31 Οκτ 2018

Μπορεί να μας πει κάποιος ποια είναι σήμερα η σχέση μας με τον «Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χερσονήσου και Έξαρχο εν Ελλάδι Χρυσόστομο»;;


Την ώρα που η Φαναριώτικη προπαγάνδαπερί Ορθόδοξης επιρροής των Ρώσων στα Βαλκάνιαφτάνει τα όρια της γελοιότητας, μπορεί κάποιος παρακαλώ να μας ενημερώσει ποία είναι η σχέση μας με τον «Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χερσονήσου και Έξαρχο εν ΕλλάδιΧρυσόστομο»; Η Εκκλησία της Ελλάδος θα πάρει θέση ή μήπως «διαπραγματεύεται» και αυτό το θέμα;;
***
«Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΡΧΟΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.»
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χερσονήσου και Έξαρχος εν Ελλάδι του Πατριαρχείου του Κιέβου και πάσης Ουκρανίας – Ρώς κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ (κατά κόσμο Γεώργιος Μπακόμητρος) γεννήθηκε στις 24 Απρ 1950 στο νησί της Αίγινας υπό ευλαβεστάτων γονέων. Τις εγκυκλίους του σπουδές περάτωσε στην νήσο Αίγινα και ακολούθως εισήχθη εις την Θεολογική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απ όπου και αποφοίτησε και έλαβε το πτυχίο του ως Θεολόγος.

Πολύ νωρίς μόλις 19 ετών, στην Ιερά Μονή Αγάθωνος Λαμίας , υπό του Αειμνήστου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Δαμασκηνούχειροθετήθηκε Μοναχός και υπό του ιδίου χειροτονήθηκε Διάκονος.
Πρεσβύτερος Χειροτονήθηκε υπό του Αειμνήστου Μητροπολίτου Αττικής κ. Δορωθέου.
Κατά την διάρκεια της πολυετούς (30 έτη) διακονίας του στην Εκκλησία της Ελλάδος, υπηρέτησε την Εκκλησία από διάφορες θέσεις, τόσο εις το εσωτερικό όσο και εις το Εξωτερικό, εις το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
Με απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου του Κιέβου και πάσης Ουκρανίας –Ρώς υπό του Αγιοτάτου Πατριάρχου κ. κ. ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, στις 12 Μαίου 2005, εξελέγη Επίσκοπος Χερσονήσου και Έξαρχος εν Ελλάδι.
Η Χειροτονία και ο Διορισμός του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χερσονήσου και Εξάρχου εν Ελλάδι κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, εγένετο στις 13 και 14 Μαϊου 2005 στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βλαδίμηρου στο Κίεβο.
Πηγή exarxiagreeceuk
***
Πως τώρα ο κ. Χρυσόστομος βρέθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος στους σχισματικούς της Ουκρανίας δεν μπορώ να γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως απεφάσισε:
«3) Κατά τάς κανονικάς προνομίας τοῦ Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως ὅπως δέχηται ἐκκλήτους προσφυγάς ἀρχιερέων καί ἄλλων κληρικῶν ἐκ πασῶν τῶν Αὐτοκεφάλων Ἐκκλησιῶν, νά δεχθῇ τάς σχετικάς αἰτήσεις τοῦ Φιλαρέτου Ντενισένκο καί τοῦ Μακαρίου Μαλετίτς καί τῶν σύν αὐτοῖς, οἵτινες εὑρέθησαν ἐν σχίσματι ὄχι διά δογματικούς λόγους, καί νά ἀποκαταστήσῃ αὐτούς μέν εἰς τόν ἀρχιερατικόν ἤ ἱερατικόν αὐτῶν βαθμόν, τούς δέ πιστούς αὐτῶν εἰς ἐκκλησιαστικήν κοινωνίαν
Από την στιγμή που το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως αποκατάστησε (αρχιερατικώς και ιερατικώς) τους δύο σχισματικούς ηγέτες, (όπως και εδέχθη τους πιστούς αυτών εις κοινωνία, που έλαβαν στο παρελθόν και συνεχίζουν να λαμβάνουν τα «μυστήριά τους», βαπτίσεις, γάμοι κτλ), αυτό σημαίνει ότι αποκαταστάθηκαν και οι χειροτονίες. Ας με διορθώσει κάποιος παρακαλώ.
Δηλαδή, αυτό σημαίνει ότι το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, η «Μήτηρ Εκκλησία», αυτήν την στιγμή στο έδαφός μας αναγνωρίζει την Εκκλησία της Ελλάδος και ταυτόχρονα αναγνωρίζει έναν σχισματικό που εμείς δεν αναγνωρίζουμε δηλαδή, τον χειροτονημένο επίσκοπο του σχισματικού Φιλάρετου (ακούγεται ότι υπάρχουν και άλλες δύο περιπτώσεις όπως αυτή του κ. Χρυσοστόμου αλλά δεν γνωρίζω που είναι διορισμένοι).
Έχει δηλαδή μπει με το ένα πόδι ένα ξένο σώμα στην Εκκλησία της Ελλάδος.
Τί μπάχαλο είναι αυτό; Τί επιπλοκές μπορεί να δημιουργήσει στο μέλλον; 
Αλλοίμονο όμως, ας μην πονοκεφαλιάζουμε. Την ώρα που ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μπήκε στην αυλή των Ρώσων και οι σχισματικοί μέσα στο σπίτι μας, εμείς ας ασχοληθούμε/κοιμηθούμε με την επιρροή που ασκούν οι Ορθόδοξοι Ρώσοι στα Ορθόδοξα Βαλκάνια!!
Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Π ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com