17 Ιουν 2018

Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες στους Ψαράδες μετά την υπογραφή της συμφωνίας

Πριν λίγη ώρα, οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και FYROM εβαλαν τις υπογραφές τους στο κείμενο της συμφωνίας για το ονοματολογικό των Σκοπίων.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε συμβολικά στις Πρέσπες και συγκεκριμένα στο χωριό Ψαράδες, ενώ ταυτόχρονα, στο Πισοδέρι είναι σε εξέλιξη συλλαληρήριο ενάντια στη χρήση του όρου Μακεδονία στην ονομασία της γειτονικής χώρας.
Στους Ψαράδες, αλλά και στον Λαιμό Φλώρινας, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, οι καμπάνες άρχισαν να χτυπούν πένθιμα στις εκκλησίες, σε ένδειξη θλίψης για το γεγονός ότι παραχωρείται το όνομα της Μακεδονίας.
Από νωρίς το πρωί, κάτοικοι του χωριού Λαιμός είχαν τοποθετήσει επίσης μαύρες σημαίες στα μπαλκόνια τους, καθώς και πλακάτ με το σύνθημα "Η Βόρεια Μακεδονία τελειώνει εδώ".
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ thestival.gr17/06/18

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο ηρωικό Πισοδέρι σήμερα χτύπησε η καρδιά της Ελλάδος. Στους ακριτικούς Ψαράδες έσπασε η χαβούζα του συριζέικου εθνομηδενισμού και πνίγηκε η περιοχή στις αναθυμιάσεις της προδοσίας.
Στο Πισοδέρι, είχαμε μια έκρηξη αγνού και άδολου πατριωτισμού. Με επικεφαλής τους ιεράρχες πλήθη λαού, άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά, βροντοφώναξαν ένα μεγάλο ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Μακεδονίας. Στους Ψαράδες ο συριζέικος βόθρος ξέρασε τα βοθρολύματα της επαίσχυντης προδοσίας μολύνοντας την ατμόσφαιρα του ακριτικού αυτού τόπου που ζει και αναπνέει για Ελλάδα!
Η Μακεδονία μας δεν είναι περιουσία του κάθε Τσίπρα και του κάθε Κοτζιά αλλά μέγεθος που δεν διαπραγματεύεται με τίποτε.
Τα διάφορα πολιτικά μηδενικά που διαχειρίζονται, κατά καιρούς, τις τύχες της χώρας έρχονται και παρέρχονται, η ιδέα της Πατρίδας, όμως, μένει. Και ζει και βασιλεύει στις καρδιές των απανταχού Ελλήνων που δεν έχουν διαστραφεί από το όπιο του διεθνισμού και του εθνομηδενισμού.
Οι προδότες προσωρινά μπορούν να επιχαίρουν. Έχουν μαζί τους την εξουσία, την αστυνομική προστασία και προπάντων τα δεκανίκια των ξένων. Δεν πρόκειται, όμως, να ξεφύγουν από την κρίση του Θεού, την οργή του λαού και την αδέκαστη Ιστορία!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε τον ορθόδοξο και πατριώτη μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο που έδωσε εντολή να χτυπήσουν οι καμπάνες.

Ανώνυμος είπε...

Σωστή η ενέργεια του μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου να κτυπήσει πένθιμα τις καμπάνες.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com