18 Απρ 2018

Συνάντηση Γαβρόγλου με εκπροσώπους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου


synantisi 400px
18-04-18 -Συνάντηση Γαβρόγλου με εκπροσώπους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου
Κατόπιν αιτήματος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ.Κ.Γαβρόγλου δέχθηκε σήμερα, 18/4/2017, Επιτροπή εξ Αρχιερέων αποτελούμενη από τον Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ.Εφραίμ και τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ.Χρυσόστομο.

Η Επιτροπή εξ Αρχιερέων παρέδωσε στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επιστολές της Ιεράς Συνόδου για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το Μάθημα των Θρησκευτικών. Επανεβεβαιώθηκε η απόφαση της Πολιτείας και της Εκκλησίας, να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ της Επιτροπής του Ι.Ε.Π. και της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής σύμφωνα με όσα ήδη έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών για το αντικείμενο, το εύρος και τη στοχοθεσία του διαλόγου και έχουν τεθεί υπ’ όψιν της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ζήτησε την απόσυρση της αίτησης ακύρωσης του Π.Δ. 18/2018 (Οργανισμός ΥΠ.Π.Ε.Θ.) που έχει καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδος στο ΣτΕ. Η Επιτροπή εξ Αρχιερέων απάντησε ότι θα ενημερώσει την Διαρκή Ιερά Σύνοδο για το αίτημα του Υπουργού.
Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε αλληλοενημέρωση για τα θέματα που θέτει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας στις προειρημένες επιστολές με στόχο να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα ..."! Μην ανησυχείτε, δεν θα πάμε δα και σε ... πόλεμο! Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις οικουμενιστικές κινήσεις. Τα τελευταία χρόνια, όλως παραδόξως, τα πάντα διεξάγονται σε "πολύ καλό κλίμα"!!! Και ιδιαίτερα με τους νεκροθάφτες των ιερών και των οσίων του ευλογημένου, μα και μαρτυρικού αυτού τόπου! Μεσογειακό κλίμα λοιπόν,γλυκό,εύκρατο και υγιεινό, όπως μας έλεγαν οι δάσκαλοί μας κάποτε! Πάμε για τις επόμενες ... φτυαριές του θαψίματος!
Σ.Η.

Ανώνυμος είπε...

Δυοῖν θἆττερον: Ἤ οἱ ἐκπρόσωποι τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος λειτουργοῦν ὡς πέμπτη φάλαγγα και ἐξαπατοῦν τήν Ἱεραρχία πρός ὄφελος τοῦ ἀθέου Ὑπουργείου Παιδείας, ἤ ἡ Ἱεραρχία τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος μᾶς κοροϊδεύει διά τῆς ἐντελῶς ἀναξιοπίστου καί ἀκαταλλήλου ἐπιτροπῆς της, ἡ ὁποία ξεπερνᾶ σέ πολιτικαντισμό τούς κρατικούς ἐπαγγελματίες τῆς πολιτικῆς! Γιά ποιά ἐπιτροπή μιλᾶμε καί γιά ποιές διαπραγματεύσεις καί διαλόγους ὅταν ὁ κ. Χρυσόστομος Σαββᾶτος, Μητροπολίτης Μεσσηνίας, ἔχει ταχθεῖ ἐπί τῆς οὐσίας ὑπέρ τῶν νέων Θρησκευτικῶν; Στη θεολογική Σχολή τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν ὅλοι γνωρίζουν τί πρεσβεύει καί τί προωθεῖ! Ποιόν κοροϊδεύουν; Ὁ Θεός ἀργεῖ ἀλλά δέν θά ἀποφύγουν τήν κρίση Του.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com