24 Ιουλ 2018

Λυκούργος Νάνης : Θλιβερός "εκκλησιαστικός" λόγος ! Ούτε λέξη για μετάνοια και οργή Θεού στις παρεμβάσεις των Εκκλησιαστικών "ηγετών"!


Αποτέλεσμα εικόνας για πυρκαγιές
ΘΛΙΒΕΡΟΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ" ΛΟΓΟΣ! ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ "ΗΓΕΤΩΝ"!
Μικροί άνθρωποι σε μεγάλες θέσεις! Ούτε λέξη για οργή του Θεού και μετάνοια στις παρεμβάσεις των υποτιθέμενων πνευματικών ηγετών, με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής! ! Πρόκειται περί καταντήματος! Μα καλά, εξετάσεις στην "εφημερίδα των συντακτών" και  στο συρφετό των ψευτοπροοδευτικών δίνουν οι συγκεκεκριμένοι πρωθιεράρχες; Ντρέπονται να ομολογήσουν την αλήθεια για να μην τους ειρωνευθούν τα ανεκδιήγητα δημοσιογραφίδια που λυμαίνονται τη δημοσιογραφία του τόπου  μας; Τι διαβάζουν στο Ευχολόγιο της Εκκλησίας μας εν όψει των θεομηνιών;Όλα αυτά τα απευκταία δεν συμβαίνουν ένεκα των αμαρτημάτων μας;

Τι είναι οι αρχιερείς; Δεν είναι αντιπρόσωποι του Ιησού Χριστού (εν σχετική εννοία προς άρσιν πάσης παρεξηγήσεως); Τι κήρυττε ο Χριστός; Δεν κήρυττε "ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ";
Τι είναι επίσης οι αρχιερείς; Δεν είναι διάδοχοι των προφητών και των αποστόλων;
Δεν κήρυτταν μετάνοια; Δεν κατήγγελαν τις αμαρτίες του λαού ούτως ώστε να προκληθή συναίσθηση και αλλαγή ζωής;
"Αναβόησον εν ισχύει και μη φείση, ως σάλπιγγα ύψωσον την φωνήν σου, και ανάγγειλον τω λαώ μου τα αμαρτήματα αυτών και τω οίκω Ισραήλ τας ανομιας αυτών", λέγει στον Ησαία ο ίδιος ο Θεός (Ησ. 58,1).
Δεν είστε πολιτικοί για να μοιράζετε μόνο συλληπητήρια και ευχές (αναγκαία αναμφιβόλως και αυτά), παναγιώτατε και μακαριώτατοι (πότε επιτέλους θα καταργηθούν οι συμβατικές και προκλητικές αυτές προσφωνήσεις;)! Ο πονεμένος λαός του Θεού περιμένει από σας ένα άλλο είδος λόγου. Λόγου μετανοίας και αφυπνίσεως! Πότε θα συνέλθετε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;
……………………………………………………………………………………………
«Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή τις δραματικές εξελίξεις στην περιοχή της Αττικής εξαιτίας των μεγάλων πυρκαγιών που καταστρέφουν ανθρώπινες ζωές, τις περιουσίες των κατοίκων και κατακαίουν τον ζωτικό δασικό της πλούτο. Οι προσευχές μας, αυτές τις δύσκολες ώρες, εντείνονται και ενώνονται με εκείνες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, των Μητροπολιτών των πληγεισών περιοχών και όλων όσοι συμπάσχουν. Ευχόμαστε να βοηθήσει ο Θεός ώστε να σταματήσει αυτή η τεράστια ανθρώπινη και οικολογική καταστροφή, που αναμφίβολα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες, και να ενδυναμώσει τους συγγενείς των θυμάτων, τους τραυματίες και όλους τους πληγέντες. Παράλληλα, μετέχουμε στην αγωνία των επίσης δοκιμαζομένων από τις πυρκαγιές κατοίκων της Κρήτης και άλλων περιοχών της Ελλάδος, εκφράζοντας την βαθειά συμπάθεια και συμπαράσταση της Μητρός Εκκλησίας».
………………………………………………………………………………………….
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΥ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αλεξάνδρεια, 24 Ιουλίου 2018
Προς τον Εξοχ. Πρωθυπουργό της Ελλάδος
κ. Αλέξιο Τσίπρα 
Αθήνα
Εξοχώτατε κύριε Πρωθυπουργέ,
Από τη χώρα του Νείλου, κατώδυνοι στη ψυχή και στη καρδιά, βιώνουμε τις τραγικές στιγμές που ζουν συνάνθρωποί μας από τις φονικές πυρκαγιές σε περιοχές της Αττικής.
Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή θλίψης και πένθους για όλους τους Έλληνες, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα προσωπικά ειλικρινή μας συλλυπητήρια, καθώς και όλης της Ομογένειας της Αιγύπτου.
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση, τη συμπάθεια και τις προσευχές του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, σε όλες τις οικογένειες των ανθρώπων που περνούν δύσκολες στιγμές και στεκόμαστε προσευχόμενοι δίπλα τους.
Είθε ο Κύριος της Ζωής και του θανάτου, να χαρίσει αιώνια ανάπαυση σε όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο και να προσφέρει ελπίδα και παρηγοριά, σε αυτούς που οι καρδιές τους ράγισαν και πληγώθηκαν από τη στέρηση αγαπημένων προσώπων.
Ο Ελληνισμός σήμερα πενθεί!
ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β΄
ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
……………………………………………………………………………..
24.7.2018   
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις πυρκαγιές που πλήττουν την Αττική, την Κορινθία και άλλες περιοχές της χώρας: «Πρόκειται για μία ανείπωτη τραγωδία που δεν τη χωρά ανθρώπου νους. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου βρίσκονται στο πλευρό των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται σκληρά. Η Εκκλησία έθεσε ήδη, με εντολή μου, την «Αποστολή» στη διάθεση της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
……………………………………………………………………………..
Δείτε και:

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εάν δεν υπάρχουν αρκετοί ποιμένες της Εκκλησίας, οι οποίοι θα καλέσουν δημόσια τον λαό στην επιστροφή του στον ζώντα και αληθινό Θεό, να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι ο ζων Θεός θα κάνει όλα όσα πρέπει να κάνει, όχι μόνο με τα χαϊδέματα του αλλά και με τα χαστούκια του.
Οι Άγιοι της Εκκλησίας έχουν μιλήσει αρκετά και δημόσια, γι’ όλα αυτά.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ είπε...

Ν' αγιάσει το στόμα σου ομολογητή γιατρέ!
Εσύ και λίγοι ακόμη Χριστιανοί της Φλώρινας διασώζετε την τιμή του Πατρός Αυγουστίνου!

Ανώνυμος είπε...

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρωθυπουργός με αφορμή τις πυρκαιές και ορθώς.
Δεν είδα όμως κάποιον πολιτικό και εκκλησιαστικό ηγέτη να κηρύττει εθνικό πένθος για τα έμβρυα που με τις εγκληματικές αμβλώσεις δεν τους επιτρέπουν να ζήσουν...

Ανώνυμος είπε...

Μετά την αήθη επίθεση του Αλεξανδρουπόλεως σε βάρος του Καλαβρύτων είχαμε μία βροχή "αγαπουλίστικων" δηλώσεων από την πλευρά των μητροπολιτών Δημητριάδος και Κερκύρας. Να μην χάσουν! Διαγκωνίζονται σε αγαπολογία ο ένας τον άλλον. Και φυσικά αποσπούν τα εύσημα του ελεεινού και κοσμικού κατεστημένου.
Δεν θα μπορούσε, φυσικά, να λείψει και ο άλλος αγαπολόγος παπα-Λίβυος, γνωστός για τη συνηγορία του σε ασεβείς εκδηλώσεις.
Το ευχάριστο είναι ότι σε κάποια σάιτ η πλειοψηφία των σχολίων είναι υπέρ του Καλαβρύτων και κατά των αγαπολόγων.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com