31 Ιαν 2019

«Στη λεπτομέρεια κρύβεται ο διάβολος (άρθρ.19)» #Macedonia

«ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ (άρθρ.19)» #Macedonia
Αρχ. Χριστόδουλος Αγγελόγλου
Tην Κυριακή μελέτησα ενδελεχώς το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, που δημοσίευσε το Υπουργείο Εξωτερικών στον κυριακάτικο πανελλαδικό τύπο. Πολλοί έγκριτοι Συνταγματολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ενώ άλλοι συντάσσονται με την κυβερνητική γραμμή. Ως Έλληνας πολίτης καταθέτω την προσωπική θεώρησή μου και συγκεκριμένα θα εστιάσω σε μια «λεπτομέρεια», στην οποία κατά τη λαϊκή παροιμία: «κρύβεται ο διάβολος».

1) Κατ’αρχήν να επισημάνω ότι δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ ως ελληνική κυβέρνηση, χωρίς ενημέρωση των κομμάτων και της Βουλής, χωρίς εθνική συνεννόηση, υπό την επιστασία του κ. Νίμιτς προέβη με την πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών στην Διεθνή Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή η συμφωνία σύμφωνα με το άρθρο 1 «είναι δεσμευτική και αμετάκλητη».Αφού, λοιπόν, δεσμεύτηκε στην εκχώρηση της «Μακεδονικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας των Σκοπίων (βλ. Αρ.1 §γ) και εκχώρησε την «Μακεδονική ιθαγένεια» (συνεπώς εθνότητα) (βλ. Άρ.1 §β) και προέβη σε πλήθος άλλων εκχωρήσεων και συμφωνιών που περιγράφονται στην εν λόγω Συμφωνία, συνεφωνήθη μεταξύ τους με την υπογραφή της Συνθήκης, ώστε  τα Σκόπια βάσει του άρθρ. 1§4, χωρίς καθυστέρηση να κυρώσουν στο κοινοβούλιο τη Συμφωνία των Πρεσπών. Εν συνεχεία να προβούν στη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματός τους, τροποποιώντας το σύμφωνα με τους όρους της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μόλις τα Σκόπια ολοκληρώσουν τη διαδικασία αναθεώρησης και τροποποίησης του Συντάγματός τους και όλων των εσωτερικών νομικών διαδικασιών, υλοποιώντας όλες τις δεσμεύσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών, τότε η Ελλάδα υποχρεούται να κυρώσει στη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δηλαδή να κυρώσουν ό,τι ένας υπουργός παρανόμως υπέγραψε, δεσμεύτηκε διεθνώς και αφού υλοποιήθηκε η Συμφωνία από τα Σκόπια, τώρα εκ των υστέρων ζητά από το ελληνικό κοινοβούλιο να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών, για να καλυφθούν Κοτζιάς και Τσίπρας. Τι νόημα έχει τώρα η εκ των υστέρων γνώμη των βουλευτών σε μια Διεθνή Συμφωνία, η οποία από το ένα μέρος ολοκληρώθηκε; Οι βουλευτές τελούν πλέον κάτω από τον εκβιασμό ή να υπογράψουν ή να εκτεθεί η Ελλάδα διεθνώς.
2)  Μέσα στη Συμφωνία των Πρεσπών αφήνονται εκφραστικές παραδοχές, που δεν αποσαφηνίσθηκαν οι έννοιές τους. Δεν προσδιορίσθηκε επακριβώς ποια άρθρα του Συντάγματος των Σκοπίων επιβάλλεται να αλλάξουν, και κυρίως πώς οφείλουν να διατυπωθούν. Σε κάθε περίπτωση, η Συνταγματική Αναθεώρηση των Σκοπίων ολοκληρώθηκε, οι τροποποιήσεις στα άρθρα του Συντάγματός τους ολοκληρώθηκαν. ΟΙ εκπρόσωποί μας βουλευτές έχουν πλήρη άγνοια πώς ακριβώς έχει σήμερα το Σύνταγμα των Σκοπίων. Οι “αρχιτέκτονες” της συμφωνίας όρισαν μετά το τέλος των συνταγματικών αλλαγών στην γείτονα χώρα, να έρθει στο ελληνικό  κοινοβούλιο όχι το αναθεωρημένο πλήρες κείμενο του Συντάγματος, όπου να φαίνεται η ολοκληρωμένη διατύπωση των αναθεωρημένων άρθρων, αλλά η Συμφωνία των Πρεσπών!! Να υπογράψουν δηλαδή εκ των υστέρων, ότι συμφωνούν σε όσα ήδη υλοποιήθηκαν και αποτελούν παρελθόν στην γείτονα χώρα. Καλούνται, λοιπόν, να υπογράψουν την Συμφωνία για να καλύψουν Κοτζιά και Τσίπρα, τελώντας σε πλήρη άγνοια του τελικού κειμένου του αναθεωρημένου Συντάγματος της γείτονος χώρας. Έτσι πρώτα θα υπογράψουν την Συμφωνία και αργότερα σε εύθετο χρόνο, θα δουν το αναθεωρημένο και τροποποιημένο Σύνταγμα των Σκοπίων!! και τότε –όπως αντιλαμβάνεσθε- θα είναι πάρα πολύ αργά για δάκρυα.
3) Μέσα στη Συμφωνία των Πρεσπών, πολλά σοβαρά θέματα αφήνονται να επιλυθούν στο μέλλον. Δείτε λ.χ. στο Άρθρ. 1, που ορίζει ότι: «Τα Μέρη συμφωνούν… να θεσμοθετήσουν έναν ειλικρινή, δομημένο και με καλή πίστη διάλογο, στο πλαίσιο του οποίου θα επιδιώξουν και θα επιτύχουν αμοιβαίως αποδεκτές λύσεις… (για) και όλα τα σχετικά ζητήματα σε διμερές και διεθνές επίπεδο…».
Τώρα πάμε κυριολεκτικά «στη λεπτομέρεια όπου κρύβεται ο διάβολος». Μετά τις ανακατατάξεις στη Γιουγκοσλαβία, το τμήμα αυτό των Σκοπίων έμεινε ορφανό· αποτελούσε μια περιοχή «κουρελού» με κατοίκους από διάφορες φυλές (Σλάβους, Βούλγαρους, Αλβανούς, Έλληνες κ.λ.π.) χωρίς εθνότητα, χωρίς ιθαγένεια κ.λ.π., χωρίς επίσημη γλώσσα (αφού η κάθε μειοψηφία μιλούσε τη γλώσσα της φυλής της), χωρίς ιστορία, χωρίς όνομα του κρατιδίου. Μετά από όσα έχουν γίνει, μια κυβέρνηση -κι αυτή «κουρελού»-, αποφάσισε  να δώσει υπόσταση, εθνότητα, γλώσσα σε αυτό το κρατίδιο, εκχωρώντας του το όνομα «Μακεδονία». Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προβαίνει σε αυτή την εκχώρηση, αγνοώντας τη θέληση του Κυρίαρχου Λαού, διαλύοντας τις κοινοβουλευτικές ομάδες των μικρότερων κομμάτων, με πλειοψηφία που βασίζεται στις αποστασίες βουλευτών, σε μεταγραφές που εδράζονται στην εξαγορά των συνειδήσεων για μια καρέκλα… κ.λ.π.
Το κοινοβούλιο το μετέτρεψε σε «ελεύθερη αγορά συνειδήσεων», το οποίο παρουσιάζει σήμερα μια εικόνα που ποτέ ξανά δεν υπήρξε παρόμοια. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού Λαού, 80%, είναι κατά της εν λόγω Συμφωνίας. Το ίδιο ισχύει και για τον λαό της γείτονος χώρας, όπου στο δημοψήφισμά του απείχε το 64% που είναι υπέρ του «όχι» (και συνολικά υπέρ του «όχι» είναι περί το 70%).
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η συμφωνία πριν ακόμα εφαρμοσθεί, έχει επιφέρει οδυνηρά αποτελέσματα και στον Λαό και στο κοινοβουλευτικό μας σύστημα, έχει επέλθει διχασμός, και όλα αυτά εξαιτίας καθαρά της επιθυμίας της Αμερικής, της Γερμανίας, της Ευρώπης, του ΝΑΤΟ, που επιβάλλουν εκβιαστικά τα γεωπολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά συμφέροντά τους στην περιοχή μας. Για την Συμφωνία των Πρεσπών με τις ασαφείς έννοιες και τις εκφραστικές παραδοχές, τις όποιες λάθος παραδοχές στο αναθεωρηθέν και τροποποιημένο Σύνταγμα της γείτονος χώρας (που δεν έχουν ακόμα τη δυνατότητα οι βουλευτές μας να μελετήσουν), δεν μπορούμε εμείς να δώσουμε  την ερμηνεία τους. Εμείς μπορούμε να μαλώνουμε μεταξύ μας, άλλοι ερμηνεύοντας έτσι τις εκφραστικές ασαφείς παραδοχές και έννοιες, και άλλοι αλλιώς, ο καθένας ανάλογα με την προαίρεσή του. Το τι θα πείτε εσείς, το τι θα πούμε εμείς, τι θα πω εγώ και τι θα πεις εσύ για μια Διεθνή Συμφωνία ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ, δεν έχει καμμία απολύτως σημασία εάν ψηφισθεί, διότι το άρθρο 19 της Συμφωνίας με τίτλο: «ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ», ορίζει ότι: «1) Τα Μέρη θα επιλύουν κάθε διαφορά αποκλειστικά με ειρηνικά μέσα, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ. 2)… Εάν τα Μέρη δεν μπορέσουν να επιλύσουν το ζήτημα διμερώς, μπορεί να συμφωνήσουν ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ.  3) ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ,… ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ…».
Αγαπητοί μου αδελφοί, φίλοι και συμπατριώτες, κατανοείτε ότι με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο, με τις ασαφείς εκφραστικές παραδοχές και έννοιες, τελειώνει μια για πάντα η υπόθεση αυτή. Σε κάθε πρόβλημα, σε κάθε διαφωνία, δεν έχει πλέον αρμοδιότητα το ελληνικό κοινοβούλιο, ούτε φυσικά κι αυτό της γειτονικής χώρας. Πλέον τη διαιτησία των «προβάτων» την αναθέτουμε οικειοθελώς στον «Λύκο», δηλ. σε αυτούς που κοιτούν το γεωπολιτικό, στρατιωτικό και οικονομικό τους συμφέρον και μας επιβάλλουν αυτή την Συμφωνία.
Συνεπώς, διερωτώμαι, ποιος Έλληνας βουλευτής που αγαπά το εθνικό μας συμφέρον, θα ψηφίσει αυτή την Συμφωνία, όπου διά του Άρθρου 19 αναθέτουν την επίλυση των πάντων στο Διεθνές Δικαστήριο (το οποίο ελέγχουν οι εχθροί μας), και θα την αναθέτουν στον Γεν. Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, που διά των ενεργειών του (χωρίς την προηγούμενη έγκριση των εθνικών κοινοβουλίων), επέβαλε την Συμφωνία;  Όταν στο προσεχές μέλλον δούμε το αναθεωρημένο Σύνταγμα της γείτονος χώρας και εμείς τότε διαφωνούμε, δεν θα έχουμε πλέον δικαίωμα να επιλύσουμε τα προβλήματα· ούτε καν ερμηνεία δεν θα μπορούμε να κάνουμε, αφού πλέον ως προς την εφαρμογή της Συμφωνίας το αρμόδιοόργανο είναι το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. Οι Σκοπιανοί δεν στέλνουν το αναθεωρημένο Σύνταγμά τους, για να μην έχουμε την εκ των προτέρων δυνατότητα γνώσης (βλ. Άρθρ.1 §11, 12)· δεν τους συμφέρει οι Έλληνες βουλευτές να διαπιστώσουν αν υλοποιήθηκαν πλήρως οι διατάξεις της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν πρέπει να λάβουν γνώση τι ενσωματώθηκε στο Συνταγματικό Δίκαιο της γείτονος χώρας, ούτε να διαπιστώσουν από τώρα αν το όνομα και οι ορολογίες άλλαξαν αντιστοίχως σε όλα τα άρθρα του Συντάγματός τους, εάν τροποποίησαν το προοίμιο του Συντάγματος, το άρθρο 3, το άρθρο 49 κ.λ.π., και κυρίως να διαπιστώσουν πώς ενσωματώθηκαν οι ασαφείς εκφραστικές παραδοχές και έννοιες περί «μακεδονικού λαού», περί μακεδονικής ιθαγένειας και εθνότητας, περί μακεδονικής γλώσσας κ.λ.π.
Αυτά όλα οι βουλευτές μας καλούνται να τα μάθουν εκ των υστέρων, αφού πρώτα υπογράψουν την Συμφωνία των Πρεσπών, όπου διά του Άρθρ. 19 υπογράφουν ότι η ελληνική Βουλή δεν θα έχει πλέον καμμία δικαιοδοσία, και όλα θα ρυθμίζονται από το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ… και από τις “καλές υπηρεσίες“ που θα προσφέρει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών!! Αν αυτό δεν λέγεται ΠΡΟΔΟΣΙΑ των εθνικών συμφερόντων, τότε τι είναι προδοσία;
ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ «ΠΡΟΒΑΤΩΝ» ΣΤΟΝ «ΛΥΚΟ», ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ «ΤΣΟΠΑΝΗ» Ή ΕΣΤΩ ΤΟΥ «ΤΣΟΠΑΝΟΣΚΥΛΟΥ».
Φρονώ ότι όλοι σας κατανοήσατε την «λεπτομέρεια» στην οποία κρύβεται ο διάβολος, αλλά και γιατί πριν να υπογράψουν την Συμφωνία των Πρεσπών, αποκρύπτουν το ήδη τροποποιηθέν και αναθεωρημένο Σύνταγμα της γείτονος χώρας. Όταν θα λάβουν γνώση του πλήρους κειμένου του, δεν θα έχουν πλέον λόγο τα κοινοβούλια, αλλά οι επιβάλλοντες τα γεωπολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά συμφέροντα στην περιοχή μας (κι είναι αυτοί που κήρυξαν ένοχο τον Μιλόσεβιτς και αφού θανατώθηκε, κατόπιν αναθεώρησαν την απόφαση και τον κήρυξαν αθώο!!
4) Τέλος στο άρθρο 20 με τίτλο: «ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», στην §9 ορίζουν: «Οι διατάξεις της παρούσας Συμφωνίας θα παραμείνουν σε ισχύ για αόριστο χρονικό διάστημα και είναι αμετάκλητες». Φτιάχνουν τη γειτονική χώρα «για αόριστο χρονικό διάστημα»; Γίνονται συνταγματικές αλλαγές βάσει διατάξεων μιας Συμφωνίας, όπου οι διατάξεις αυτές θα ισχύουν «για αόριστο χρονικό διάστημα;» Γιατί; Μήπως γιατί έχουν σκοπό αυτές να ισχύουν ως πρώτο βήμα και αφού αυτό γίνει, στη συνέχεια να ισχύσουν άλλα; Αυτά που όλοι φοβόμαστε;
Μια διευκρίνιση με πόνο:
Η θεώρησή μου είναι παντελώς ανιδιοτελής, μακράν από κομματικές σκοπιμότητες, μακράν από φανατικό εθνικιστικό πνεύμα∙ είναι θεώρηση που διαπιστώνει ποιος επέβαλε την Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς να θέλει να έχει προηγηθεί η δημοκρατική έγκριση και νομιμοποίηση των εθνικών κοινοβουλίων προηγουμένως, και ο ίδιος τώρα που υλοποιήθηκε μονομερώς, το μόνο που θέλει είναι να εγκρίνει το ελληνικό μας κοινοβούλιο διά του άρθρου 19, ότι εις το εξής αυτό δεν θα μπορεί όχι να αποφασίζει, αλλά ούτε να ερμηνεύει τα αποτελέσματα της Συμφωνίας…
Αρχ. Χριστόδουλος Αγγελόγλου -Βασιλίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com