28 Ιουλ 2018

Πούτιν: «Ο χριστιανισμός είναι η αφετηρία για την εγκαθίδρυση της κρατικής εξουσίας της Ρωσίας»

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συμμετείχε στη λιτανεία προς το μνημείο του πρίγκιπα Βλαντιμίρ στην πλατεία Μποροβίτσα, στο κέντρο της Μόσχας, που σηματοδοτεί την 1030η επέτειο από τον χριστιανισμό της Ρωσίας.

Ο Πούτιν περπάτησε από την πλατεία Σομπόρναγια στο Κρεμλίνο προς το μνημείο του πρίγκιπα Βλαντιμίρ μαζί με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλος και τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο , στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες πιστοί.
Στη λιτανεία συμμετείχαν εκπρόσωποι δέκα Ορθοδόξων Εκκλησιών, από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, το Πατριαρχείο Αντιόχειας, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, την Εκκλησία της Σερβίας, την Εκκλησία της Βουλγαρίας, την Εκκλησία της Γεωργίας, την Εκκλησία της Κύπρου, την Εκκλησία της Πολωνίας την Εκκλησία της Αλβανίας και την Εκκλησία Τσεχίας και της Σλοβακίας.
Ο Πρόεδρος Πούτιν όρισε τον εκχριστιανισμό της Ρωσίας ως αφετηρία της εγκαθίδρυσης της κρατικής εξουσίας της Ρωσίας.
«Ο χριστιανισμός είναι το σημείο εκκίνησης για την εγκαθίδρυση και ανάπτυξη της κρατικής εξουσίας της Ρωσίας, της πραγματικής πνευματικής γέννησης των προγόνων μας, της ευημερίας του εθνικού πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης πολύπλευρων δεσμών με άλλες χώρες».
«Ο εκχριστιανισμός της Ρωσίας είναι ένα βασικό και σημαντικό στάδιο της ιστορίας μας, ένα γεγονός πολιτισμικού πεδίου και μετασχηματισμού της πνευματικής δύναμης. Οι πρόγονοί μας έδειξαν σοφία και μεγάλη προνοητικότητα ανοίγοντας μια εποχή στην οποία όλοι ανήκουμε τώρα», δήλωσε ο Πούτιν.
Ο Πούτιν εξήρε ιδιαιτέρως την προσωπικότητα του Πρίγκιπα Βλαντιμίρ. «Έγινε οδηγός της πίστης και είδε την ηθική υποστήριξη, την ομορφιά και τη βάση για την ανανέωση της ζωής, για την ενδυνάμωση της ενότητας και της ταυτότητας των λαών που κατοικούν στην Αρχαία Ρωσία», δήλωσε ο Πούτιν.
Αποκάλεσε τον Πρίγκιπα Βλαντιμίρ «πολεμιστή που πέρασε από σκληρές μάχες και δοκιμές και που κατέστη δημιουργός, διαφωτιστής και ιδρυτής», υπό την καθοδήγηση του οποίου χτίστηκαν εκκλησίες, μοναστήρια, πόλεις, σχολεία και βιβλιοθήκες.
orthodoxia.info

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και η Ελλαδα χρειαζεται εναν πολιτικο ηγετη σαν τον Πουτιν ,
που να εχει σαν αφετηρια τον χρισταινισμο για την εγκαθιδρυση της κρατικης εξουσιας και οχι την εκριζωσι του Χριστιανισμου .

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com