3 Ιουλ 2018

Εχει για όπλο την προδοσία στις Πρέσπες

Ο Ζάεφ θέλει να αποσπάσει το «ναι» στο σκοπιανό δημοψήφισμα, επιδεικνύοντας τα «λάφυρα» γλώσσας και ταυτότητας
Με «σημαία» τη «μακεδονική» γλώσσα, που παραχώρησε -μαζί και το όνομα «Μακεδονία»- στα Σκόπια η κυβέρνηση Τσίπρα, ο Ζόραν Ζάεφ ξεκίνησε στη χώρα του την καμπάνια για να αποσπάσει το «ναι» στο επερχόμενο δημοψήφισμα. 

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ξεκίνησε να προβάλλει ως «λάφυρο» της -επιβλαβούς για τα εθνικά συμφέροντά μας- Συμφωνίας των Πρεσπών τη «μακεδονική» γλώσσα από τις Βρυξέλλες, όπου βρέθηκε πρόσφατα, κατά τη συνάντησή του τόσο με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ όσο και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Με αυτόν τον τρόπο ξεμπρόστιασε διεθνώς την ελληνική κυβέρνηση, αναγκάζοντας τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει για «δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό». 
Ο κ. Ζάεφ συνεχίζει να κάνει χρήση της Συμφωνίας των Πρεσπών, που αναγνωρίζει τους «Μακεδόνες» και διακηρύσσει ότι οι πολίτες της χώρας του κατοχυρώνουν και προωθούν και στο εξωτερικό τη «μακεδονική γλώσσα» και ταυτότητα, και μάλιστα «erga omnes», προκειμένου να πείσει τους συμπατριώτες του να πουν το «ναι» στο δημοψήφισμα. 
Το δημοψήφισμα αναμένεται να προκηρυχθεί επισήμως τις επόμενες ημέρες και, όπως όλα δείχνουν, θα διεξαχθεί την Κυριακή 16 ή 23 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 5 Ιουλίου η Βουλή των Σκοπίων θα κληθεί να κυρώσει τον νόμο της Συμφωνίας των Πρεσπών μετά την άρνηση του προέδρου Γκιόργκι Ιβανόφ να τον υπογράψει. 
Σε ανάρτησή του στο twitter, ενώ μάλιστα βρισκόταν στη Χαλκιδική, ο κ. Ζάεφ έγραψε ότι «η μακεδονική γλώσσα και οι πολίτες προστατεύονται και ενισχύθηκαν. Η μακεδονική ταυτότητα είναι erga omnes. Η επίσημη γλώσσα της χώρας μας είναι μακεδονική, και αυτή θα είναι σαν όλες τις γλώσσες του κόσμου. 
Η γλώσσα μας θα χρησιμοποιείται ελεύθερα παντού, σε ΟΗΕ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε., σε όλους τους επίσημους οργανισμούς και σε φόρουμ». Και συνέχισε: «Επιλέξαμε το μέλλον με περισσότερη ελπίδα και ευημερία για όλους! Εχουμε μια ιστορική λύση, με την οποία ενισχύουμε τη μακεδονική ταυτότητα! Η συμφωνία αυτή θα επιβεβαιώσει και θα ενισχύσει τη μακεδονική εθνική και πολιτιστική ταυτότητα, μια για πάντα. Ας πούμε “ναι” για το μέλλον της Μακεδονίας».
dimokratianews 03.07.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com