21 Ιουλ 2018

Αθεϊσμός και εθνομηδενισμός

Αποτέλεσμα εικόνας για εθνομηδενισμός
Αθεϊσμός και εθνομηδενισμός
Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα της χώρας και του λαού μας. Ύστερα από τόσα χρόνια μνημονίων και υπερφορολόγησης η ανεργία καλπάζει ακόμη, η διαφθορά θριαμβεύει, η ανασφάλεια κυριαρχεί, η επιβίωση γίνεται προβληματική. 

Πολλοί εξασφαλίζουν την καθημερινή διατροφή τους από τα συσσίτια της Εκκλησίας, των Δήμων και άλλων κοινωνικών δομών. Καθηγητής Πανεπιστημίου διηγείτο ότι γνωστός έμπορος της Θεσσαλονίκης εξοικονομούσε το φαγητό του από τα συσσίτια της ενορίας του παπα-Γιάννη.
Όλα αυτά και πολλά άλλα ανακαλούν συνειρμικά στη μνήμη τα λόγια του σατυρικού μας ποιητή: «Υπουργοί και βουλευτάδες; / για το πάπλωμα οι καυγάδες. / Μας το παίξαν Ευρωπαίοι / καιμας πνίξανε στα χρέη…».
Εκεί, δυστυχώς, μας οδήγησε το πολιτικό σύστημα. Στην φτωχοποίηση, στην ταπείνωση, στην υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, στην απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας. Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν και επαινετές εξαιρέσεις. Και ότι ως λαός έχουμε τις ευθύνες μας. Γιατί εμείς αναδεικνύουμε τους άρχοντες μας.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το ότι δεν έχουμε συνετισθεί από όλα αυτά τα δεινά που μας μαστίζουν. Και δεν προβαίνουμε στη λήψη δραστικών μέτρων καταστολής τους, αλλά προχωρούμε εντελώς αμετανόητοι στην ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή μας. Αποδομούμε κάθε συνεκτικό δεσμό της κοινωνίας. Κάθε αξία και στοιχείο που παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση του κοινωνικού συνόλου, όπως είναι η θρησκεία, ο γάμος, η οικογένεια, η παιδεία (το σχολείο) κ.α.
Εμφανίζουμε τάση αυτοκαταστροφής. Διάλυσης των πάντων. Γίναμε θύματα του εύκολου πλουτισμού, της αχαλίνωτης ελευθερίας και της διαρκούς διεκδίκησης δικαιωμάτων. Για καθήκοντα, ούτε λόγος να γίνεται. Στο όνομα της «προόδου» και του δήθεν εκσυγχρονισμού – η μεγάλη προπαγάνδα – πάμε να διαλυθούμε. Να μεταβάλλουμε τη χώρα μας σε πρώην Ελλάδα. Η κατάπτωση και η κατάντια μας είναι τόση, που θυμίζει τον λόγο που είπε για το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της εποχής του ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (1829-1894), εγγονός του «Γέρου του Μωριά», αξιωματικός και βουλευτής: «Μας δίδαξαν ότι το χρήμα είναι η μόνη θεότητα και απέναντί της εκμηδενίζονται οι τίμιοι δεσμοί αίματος αγχιστείας, αγάπης, φιλίας, ευγνωμοσύνης». Αν ζούσε σήμερα, τι θα έλεγε για τα μνημόνια, τα σύμφωνα συμβίωσης ακόμη και ομοφύλων, αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και άλλα καταστροφικά της κοινωνίας νομοθετήματα; Τι θα έλεγε για το φεστιβάλ υπερηφάνειας των κάθε μορφής Gay της 9ης Ιουνίου, τη φωταγώγηση της Βουλής με τα χρώματα της σημαίας του Gay Pride και τις δηλώσεις παρουσίας σε αυτό με μηνύματα και δι’ αντιπροσώπων σύσσωμου σχεδόν του πολιτικού κόσμου; Θα τρίζουν τα κόκκαλα των εθνικών μας αγωνιστών.
Αυτοί που μας διαφεντεύουν αλλάζουν τον πνευματικό και ιδεολογικό προσανατολισμό της χώρας! Άθεοι οι ίδιοι κατά δήλωσή τους, καταργούν ουσιαστικά την ελληνορθόδοξη αγωγή. Επειδή δε, δεν μπορούν τώρα να καταργήσουν το μάθημα των θρησκευτικών, το μεταβάλλουν σε πολυθρησκειακό. Σε θρησκειολογικό «αχταρμά», που επιφέρει σύγχυση στους μικρούς μαθητές και τους οδηγεί στην θρησκευτική αδιαφορία και στην αθεΐα.
Ενεργούν αντιπαιδαγωγικώς, όλως παρανόμως και αντισυνταγματικώς, αλλά και αντιθέτως προς το Ευρωπαϊκό δίκαιο και τη θέληση του λαού, όπως δείχνουν οι σχετικές δημοσκοπήσεις, Κάνουν πολυθρησκειακό το μάθημα των ορθοδόξων. Ενώ στους μουσουλμάνους, στους ρωμαιοκαθολικούς και στους εβραίους μαθητές αναγνωρίζουν με νόμο το δικαίωμα να διδάσκονται αποκλειστικώς και μόνον την πίστη τους. Γιατί αυτή η άνιση μεταχείριση; Μήπως διότι οι ορθόδοξοι αποτελούν την πλειοψηφία του μαθητικού δυναμικού της χώρας; Ή γιατί έτσι θα επιβληθούν τα σχέδια της νεοταξικής παγκοσμιοποιήσης και της πανθρησκείας; 
Αρνούνται οι κυβερνώντες να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας που ακυρώνει τα νέα Προγράμματα θρησκευτικών. Και τις χαρακτηρίζουν όλως απαραδέκτως ως… μεσαίωνα και σκοταδισμό που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν σε αυτόν τον τόπο! Τόσο σέβονται τους θεσμούς της δημοκρατίας. Και προβάλλουν τάχα ως δικαιολογία το έωλο επιχείρημα ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε το Πρόγραμμα θρησκευτικών του προηγούμενου Υπουργού, όχι όμως και του σημερινού.
Ενώ γνωρίζουν καλώς και ομολογούν ότι δεν υπάρχει ουσιώδης διαφορά μεταξύ των δύο Προγραμμάτων. Το Πρόγραμμα είναι το ίδιο λένε, ήρθε για να μείνει. Ότι δεν υπάρχει ουσιώδης διαφορά μεταξύ των δύο Προγραμμάτων θρησκευτικών το επιβεβαιώνει και σχετική συγκριτική έρευνα του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Αλλάζουν μόνο δύο-τρείς λέξεις, η ημερομηνία και η υπογραφή του Υπουργού. Τόσο μεγάλη είναι η διαφορά των Προγραμμάτων, την οποία προβάλλουν ως δικαιολογία.
Περιχαρείς έσπευσαν να υπογράψουν οι Κυβερνώντες την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, που αναγνωρίζει στα Σκόπια Μακεδονική ονομασία, Μακεδονική ταυτότητα και Μακεδονική γλώσσα. Γι’ αυτό και επιχαιρούν οι Σκοπιανοί. Και κάνουν ήδη λόγο για Μακεδόνες, για Μακεδονικό στρατό κ. α. Ενώ οι κυβερνώντες μας εμφανίζονται ότι τάχα υπέγραψαν την καλύτερη συμφωνία. Αν αυτή είναι η καλύτερη, ποια θα μπορούσε να είναι η χειρότερη;
Φαίνεται πως η καύχηση των κυβερνητών μας για την παραπάνω συμφωνία, εκτός άλλων λόγων σχετιζομένων με εξωτερικούς παράγοντες, οφείλεται στις πνευματικές ιδιοληψίες και αγκυλώσεις τους. Όπως παρατηρεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, η μέθοδος που ακολουθούν στην παιδεία, η λεγόμενη θεματική, «στα μεν θρησκευτικά δημιουργεί τον θρησκευτικό συγκρητισμό, στην δε Ιστορία τον ακραίο διεθνισμό, που υπονομεύει το έθνος και εισάγει εν πολλοίς την αρχή της σύνθεσης και της απώλειας των πολιτισμικών χαρακτηριστικών και οδηγεί στην αφομοίωση ενός πολιτισμού ή στον από-εκπολιτισμό του». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com