14 Νοε 2018

Τσίπρας:«Δεν έκανα μόνος μου τη συμφωνία. Δεν σέβεστε τον Αρχιεπίσκοπο; Πρόχειρη συμφωνία έκανε;».

Κόντρα Αλέξη Τσίπρα- Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή στην συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση- φωτογραφία intimenews
Σκληρή κόντρα για το μισθολογικό των κληρικών έβγαλε η αντιπαράθεση Αλέξη Τσίπρα- Κυριάκου Μητσοτάκη για την συνταγματική αναθεώρηση.
Ο Αλέξης Τσίπρας υπεραμύνθηκε της συμφωνίας του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υπαναχώρηση, σε σχέση με την πρώτη αντίδραση της Πειραιώς στην συμφωνία.

«Σας τράβηξε το αυτί η πτέρυγα του ΛΑΟΣ κύριε Μητσοτάκη και αλλάξατε γνώμη στο θέμα με την Εκκλησία;», αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Δεν θέλετε γιατρούς, δασκάλους, νοσηλευτές, πυροσβέστες; Θέλετε επαναφορά στο 1 προς 5, και τους ιερείς στο Δημόσιο Μισθολόγιο. Θέλετε και μικρό Δημόσιο και να εμπεριέχει 10.000 ιερείς».
 Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε μάλιστα απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Δεν έκανα μόνος μου τη συμφωνία. Δεν σέβεστε τον Αρχιεπίσκοπο; Πρόχειρη συμφωνία έκανε; Δεν έχετε ούτε ιερό ούτε όσιο προκειμένου να κάνετε αντιπολίτευση σε αυτήν την κυβέρνηση».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης- που νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον Ιερό σύνδεσμο Κληρικών και είχε αφήσει αιχμές για την ηγεσία της Εκκλησίας, ότι χρησιμοποιείται από την Κυβέρνηση- απάντησε λέγοντας ότι η συμφωνία ξεσηκώνει τους ιερείς και προκαλεί αντιδράσεις και από το Πατριαρχείο.
«Στη δική μας χώρα η Εκκλησία είναι υπόθεση ενός ολόκληρου λαού και γι αυτό η ρύθμιση των σχέσεων δεν μπορεί να γίνει κρυφά από τον λαό και πολύ περισσότερο και με τον λαό απέναντι», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Προσέθεσε ακόμα ότι «δεν δέχεται καμία αλλαγή που δημιουργεί ανασφάλεια στους κληρικούς» και διαβεβαίωσε τους ιερείς ότι «η κοροϊδία της κυβέρνησης δεν θα περάσει». Το άρθρο 3, είπε, που αφορά τις σχέσεις κράτους- Εκκλησίας δεν χρειάζεται καμία αναθεώρηση και σημείωσε ότι το κράτος δεν μπορεί να υποτιμά τη θρησκευτική πίστη του 95% του ελληνικού λαού.

Πηγή:  iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com