια ταυτότητα σύμφωνη με τις άθεες και υλιστικές τους ιδεοληψίες. Απέδειξαν την επιδίωξή τους αυτή με ποικίλους ως τώρα τρόπους και μεθοδεύσεις, ιδίως δε με την αλλαγή του περιεχομένου του μαθήματος των θρησκευτικών και τη μισθοδοσία των κληρικών.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι επιδιώκουν να επιβάλλουν την ουδετεροθρησκεία, με την οριακή πλειοψηφία των 151 βουλευτών, παρά τη βούληση του ελληνικού λαού. Γιατί , όπως ορθώς παρατηρήθηκε, από πότε ο λαός μας δεν έχει θρησκεία και το κράτος μας πρέπει να είναι άθρησκο; Πρόσφατες δημοσκοπήσεις του πλέον έγκυρου, κορυφαίου σε θρησκευτικά θέματα Pew Research Center εμφανίζουν την Ελλάδα πρώτη στην πίστη στην ύπαρξη του Θεού σε ποσοστό 92% ανάμεσα σε 34 χώρες. Και αναδεικνύουν ότι το 54% των Ελλήνων συνδέει την Ελληνικότητα με την Ορθοδοξία! Άλλοι δε θεωρούν ακόμη μεγαλύτερο αυτό το ποσοστό.
Εύλογα γεννιέται το ερώτημα: Πόσο συμβατή με την πίστη του λαού είναι αυτή η επιδίωξη των κυβερνώντων; Θιασώτες της δημοκρατίας στα λόγια, εφαρμόζουν την απολυταρχική αρχή του Λουδοβίκου 14ου «Το κράτος είμαι εγώ»!
Άθεοι οι κυβερνήτες μας επιδιώκουν να επιβάλλουν άθρησκη πολιτεία. Όπως παρατηρεί δημοσιογράφος καθημερινής εφημερίδας, «δε σκέπτονται με τι θα αντικαταστήσουν «το αίσθημα της ελπίδας, τη δύναμη καρτερικότητας, την ιδιοπροσωπία που παρέχει στον Έλληνα η Ορθοδοξία;». Και καταλήγει ότι στα μεγάλα και συγκλονιστικά προβλήματα, προβλήματα της καθημερινής ζωής, προβλήματα ηθικά και πνευματικά… ζητάει ο κάθε άνθρωπος μια λύση, μια απάντηση ικανοποιητική». Σ’ αυτά «η από αιώνων δοκιμασμένη αδιάψευστη πίστη στον παντοδύναμο Κύριό μας, τον Σωτήρα Χριστό», δίνει την απάντηση. Και αποτελεί αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα στη μακραίωνη ιστορία του Έθνους μας. Αυτήν, λοιπόν, την πίστη θέλουν να κλονίσουν; Και με τι την αντικαθιστούν; Ματαιοπονούν. «Η Εκκλησία πολεμουμένη νικά», παρατηρεί ο ιερός Χρυσόστομος. Δέχεται τραύματα, αλλά δεν καταπίπτει από αυτά. Αντιθέτως προβάλλει και πάλι λαμπροτέρα.
eleftheria,21 Φεβ 2019 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα επαναλάβουμε: Η Εκκλησία πολεμουμένη νικά!

Χ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com