31 Οκτ 2018

Οι Αλβανοί κρύβουν το έγκλημα της εν ψυχρώ δολοφονίας του Κατσίφα

Πέντε λεπτά άφησαν τον ιατροδικαστή να δει το πτώμα του Κατσίφα (πλυμένο και με ραμμένα τα τραύματα), ενώ διαμηνύουν ότι δεν δέχονται έρευνες στο έδαφός τους

Να αποκρύψουν όποιο στοιχείο υπάρχει για τη δολοφονία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες από άνδρες των αλβανικών ειδικών δυνάμεων επιχειρούν με προκλητικό τρόπο οι Αρχές της γειτονικής χώρας.
Τη στιγμή που οι συγγενείς του αδικοχαμένου ομογενούς ανεβαίνουν τον δικό τους γολγοθά, καθώς δεν έχουν στα χέρια τους ούτε ένα επίσημο έγγραφο τρεις μέρες μετά τη δολοφονία του αγαπημένου τους προσώπου, ενώ ταυτόχρονα δεν έχουν πάρει καμία απάντηση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε νεκρός ο Κωνσταντίνος, οι αλβανικές Αρχές φαίνεται πως παίζουν «κρυφτό» και μάλιστα με τρόπο απροκάλυπτο. 
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες αργά το βράδυ -και ενώ υπήρχαν πληροφορίες ότι έπειτα από διπλωματικές πιέσεις οι Αλβανοί επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί εξέταση στη σορό του 35χρονου και από Ελληνα ιατροδικαστή- η ιατροδικαστική εξέταση εξελίχθηκε σε φιάσκο και παρωδία!
Οπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος της οικογένειας Κώστας Γιοβανόπουλος, ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης που μετέβη στην Αλβανία για να εξετάσει τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα τελικά κατάφερε να τη δει για μόλις πέντε λεπτά... Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η αλβανική εισαγγελία ζήτησε να μεταφερθεί η σορός για εξέταση από το Αργυρόκαστρο στα Τίρανα και δεν αποδέχθηκε την παρουσία συμβούλου της οικογένειας στην πραγματογνωμοσύνη, με την αιτιολογία πως αυτό απαγορεύεται από την αλβανική νομοθεσία! 
Ετσι, έδωσαν... άδεια στον Ελληνα ιατροδικαστή να δει τη σορό για μόλις πέντε λεπτά, με τη συνοδεία του δικηγόρου της οικογένειας και ενός συγγενούς. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Γιοβανόπουλος, η σορός φέρει δύο διαμπερή τραύματα στον θώρακα, κοντά στην καρδιά. Δεν υπήρχε εξ επαφής πυροβολισμός, ωστόσο τα τραύματα έχουν ήδη συρραφεί, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί όλα τα στοιχεία και τα υπολείμματα από τις σφαίρες. 
Επίσης, οι αλβανικές Αρχές έχουν πλύνει τη σορό, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν βοηθά να βρεθούν περαιτέρω στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση. Πάντως ένα στοιχείο που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως ο έμπειρος ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης ξαφνιάστηκε από το πόσο γαλήνιο ήταν το βλέμμα με το οποίο έφυγε ο Κωνσταντίνος... Ελληνας ομογενής, αυτόπτης μάρτυρας στο σημείο όπου οι αλβανικές Αρχές καταδίωκαν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση δεν τον είδε να σημαδεύει με το όπλο που είχε στα χέρια του εναντίον τους. 
Την ίδια στιγμή υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα Ελένη Σουρανή και διεμήνυσε (!) ότι για τα εγκλήματα που γίνονται σε αλβανικό έδαφος αρμόδιες να ερευνήσουν είναι μόνο οι αλβανικές Αρχές, κάτι που μεταφράζεται σε άρνηση της Αλβανίας να δεχτεί συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ. στις έρευνες όπως ζητούσε η Ελλάδα. 
Στο μεταξύ, η υπόθεση του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα μπαίνει στο μικροσκόπιο της ελληνικής Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 35χρονου θα ερευνήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, προσήλθε η αδελφή του θύματος και προσκόμισε την ταυτότητά του, από την οποία προκύπτει ότι ο 35χρονος είχε ελληνική υπηκοότητα. Η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας, καθώς αφορά Ελληνα υπήκοο και έγκλημα που έχει τελεστεί στην αλλοδαπή (και μάλιστα κακούργημα). Η δικογραφία σχηματίστηκε έπειτα από δημοσίευμα και καταθέσεις συγγενών του, που φέρεται ότι ενέχουν θέση μηνυτήριας αναφοράς.
EΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
Εκτέθηκε η ΕΛ.ΑΣ.
Οταν μάθουμε την αλήθεια για τη δολοφονία του ήρωα Κατσίφα και καταλαγιάσει ο θόρυβος, θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες σε όσους πήγαν να παίξουν περίεργα παιχνίδια αποπροσανατολισμού. 
Πρώτα και κύρια στην Ελληνική Αστυνομία, που υιοθέτησε πλήρως τη ρητορική των Αλβανών και με στοχευμένες διαρροές προσπάθησε να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον, ανασύροντας υπόθεση προ δεκαετίας εις βάρος του Κατσίφα. 
Ελαβε εντολές η ΕΛ.ΑΣ. για να παίξει αυτό το βρόμικο παιχνίδι και, αν ναι, από ποιον; Η αλήθεια θα πρέπει να λάμψει. Η Αστυνομία δεν είναι εργαλείο προπαγάνδας.
Στη δημοσιότητα φωτογραφία από το καλάσνικοφ
Μία φωτογραφία, στην οποία εικονίζεται το όπλο που φέρεται ότι κρατούσε ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας κατά τη διάρκεια της συμπλοκής με τους αστυνομικούς των αλβανικών ειδικών δυνάμεων, έφεραν στο φως αλβανικά μέσα ενημέρωσης. Η εικόνα που δημοσίευσε το syri.net φέρεται ότι έχει τραβηχτεί στο σημείο όπου ο Ελληνας ομογενής έπεσε νεκρός από τα πυρά των Αλβανών κομάντος. 
Το εικονιζόμενο όπλο είναι ένα τροποποιημένο καλάσνικοφ με προσαρμοσμένη διόπτρα, το οποίο, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους της γειτονικής χώρας, έχει τη δυνατότητα για βολές ακριβείας σε μεγάλη απόσταση.
Και βίντεο
Υπενθυμίζεται ότι τον γύρο του διαδικτύου κάνει από χθες και ένα βίντεο που τραβήχτηκε από το καφενείο του μειονοτικού χωριού Βουλιαράτες. Στην αρχή ακούγονται πυροβολισμοί, ενώ στη συνέχεια διακρίνεται στα πλάνα ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, ο οποίος προσπαθεί να διαφύγει από τους αστυνομικούς που τον καταδιώκουν. Φαίνεται, μάλιστα, να κρατά και με τα δύο χέρια το καλάσνικοφ, ενώ προσπαθεί να βρει καταφύγιο πίσω από σταθμευμένα αυτοκίνητα, τη στιγμή που αλλεπάλληλα πυρά σκίζουν τον αέρα.
Προκαλούν: Εμετικό πανό από την ομάδα που στηρίζει τους Τσάμηδες
Οι ιταμές προκλήσεις απέναντι στον Κωνσταντίνο Κατσίφα, που έπεσε νεκρός από σφαίρες της αλβανικής αστυνομίας, συνεχίζονται και -όπως όλα δείχνουν- κλιμακώνονται με μέθοδο και συγκεκριμένη ρατσιστικού χαρακτήρα στόχευση, και όχι απλώς την ύβρη και την ασέβεια απέναντι σε έναν νεκρό πολίτη της γειτονικής χώρας, που είχε ρίζες από άλλη χώρα.
Πρώτος τον τόνο έδωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα που «δίκασε» και «καταδίκασε» μετά θάνατον τον ομογενή ως δήθεν «εξτρεμιστή». Τη σκυτάλη πήραν και τα μέσα ενημέρωσης της γείτονος, όλα με σωρεία προκλητικών και ρατσιστικών δημοσιευμάτων σε βάρος του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Τώρα έρχεται η ώρα να «ποδοσφαιροποιηθεί» το θέμα, και μάλιστα μεθοδικά και οργανωμένα. Μπορεί το περιστατικό του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα να μη συνδέεται με το ποδόσφαιρο, αλλά οι Αλβανοί οπαδοί το ποδοσφαιροποίησαν αμαυρώνοντας τη μνήμη τού ακόμη άταφου νεκρού.
Ο αδελφός του Ράμα
Το βράδυ της Δευτέρας στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της Παρτιζάνι Τιράνων και του Σκεντέρμπεη Κορυτσάς οι φίλαθλοι της Παρτιζάνι ανάρτησαν ένα πανό στην εξέδρα, το οποίο έγραφε: «Ενας Ελληνας νεκρός, ένας μπάσταρδος λιγότερος». Αυτή η αθλιότητα αποκτά βαρύνουσα σημασία, λόγω μιας συγκεκριμένης λεπτομέρειας. Πρόεδρος στην Παρτιζάνι είναι ο βασικός χρηματοδότης των Τσάμηδων και άνθρωπος που στηρίζει οικονομικά όλη την προπαγάνδα, ενώ διευθυντής της ομάδας είναι ο Ολσι Ράμα, αδελφός του Αλβανού πρωθυπουργού.
dimokratianews31.10.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com