16 Ιαν 2019

Ψήφος «μαχαιριά» στη Μακεδονία. Υπόλογοι έναντι της Ιστορίας αυτοί που θα δώσουν παράταση ζωής στην κυβέρνηση

Ψήφος «μαχαιριά» στη Μακεδονία.
Υπόλογοι έναντι της Ιστορίας αυτοί που θα δώσουν παράταση ζωής στην κυβέρνηση
 Ως τα μεσάνυχτα η συζήτηση  Το Μαξίμου έχει τους «151» ■ Ερχεται άρον άρον στη Βουλή και η Συμφωνία των Πρεσπών

Άλλη μια «μαχαιριά» στη Μακεδονία
Σήμερα το βράδυ η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με ορίζοντα το ξεπούλημα! Τσίπρας προς Ν.Δ.: Μη μιλάτε για αποστασίες
Μαχαιριά» στη Μακεδονία δίνουν απόψε τα μεσάνυχτα οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με τους έξι «προθύμους», καθώς αναμένεται να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, για να υλοποιήσει στη συνέχεια ανενόχλητη το σχέδιο ξεπουλήματος του ονόματος, με την επικύρωση της προδοτικής συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ. 
Η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί αργά το βράδυ, έπειτα από τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, που θα τοποθετηθούν εκ νέου μετά το χθεσινό «μπρα ντε φερ». Η κυβέρνηση θεωρεί δεδομένο πως θα πιάσει τον «πήχη» των 151 ψήφων που έθεσε ο πρωθυπουργός, με σκοπό να εξαντλήσει τη συνταγματική θητεία της, όπως διαμηνύει. Ούτε όμως η αντιπολίτευση φαίνεται ότι προσδοκά σε πτώση της κυβέρνησης, καθώς άπαντες γνωρίζουν πια, και οι μεν και οι δε, ότι ο «μαγικός» αριθμός των επιπλέον έξι ψήφων έχει βρεθεί. 
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από το βήμα καθαρές λύσεις και στάση ευθύνης από όλους τους βουλευτές. Κάλεσε δε τον αρχηγό της Ν.Δ. να μη μιλά για αποστασίες, καθώς θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός λόγω... οικογενειακής παράδοσης. «Αυτοί που ρίχνουν μια κυβέρνηση είναι ιστορικά οι αποστάτες, όχι αυτοί που μένουν για να τη στηρίξουν» πρόσθεσε.
Για τις μετεγγραφές
Επιχειρώντας δε να δώσει απαντήσεις στη σκληρή κριτική από το σύνολο της αντιπολίτευσης περί ευκαιριακών και ετερόκλητων μετεγγραφών, με σκοπό να παραμείνει λίγο ακόμα στην εξουσία, ο πρωθυπουργός επέλεξε να στρέψει εκ νέου τα βέλη του προς τη «γαλάζια» παράταξη, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει δικαίωμα να μιλά για αθέμιτες συμμαχίες, από τη στιγμή που έχει εγγράψει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της τέσσερις βουλευτές από άλλα κόμματα. 
Την ίδια ώρα, αφού πρώτα κατήγγειλε «πογκρόμ» επιθέσεων και τρομοκράτησης των βουλευτών (διαβάστε σχετικά στη σελ. 5), υπεραμύνθηκε εκ νέου της συμφωνίας με τα Σκόπια, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση έπραξε «το σωστό, το εθνικά ωφέλιμο και το πατριωτικό». Χαρακτήρισε δε πολιτικά και ηθικά ανέντιμη τη στάση της αντιπολίτευσης, επειδή, όπως είπε, βάζει μπροστά το κομματικό από το εθνικό όφελος. «Είναι πολιτικοί αγύρτες και επικίνδυνοι για τον τόπο όσοι άλλαξαν στάση στο Μακεδονικό μόνο και μόνο για να σώσουν το κομματικό μαγαζί» κατήγγειλε. 
Οσο για τον μέχρι πρότινος κυβερνητικό εταίρο, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί με τον Πάνο Καμμένο, αλλά σέβεται τη στάση του. Σχολίασε, ωστόσο, ότι η κίνησή του να αποσύρει τη στήριξή του θέτει σε διακινδύνευση τις προσπάθειες της κυβέρνησης.
dimokratianews,16.01.2019
Θέλουν ομερτά για τις Πρέσπες!
dimokratianews, 16.01.2019
Όποιος τολμά να κρίνει τους βουλευτές που θέλουν να ψηφίσουν την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών είναι οιονεί τρομοκράτης και η Δικαιοσύνη πρέπει να του περάσει, τάχιστα, χειροπέδες. Αυτό θέλουν να μας πουν τα «παπαγαλάκια» των ντόπιων και ξένων συμφερόντων, που ετοιμάζονται να δώσουν γην και ύδωρ στους Σκοπιανούς. Φυσικά, πρόκειται περί προπαγάνδας.
Η προπαγάνδα είναι ένα εργαλείο της πολιτικής, αλλά και του εμπορίου, το οποίο χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για να καλύψει λάθη ή ακόμα και εγκλήματα. Χρειάζεται κυρίως για να θολώσει τα νερά και να συσκοτίσει την πραγματική εικόνα. Οταν οι πολιτικοί θέλουν να πουν στο κοινό για μια απόφασή τους που θα ωφελήσει το σύνολο αρκούνται στην επικοινωνία. Μια αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις, μια εθνική επιτυχία δεν θέλουν ιδιαίτερη προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν θετικά από τους πολίτες - αρκεί η γνωστοποίησή τους.
Η προπαγάνδα είναι ένα από τα πολλά συνώνυμα του ψέματος και χρησιμοποιείται όχι για καλό σκοπό. Ενα από τα προπαγανδιστικά τρικ που φοριούνται τελευταία από την αμήχανη εξουσία, η οποία έχει βαλθεί να ξεπουλήσει τη Μακεδονία, είναι ο δήθεν «εκφοβισμός» και οι «απειλές» που διατυπώνονται εναντίον των «ιδεολόγων» βουλευτών, οι οποίοι ανακάλυψαν τώρα ότι το προσωπικό συμφέρον τους ταυτίζεται με το εθνικό και πως τα δύο παραπάνω συνοψίζονται στην αποδοχή της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών!
Παρουσιάζονται, λοιπόν, η διαφωνία των πολιτών, η πολιτική κριτική και το δημοκρατικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην κατάκριση πράξεων, πρακτικών και παραλείψεων ως πρόθεση διάπραξης εγκληματικής ενέργειας! Οι βουλευτές, αλλά και οι μηχανισμοί που συνδέονται με τα συμφέροντα της εκτελεστικής εξουσίας αναφέρονται σε πραγματικά ή ακόμα και σε φανταστικά περιστατικά πολιτικής κριτικής, καθ' όλα νόμιμης αλλά και επιβεβλημένης σε μια δημοκρατική κοινωνία, και ζητούν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.
Οχι! Οι Ελληνες έχουν δικαίωμα να εκφράζουν -στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος- την αρνητική άποψή τους για την προδοσία. Και οι αφίσες επιτρέπονται και τα τηλεφωνήματα και τα συλλαλητήρια και κάθε είδος δημόσιας έκφρασης. Η ομερτά, που επιδιώκουν να επιβάλουν ορισμένοι για το θέμα της Μακεδονίας, δεν θα περάσει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Διαχρονικά οι Έλληνες πολιτικοί, πλην ελαχίστων επαινετέων εξαιρέσεων, κάθε άλλο παρά δικαιούνται να καυχώνται για την ποιότητα του ήθους τους.
Κάπου, όμως, σταματούσαν. Υπήρχαν κάποια απαράβατα όρια, πέρα από τα οποία δεν προχωρούσαν.
Τούτη, όμως, η σπείρα και η σφηκοφωλιά των εθνομηδενιστών του Τσίπρα δεν έχει ταίρι.
Αδίστακτοι, παντελώς ανιδανικοί, τιποτόφρονες, επιτομή της εξαχρείωσης και του ισοπεδωτισμού.
Λόγω κρίσεως και μνημονίων το πρώην απόκομμα μετασχηματίστηκε σε κόμμα. Η πραγματική του εκλογική δύναμη κυμαίνεται περί το 2-3% του εκλογικού δυναμικού. Και έγιναν, για τις φρικτές και πολλαπλές μας αμαρτίες, κυβέρνηση. Και "θύουν και απολλύουν" συνεχώς. Ξερριζώνουν οι αναίσχυντοι και εκθεμελιώνουν ό,τι έχει σχέση με Ορθοδοξία, Ελληνισμό, αξιοπρέπεια, ηθική και αυτοσεβασμό. Κρημνιστές και χαλαστάδες. Γκρεμίζουν συνέχεια. Τσιράκια του Σόρος και των παγκοσμιοποιητών, έβαλαν μπρος και συνεχίζουν με ακατάλλακτο πάθος και αδιάκοπη μανία το ξεθεμέλιωμα.
Σύμμαχοί τους, εκτός από τους υπερατλαντικούς προστάτες και κηδεμόνες τους, και κάποιες πατσαβούρες της δημοσιογραφίας. Κάποιες ¨προοδευτικές" "εφημερίδες των συντακτών", που εδώ και δεκαετίες πολεμούν με λύσσα κάθε τι το χριστιανικό και εθνικό.
Ο ιδανικότερος, όμως, σύμμαχός τους είναι αναντίρρητα η μακαρίως κοιμωμένη εκκλησιαστική ηγεσία και προσωπικά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ούτε στο όνειρό τους δεν μπορούσαν να φαντασθούν καλύτερο αβανταδόρο και νεροκουβαλητή από τον εν λόγω πρωθιεράρχη.
Ζήτησαν αρκετοί ευαισθητοποιημένοι μητροπολίτες την άμεση σύγκληση της Ιεραρχίας. Τι πιο λογικό, φυσικό, ηθικό, δίκαιο και πατριωτικό αίτημα; Κανονικά, ο ίδιος θα έπρεπε να κινήση πρώτος απ όλους γη και ουρανό προκειμένου να συγκληθή το ανώτατο διοικητικό όργανο της Ελλαδικής Εκκλησίας΄εν όψει μιας τόσο κρίσιμης για τα συμφέροντα του Έθνους συγκυρίας. Αλλά πού! Συνεχίστηκε η σκανδαλώδης αφωνία και απραξία που τον χαρακτηρίζει πάντα.
Και τώρα κωφεύει στο αίτημα των συνεπισκόπων του και δεν τη συγκαλεί.
Πώς να ξεχάσουμε την ελεεινή και τρισάθλια απαξίωση των συλλαλητηρίων (αυτός έπρεπε πρώτος να κατέλθει στο "άγιο πεζοδρόμιο")για τη Μακεδονία από μέρους του; Πώς να λησμονήσουμε τη γενικότερη στάση του απέναντι στον αντίχριστο και εκκλησιομάχο εσμό των κυβερνώντων (βλέπε ακατάσχετη νομοθετική επιδρομή, Θρησκευτικά, εκκλησιαστική περιουσία και μισθοδοσία του κλήρου) για την οποία και θα δώσει φρικτό λόγο εν ημέρα κρίσεως;
Το πλέον ακατάλληλο πρόσωπο στην πλέον σημαντική θέση. Ο λαγωός στη θέση του λέοντος. Ο δειλός και ο συμβιβασμένος αντί για τον άκαμπτο και τον ανυποχώρητο.
Ο λαός του Θεού που πονά για την ανεπάρκεια του ανδρός και την εξ αυτής απορρέουσα βλάβη των συμφερόντων της Εκκλησίας και του Έθνους καλείται να ζητήση στεντορεία τη φωνή την άμεση παραίτησή του. Η κατακραυγή εναντίον του εθνοπροδότη και εκκλησιομάχου πρωθυπουργού πρέπει να επεκταθεί και στον καταπροδίδοντα με την όλη του στάση Εκκλησία και Έθνος, αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και να τον περιλάβει εξ ίσου, αν όχι και περισσότερο. Η έμπονη και αγωνιώδης κραυγή κλήρου και λαού και η κατακλυσμιάια αγανάκτησή του δεν πρέπει να εξαιρέσει τον ένοικο της οδού Αγίας Φιλοθέης. ΟΧΙ άλλο στο απυρόβλητο ο ένοχος αρχιεπίσκοπος! Παλλαικό αίτημα πρέπει να αποτελέσει η άμεση παραίτησή του και η απόσυρσή του από το τιμόνι της Εκκλησίας της Ελλάδος. "Εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη λειψός"! Δεν επιτρέπεται να κακουργήση άλλο σε βάρος της Εκκλσίας και του Έθνους! ΩΣ ΕΔΩ!
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com