15 Νοε 2018

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κάλεσε τους αιρετικούς μονοφυσίτες να προσευχηθούν για εμάς και ουδείς ασχολείται.

Η διοικούσα Εκκλησία όσο περνάει ο καιρός ενώνει όλο και περισσότερο τα βήματά της με τις δυνάμεις του σκότους. Η Εκκλησία χτίστηκε με το αίμα του Χριστού και στολίστηκε με το αίμα των μαρτύρων, σήμερα κάποιοι προσπαθούν να χτίσουν μία «νέα εκκλησία» πάνω στο αίμα των βρώμικων πολέμων.

 Επειδή οι τζιχαντιστές (οπλισμένοι και εκπαιδευμένοι από τη Δύση) σκοτώνουν όλους τους «απίστους» ανεξαιρέτως, οι οικουμενιστές πουλάνε στο ακατήχητο ποίμνιο το παραμύθι -που δουλεύει σε πολλά επίπεδα- ότι μπροστά στον θάνατο όλοι οι Χριστιανοί είμαστε ένα και τα δόγματα είναι ήσσονος σημασίας.
Μόλις χθες, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κάλεσε δημόσια τον ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΗ «Πατριάρχη» Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιγνάτιο-Εφραίμ Β (τον οποίον η Εκκλησία της Ελλάδος στην ανακοίνωσή της ονομάζει ‘Συρορθόδοξο’ για να μπερδέψει τους πιστούς) ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙ για εμάς τους Ορθοδόξους! Λίγο οι «δύσκολες εποχές», λίγο οι «δύσκολοι καιροί για τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής», ο Αρχιεπίσκοπος συμπέρανε ότι καλό θα είναι να προσευχηθούμε εμείς για τους μονοφυσίτες και οι μονοφυσίτες για εμάς!
Είπε: «η επικοινωνία και η συνεργασία αυτές τις ημέρες μας δίνει την ευκαιρία όχι μόνο να γνωριστούμε περισσότερο, αλλά και να προβληματιστούμε σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Αυτήν την στιγμή το μεγάλο «όπλο» στα χέρια και στην καρδιάτων Χριστιανών είναι η προσευχή του ενός για τον άλλον και κυρίως η συνεργασία και η ενότητα σε πολλά πράγματα που είναι απαραίτητα σήμερα».
Η «επίσημη επίσκεψη» του Ιγνάτιου-Εφραίμ Β στην Εκκλησία της Ελλάδος, η αναγόρευσή του σε επίτιμο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, η συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής, εντάσσεται στις τυπικές ενέργειες της μασοναρίας που κυβερνά την Ελλάδα για την προώθηση του οικουμενισμού.
Στην συνάντηση στην Εκκλησία της Ελλάδος παρόντες ήταν και οι: «.. Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, κληρικοί της Αρχιεπισκοπής.» Δεν γνωρίζουν όλοι αυτοί ότι οι Μονοφυσίτες δεν εδέχθησαν την Δ οικουμενική Σύνοδο και όσες ακολούθησαν και ως εκ τούτου έχουν αποκοπεί από την Εκκλησία; Δεν γνωρίζουν όλοι αυτοί ότι οι Μονοφυσίτες δεν δέχονται την ανθρώπινη φύση του Χριστού; Γνωρίζουν, και παρόλα αυτά δέχθηκαν να ακούσουν τον προκαθήμενο να ζητά από τους Μονοφυσίτες να προσευχηθούν σε έναν αλλοιωμένο Χριστό για εμάς.
Κανείς δεν απαγορεύει στην Εκκλησία της Ελλάδος να συμπαρασταθεί σε αυτούς τους ανθρώπους -όλοι μας προσευχόμαστε και πονάμε για αυτά που συμβαίνουν στη Συρία και σε όλον τον κόσμο- το ερώτημα είναι γιατί κάνοντάς το πρέπει να ΠΡΟΔΩΣΕΙ την Πίστη. Όταν ένας προκαθήμενος της Εκκλησίας λέει σε έναν αιρετικό, θέλω να προσευχηθείς για εμάς, λέει σε όλον τον κόσμο ότι αναγνωρίζει την προσευχή του και αυτό που πιστεύει. Του λέει είναι αληθινό αυτό που πιστεύεις και η προσευχή σου θα μας βοηθήσει. Λέει στον μονοφυσίτη ότι ίδια είναι η προσευχή σου στον Χριστό που έχει μία φύση και ίδια η προσευχή μου στον Χριστό που έχει δύο φύσεις.
Είναι αυτός ο τρόπος της Εκκλησίας; Πότε κάποιος Πατέρας της Εκκλησίας είπε σε αιρετικό «προσευχήσου για εμάς»; Αλλά με την ψευδοσύνοδο των αιρέσεων που έγιναν «εκκλησίες» ακούνητη και το ΠΣΕ να διδάσκεται στα νέα συγκρητιστικά Θρησκευτικά, πόσο θα επαναστατήσει η συνείδηση των πιστών τώρα που ο προκαθήμενος μας δηλώνει και δημοσίως ότι περιμένει την προσευχή του μονοφυσίτη να μας σώσει; Μήπως βρισκόμαστε ήδη στον δρόμο της λήθης: «ο χρόνος που περνά εξωραΐζει τα πράγματα και δείχνει μόνο την ομορφιά. Κάθε μεγάλο γεγονός έχει πολλές εικόνες. Όταν περάσει ο καιρός, αυτοί που θα κάνουν την κρίση της συνόδου της Κρήτης θα βρουν κάποια καλά λόγια να πούνε, που δεν βρίσκουν οι σημερινοί» [Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος]
Σήμερα εορτάζουμε τον Άγιο Νεομάρτυρα Κωνσταντίνο τον Υδραίο. Όταν από αδυναμία βρέθηκε να γίνει μουσουλμάνος και πήγε στο κατώφλι της μάννας του εκείνη του είπε: «φύγε ξένε εγώ δεν γέννησα γιο Χασάν, ο γιός μου ο Κωσταντής πέθανε». Η ΙΔΙΑ ΤΟΥ Η ΜΑΝΝΑ τον έδιωξε γιατί θεωρούσε το παιδί της ήδη νεκρό αφού δεν πίστευε στον Χριστό και αυτό ακριβώς ήταν που τον ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ για να επιστρέψει και μάλιστα μέσω του μαρτυρίου. Σήμερα τα πουλήσαμε όλα, χαϊδεύουμε τους αιρετικούς για τους δήθεν «διαλόγους» [τυχαίο; εάν βγάλουμε ‘λ’ οι δια(λ)όγοι γίνονται διαόλοι] και ταυτόχρονα λιβανίζουμε τους Αγίους.
Οι μάρτυρες της Ορθοδόξου Πίστεως, οι Ρουμ Ορτοντόξ του Πατριαρχείου Αντιοχείας στη Συρία, σε ποιο «εικονοστάσι» θα μπουν; Στο εικονοστάσι της οικουμενιστικής «νέας εκκλησίας» ή στο εικονοστάσι της Ορθοδόξου Εκκλησίας;
ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αισχος!!!τιποτε αλλο

Διονύσιος είπε...

Αίσχος ??? .
Ζούμε τα χρόνια της αποστασίας απο τους Αρχιερείς και ιερείς,απο τον έναν αληθινό Τριαδικό Θεό μας.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com