21 Σεπ 2018

Το έλλειμμα της εξωτερικής πολιτικής μας με την Αλβανία και όχι μόνο


Γιατί ο κ. Κοτζιάς κρατά στα σκοτεινά ερμάρια τους φακέλους με τις παρασπονδίες της Τουρκίας και τις παραβιάσεις της Συνθήκης της Λωζάνης; 
Είναι συχνή η δημοσιοποίηση της δυσφορίας μου στο γεγονός ότι ακολουθούμε συνεχώς είτε απολογητική εξωτερική πολιτική, είτε αδιάφορη. Δεν θυμάμαι περίπτωση μεταπολιτευτικά, που να καθίσαμε εμείς στο σκαμνί αυτούς που ασκούν αλυτρωτική πολιτική κατά της Ελλάδας.
Και όχι μόνον αυτό. Αλλά δεν προσφύγαμε ποτέ δημοσίως στα διεθνή φόρα για να καταγγείλουμε τους επιβουλείς. Είπε προ καιρού ο κ. Ν. Κοτζιάς ότι έχει ολόκληρους φακέλους με τις παρασπονδίες της Τουρκίας εναντίον μας, με παραβιάσεις της Συνθήκης της Λωζάνης. Και λοιπόν; Γιατί τους κρατά στα σκοτεινά ερμάρια;

Η διεθνής κοινή γνώμη βομβαρδίζεται συνεχώς με καταγγελίες εναντίον μας. Τόσο από την Τουρκία επισήμως, όσο και από τους πράκτορές της στην Θράκη, που δρουν εναντίον της Ελλάδας ανενόχλητοι, για να μη και υποβοηθούμενοι, όσο και από Αλβανούς, στο ζήτημα των Αλβανοτσάμηδων, αλλά και από Σκοπιανούς που μας καταγγέλλουν για γενοκτονία. Το συμπέρασμα που εξάγουν οι ξένες κοινότητες είναι πως η Ελλάδα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, καταπιέζοντας Τούρκους, Αλβανούς και "Μακεδόνες".
Πότε η Ελλάδα εμφανίστηκε επισήμως, και βομβαρδίζοντας την διεθνή κοινή γνώμη μέσω των Πρεσβειών μας, καταγγέλλουσα τον αφανισμό της ελληνικής κοινότητας στη Αλβανία, η οποία δια συνθηκών είναι αναγνωρισμένη ως εθνική κοινότητα, απολαύουσα αυτονομίας;
Προσέξτε, πώς αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις. Είπε προχθές ο κύριος υπουργός επί των Εξωτερικών για το "τσάμικο", ότι πρόκειται για ένα θέμα που η ελληνική κυβέρνηση σήμερα απορρίπτει να το δεχτεί ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Αυτό αρκεί;
Να θυμίσω στον κύριο υπουργό, ότι τα ίδια έλεγαν καθ’ όλη την μεταπολίτευση για το Σκοπιανό. Δεν υπάρχει θέμα για μας, έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όταν ευαίσθητοι Έλληνες πατριώτες του επισήμαιναν την ύπαρξη του προβλήματος. Μάλιστα, προχωρούσε ακόμη περισσότερο, "μαλώνοντας" όσους ανησυχούσαν με την προσταγή "Μη το ανακινείται. Δεν υπάρχει".
Το πόσο άδικο είχε, φαίνεται τώρα. Δεν αρκεί να λέμε εμείς, μεταξύ μας, ότι δεν υπάρχει θέμα. Πρέπει να πληροφορήσουμε το διεθνές κοινό ότι δεν υπάρχει, και να καταρρίψουμε αμέσως τα έωλα επιχειρήματα των επιβουλέων. Αλλιώς, οι αντίπαλοι δραστηριοποιούνται συνεχώς εις βάρος ημών των εφησυχαζόντων -των κοιμωμένων, καλύτερα- και κάποια στιγμή, το θέμα που λέμε ότι δεν υπάρχει, γίνεται σοβαρό ζήτημα και στρέφεται εναντίον μας.
Πολύ θα ήθελα να μας πει κάποιος -να είναι αξιόπιστος- με τι ασχολούνται οι διπλωμάτες μας σε όλο τον κόσμο, εκτός από δεξιώσεις, καυγάδες ποιος θα μεταβεί στην καλύτερη πρεσβεία από πλευράς πρεστίζ, και ποιος θα έχει την καλύτερη και πανάκριβη κατοικία εν μέσω κρίσης; [Η πρεσβευτική κατοικία στην Βιέννη του Έλληνα πρεσβευτή, έχει ακριβότερο ενοίκιο από αυτήν του Αμερικανού διπλωμάτη].
Ο κ. Ν. Κοτζιάς, επισκέπτεται τακτικά την Αλβανία. Τακτικά επίσης στέλλονται στο Υπουργείο αγωνιώδεις εκκλήσεις των Ελλήνων της Αλβανίας, ότι ουσιαστικώς το καθεστώς εκεί επέλεξε την εθνοκάθαρση, υπό την έννοια της εκδίωξης όλων των Ελλήνων, υφαρπάζοντας τις νόμιμες περιουσίες τους. Καθημερινά είναι και τα επεισόδια με την αλβανική Αστυνομία, όταν οι Έλληνες προσπαθούν να προστατέψουν τον μόχθο τους. Πώς συνέβη και έστω μια φορά να μη επισκεφθεί ο κ. υπουργός την Χιμάρα, να δει από κοντά τα συμβάντα και να τα καταγγείλει στη συνέχεια, απαιτώντας από την αλβανική κυβέρνηση να εφαρμόζει τα νόμιμα; Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί αυτή η απουσία;
Ούτε υπουργός, ούτε πρωθυπουργός, έχουν επισκεφθεί ποτέ τους Έλληνες της Αλβανίας στις μειονοτικές περιοχές, εγκαταλείποντάς τους στο έλεος μιας μαφίας που κυβερνά την χώρα.
Να θυμίσω προς όλους τους εθνομηδενιστές, που νομίζουν πως η προστασία των αδελφών μας στην Αλβανία, είναι αρμοδιότητα μόνον της Χρυσής Αυγής, ότι στις 12.6.1960, ο Γεώργιος Παπανδρέου (Ο "Γέρος της Δημοκρατίας") είπε στη Βουλή των Ελλήνων:
«Εκείνο πάντως το οποίο οφείλουν όλαι αι Ελληνικαί Κυβερνήσεις να γνωρίζουν, είναι ότι το θέμα (της Βορείου Ηπείρου) υφίσταται. Και εκείνον το οποίον απαγορεύεται εις τον αιώνα, είναι δι΄ οιονδήποτε λόγον η απάρνησις του ιερού αιτήματος… Καθ΄ όσον αφορά την Βόρειο Ήπειρο... η διεκδίκησις είναι ιερά και απαράγραπτος».
Αλλά… ζούμε στην εποχή της κωλοτούμπας και των αδιευκρίνιστων κινήτρων.
Ο Μακεδών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com