29 Οκτ 2018

Πιέζει για να πάει στο Άγιο Όρος ο Τσίπρας!



Πιέζει για να πάει στο Άγιο Όρος ο Τσίπρας!
Τα πρόσωπα «κλειδιά» για την επίσκεψη στον Αθωνα και οι έντονες αντιδράσεις
Ασυνήθιστοι στα μάτια ορισμένων εργαζομένων στο Μέγαρο Μαξίμου φάνταζαν οι τρεις επισκέπτες που πέρασαν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής τη μεγάλη δίφυλλη πόρτα του εντυπωσιακού νεοκλασικού στην Ηρώδου Αττικού. Ρασοφόροι και ειδικά μοναχοί δεν είναι τυπικοί επισκέπτες του πρωθυπουργικού γραφείου, πόσο μάλλον επί ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι τρεις εκπρόσωποι της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, ο Νικόδημος της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας, ο ηγούμενος της Μονής Διονυσίου Πέτρος και ο αντιπρόσωπος της Μονής Αγίου Παύλου Νικόδημος, άκουσαν από τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιθυμεί να επισκεφθεί πριν από το τέλος του χρόνου τον Αθωνα. Ο ίδιος φέρεται ότι τους υπενθύμισε πως το ταξίδι εκκρεμεί από τον Σεπτέμβριο του 2017. Κακές γλώσσες τότε έλεγαν ότι μερικοί Αγιορείτες αντέδρασαν στο ταξίδι Τσίπρα, διότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού, όπως λένε αγιορείτικοι κύκλοι, επιχειρήθηκε να τους επιβληθεί από πολιτικούς κύκλους.
Βέβαια και τώρα κάτι αντίστοιχο ακούγεται. Πολλοί λένε ότι ο νέος διοικητής του Αγίου Όρους Κωστής Δήμτσας, που διορίστηκε από το Μαξίμου, παρά την αντίθετη άποψη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, διαβεβαίωσε, εν είδει «γραμματίου», τον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι ο παράγοντας που μπορεί να διασφαλίσει επιτυχώς την επίσκεψή του στον Αθωνα. Αυτός φέρεται ότι έπεισε (άλλοι λένε ότι πίεσε) τους Αγιορείτες να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. 
Πολλοί Αγιορείτες είναι επιφυλακτικοί με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς θεωρούν ότι, όταν είχε επισκεφθεί το Αγιο Ορος το 2013, το έκανε για λόγους επικοινωνιακής τακτικής. Παρομοίως σήμερα δεν είναι λίγες οι φωνές στον Αθωνα που λένε ότι θέλει να πάει για το... photo opportunity.
Για συμβολικούς λόγους, ο πρωθυπουργός θέλει το ταξίδι να προηγηθεί της επίσκεψής του στη Μόσχα. Ολα όμως είναι ανοιχτά, καθώς ούτε ημερομηνία καθορίστηκε ούτε το ποιες μονές θα επισκεφθεί. 
Βέβαια, στην εξίσωση του Αγίου Ορους υπάρχει ακόμη μία μεταβλητή με ονοματεπώνυμο: Είναι ο ΥΦΥΠΕΞ Μάρκος Μπόλαρης, πολιτικός με μακρά βιωματική και όχι ευκαιριακή σχέση με τον Αθωνα, άνθρωπος που εμπιστεύονται οι Αγιορείτες και αυτός ο οποίος μπορεί να φέρει σε πέρας την αποστολή οργάνωσης και σχεδιασμού της επίσκεψης Τσίπρα.
dimokratianews29.10.2018

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑΣ ΑΘΕΟΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ; ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΛΕΓΕΙ " ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ"

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε σιχαθεί πια, να βλέπουμε προεκλογικά πολιτικούς να επισκέπτονται το Άγιο Όρος και μόλις πάρουν την εξουσία να συναγωνίζονται ποιος θα κάνει μεγαλύτερη κακό στην πίστη, τη γλώσσα, την ιστορία, τον πολιτισμό μας, στην οικονομία και στις αντοχές μας.

Πρόκειται για σχιζοφρενική κατάσταση. Από τη μια χωρισμός Εκκλησίας Κράτους και όλη η συναφής προπαγάνδα και από την άλλη προσκύνημα στους αγίους.
Από τη μια κατάργηση του Ορθόδοξου μαθήματος των Θρησκευτικών, ξεπούλημα της Μακεδονίας και όλης της χώρας, και από την άλλη έκφραση του σεβασμού προς τα ιερά και τα όσια του Τόπου.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com